Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 22

Weekoverzicht 22

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 28 mei tot en met 3 juni voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


MijnSerie is een platform van, door en voor serieliefhebbers. We vragen dan ook aan onze lezers of ze mee willen denken, en vooral of ze de inhoud (content) van series willen wijzigen als er fouten in staan. Zo ook met de tijdsduur van series. Soms worden er wijzigingen van de tijdsduur aangevraagd van één of twee minuten. Vanaf 1 juni 2018 hebben wij de policy daarin gewijzigd. Wijzigen van minder dan vijf minuten worden niet meer goedgekeurd. Wijzigingen van vijf minuten of meer worden wel geaccepteerd en doorgevoerd.

Algemeen Serienieuws


13 Reasons Why


Het tweede seizoen van de dramaserie 13 Reasons Why is sinds 18 mei te zien bij Netflix, maar krijgt steeds meer kritiek.

De 12 van Oldenheim


De thrillerserie De 12 van Oldenheim nadert haar apotheose. Rechercheur Sharif (Nasrdin Dchar) lijkt maar geen vat te krijgen op de serie verdwijningen in Oldenheim en wordt van de zaak gehaald.

Outlander


Tijdens de Droughtlander brengt Karin jullie weer nieuwtjes over casting, seizoen vier, vijf en zes, en ander nieuws over de cast en de serie Outlander.

The Americans


The Americans is een Amerikaanse dramaserie van de zender FX. Op 30 mei wordt in de VS de laatste aflevering van het zesde seizoen uitgezonden. Dat is de allerlaatste aflevering.

The Incredible Dr. Pol


Presentatrice Nicolette Kluijver gaat in een programma van RTL 4 op zoek naar een nieuwe Nederlandse collega, en misschien wel zijn opvolger, voor de wereldberoemde dierenarts The Incredible Dr. Pol.

This Is Us


Bedenker Dan Fogelman heeft onthuld dat hij precies weet hoe de NBC dramaserie This Is Us uiteindelijk gaat eindigen.

Datums Series


Bad Banks


De internationale coproductie Bad Banks wordt vanaf 24 juli op NPO 1 uitgezonden. In de serie speelt Barry Atsma een bankier die het niet zo nauw neemt met risico's.

Better Call Saul


De dramaserie Better Call Saul van de zender AMC keert terug met een vierde seizoen op 6 augustus. In juni 2017 werd de laatste aflevering van het derde seizoen uitgezonden.

Juni


Welke series starten wanneer in juni en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het netjes op een rijtje gezet.

KLEM


Vanaf 6 september is het tweede seizoen van de dramaserie KLEM te zien bij BNNVARA op NPO 1. De hoofdrollen zijn opnieuw voor Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan.

NCIS: New Orleans


Na NCIS: Los Angeles voegt Videoland op 8 juni ook de eerste twee seizoenen van NCIS: New Orleans toe.

Poldark


Nieuws over het vierde en vijfde seizoen van Poldark, met onder meer de uitzenddatum van seizoen vier en een korte terugblik op de vorige drie seizoenen.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The Sinner


Al in maart werd er bekend gemaakt dat er een tweede seizoen van The Sinner zou gaan komen. In mei werd er bekend dat die in augustus van start zou gaan. Nu is er dan een startdatum bekend gemaakt en een teaser uitgebracht.

Unsolved


In Unsolved zien we het onderzoek naar de moorden op de rappers Tupac Shakur en Biggie Smalls. De gescripte dramaserie is gebaseerd op het boek van Greg Kading die ten tijden van de moorden in 1996 en 1997 als agent aan beide zaken werkte. De serie was vanaf februari te zien bij USA Network en vanaf 18 juni zal de serie te zien zijn bij Netflix.

Videoland


Videoland gaat enkele realityseries uitzenden in juni. Hierbij de datums: Temptation Island VIPS op 7 juni. Seizoen één van Jersey Shore Family Vacation zal vanaf 14 juni te zien zijn. Het vierde seizoen van de realityserie Love Island is vanaf 18 juni bij Videoland te zien. Op 21 juni start Floribama Shore.

Nieuwe Series


Chambers


Volgen Variety gaat Uma Thurman één van de hoofdrollen vertolken in de nieuwe super deluxe-serie Chambers van Netflix.

Oogappels


Binnenkort gaan de opnames van start voor de nieuwe Nederlandse dramaserie Oogappels. De serie, geschreven door Roos Ouwehand, Frank Houtappels en Lex Passchier, wordt geregisseerd door Will Koopman, bekend van Gooische vrouwen en Divorce.

Overzicht nieuwe series juni


In juni komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, bekijk de gehele lijst van juni 2018.

The King


Robert Pattinson gaat een rol spelen naast mede-acteurs Sean Harris, Ben Mendelsohn en Lily-Rose Depp in de nieuwe Netflix-serie The King.

Gecancelde Series


Face Off


Syfy heeft de competitieserie Face Off gecanceld. Het aankomende dertiende seizoen zal dienen als allerlaatste seizoen. Op 5 juni zal voor de allerlaatste keer alles uit de kast worden gehaald om de modellen een zo mooi, lelijk of eng uiterlijk te geven. De make-upartiesten mogen in de Battle Royal, zoals het laatste seizoen als subtitel mee heeft gekregen, weer alles uit de kast halen om hun creaties tot leven te zien komen.

Heathers


Eerst werd de premièredatum verschoven en nu is de nieuwe serie Heathers gecanceld nog voor er maar één aflevering is uitgezonden.

Imposters


Na twee seizoenen is het doek gevallen voor de donkere dramedy Imposters. Bravo heeft gemeld geen derde seizoen te gaan bestellen.

Maigret (2016)


Twee seizoenen van twee afleveringen, elk op bijna film-lengte, het blijft daarbij. ITV heeft geen derde seizoen besteld van de detectiveserie Maigret (2016).

Roseanne


ABC heeft dinsdag 29 mei de opzienbarende stap genomen om de serie Roseanne per direct te cancelen na een racistische tweet van hoofdrolspeelster en executive producer Roseanne Barr. UPDATE: Actrice Sara Gilbert, die de rol van Darlene speelt in de komedieserie Roseanne, zou mogelijk de hoofdrolspeler van een nieuwe serie worden, nadat Roseanne deze week gecanceld werd.

The Arrangement (2017)


Na twee seizoen met elk tien afleveringen is het over en uit voor de E! dramaserie The Arrangement (2017).

Vernieuwde Series


Legion


FX heeft een derde seizoen besteld van de actieserie Legion. Die zal in 2019 in première gaan.

Tangled: The Series


Op 24 juni gaat het tweede seizoen van Tangled: The Series van start. Nu heeft het tweede seizoen een nieuwe titel gekregen: Rapunzel’s Tangled Adventures, maar er is meer nieuws. De serie krijgt ook een derde seizoen.

The Last Leg


Het komische praatprogramma The Last Leg krijgt een veertiende seizoen. De in 2017 en 2018 BAFTA genomineerde serie zal in juni terug keren op Channel 4. Het veertiende seizoen krijgt negen afleveringen.

The Rain


The Rain is een Deense thrillerserie van Netflix. Er gaat een tweede seizoen komen, zo heeft Netflix laten weten. Het eerste seizoen is sinds 4 mei te bekijken.

The Split


De Nederlandse acteur Barry Atsma is sinds 28 mei te zien in de Engelse serie The Split op BBC First, na de eerdere uitzending op BBC One. Woensdag werd bekend dat de serie een tweede seizoen krijgt.

Top Gear


Het goede nieuws van vernieuwing met twee seizoenen komt echter ook met het nieuws dat Matt LeBLanc niet in deze seizoenen te zien zal zijn. Top Gear seizoen 26 zal zijn allerlaatste zijn.

Casting Nieuws


The Walking Dead


Andrew Lincoln, de acteur die Rick Grimes speelt in The Walking Dead, zal waarschijnlijk niet te zien zijn in het tiende seizoen van de zombieserie. Hij zou de serie verlaten na het negende seizoen.

Kijkcijfers Series


B.A.B.S.


De KPN Presenteert-serie B.A.B.S. is 27 mei van start gegaan op NPO 3. De eerste aflevering behaalde slechts 400.000 kijkers.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


NPO Start


De NPO wil volgend jaar meer programma's achter de betaalmuur zetten om zo extra inkomsten te genereren. Dat meldt De Telegraaf op basis van interne plannen.

Overlijdensberichten


Cornelia Frances


De Australische actrice Cornelia Frances is op 28 mei 2018 overleden aan de gevolgen van kanker. Frances was niet heel erg bekend in Nederland maar wie Home and Away en Sons and Daughters ooit heeft gezien zal haar zeker nog kunnen herinneren. Ook speelde Frances (foto) in series als Prisoner, The Young Doctors, The Lost Islands, Matlock Police, Homicide en Catwalk. Tot 2017 was ze te zien in Home and Away als Morag Bellingham, ze speelde die rol in maar liefst 488 afleveringen van de Australische soapserie. Cornelia Frances Zulver is 77 jaar geworden.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Big Hero 6: The Series


Disney XD heeft een trailer online gezet van animatieserie Big Hero 6: The Series. De serie zal op 9 juni van start gaan met een dubbele aflevering. In november 2017 werden al twee testafleveringen gelanceerd.

MijnSerie nieuws


Column


- Uit het leven van een bingewatcher: Eerste hulp bij verwerking dat je lievelingsserie stopt. Het gebeurt helaas maar ál te vaak: series worden stopgezet. Elke seriefan kan begrijpen dat dat enorm balen is… Daarom bij deze: Eerste Hulp bij Verwerking dat je lievelingsserie stopt.

Kijkcijfers: Week 21


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 21 tot en met 27 mei in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 6 juni kans op het derde seizoen van Scorpion.

- Maak tot 6 juni kans op het eerste seizoen van The Bold Type.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van De Luizenmoeder. Het eerste seizoen van de immens populaire Nederlandse komedieserie De Luizenmoeder ging op 14 januari 2018 in première. Maar hoe heet de basisschool waar de serie zich afspeelt?, was De Klimop. Weetje: Klimop (Hedera helix), ook wel eiloof, (boom)veil of ifte genoemd, is een groenblijvende, houtige liaan uit de klimopfamilie (Araliaceae). De plant groeit op vochtige, voedselrijke grond langs muren en tegen bomen waaraan de plant zich met korte hechtwortels vastklampt.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen


Wist je dat de MijnSerie-lezer zelf series kan toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht juni 2018 die in week 23 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 4 juni


00.00 – Dietland – Serie première (AMC)

-

Donderdag 7 juni


00.00 – Temptation Island VIPS – Serie première (Videoland)
22.00 – Mock the Week – Seizoen 17 ( BBC Two)

Wist je Dat?


#SaveLucifer het één en ander teweeg heeft gebracht. Hoofdrolspeler Tom Ellis meldt dat er gesprekken gaande zijn om Lucifer in de lucht te houden voor nog minstens één seizen, het vierde. In Londen op de MCM Comic Con zei Ellis, die Lucifer speelt, het volgende: “Gesprekken zijn op dit moment gestart als het resultaat van het ‘lawaai’ dat jullie {fans} aan het maken zijn, dus ik kan alleen maar zeggen, dank je, dank je, dank je.”

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten