Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
NPO gaat meer programma’s achter betaalmuur plaatsen

NPO gaat meer programma’s achter betaalmuur plaatsen

De NPO wil volgend jaar meer programma's achter de betaalmuur zetten om zo extra inkomsten te genereren. Dat meldt De Telegraaf op basis van interne plannen.
Om kijkers zover te krijgen dat ze extra betalen, zullen dramaseries en documentaireseries zelfs al in hun geheel via de dienst NPO Start Plus te zien zijn voordat aflevering twee op de buis is geweest. Abonnees kunnen dan bingewatchen voordat de series compleet zijn uitgezonden.

5588 NPO Start

De NPO zoekt extra financiering omdat Hilversum in 2019 waarschijnlijk 62 miljoen euro minder krijgt van Den Haag. De plannen, beter bekend als Jaarplan Video 2019, zijn ook een reactie op het succes van online diensten als Netflix. De publieke omroep wil zo meer jongeren lokken.

Of de prijs van NPO Start Plus omhoog gaat is nog niet bekend. De dienst is tot dusver met € 2,95 per maand aanzienlijk goedkoper dan concurrenten Netflix (vanaf € 7,99) en Videoland (€ 8,99).

Een woordvoerder van de NPO bevestigt dat de plannen die De Telegraaf heeft geopenbaard er inderdaad zijn, maar zegt dat ze “nog volop in ontwikkeling zijn” en dat er nog veel scenario’s mogelijk zijn. “Niets ligt nog vast”, zegt hij tegen de NOS.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

JanWillemK
JanWillemK 3 juni 2018, 10:08
62 miljoen euro is wel echt belachelijk veel..

Maar ja.. op zich natuurlijk geen ramp zolang de serie zelf maar wel op de TV wordt uitgezonden en niet alleen exclusief via het internet te streamen is. RTL 4 doet dit toch ook in samenwerking met Videoland voor sommige series?
Wel ben ik van mening dat de prijzen voor deze dienst van een zender die wordt betaald van onze belastingcenten niet te duur mag zijn..
BadWolf
BadWolf 3 juni 2018, 23:52
Ach, als 1 presentator al een half miljoen krijgt en een aantal 2 ton, omroepbazen 250.000 gaat het snel met het belastinggeld. Maak geen verwegistan programma's meer scheelt ook al een hoop. Geen voetbalrechten meer kopen helpt ook enorm. Die 62 miljoen is zo bespaard.
E71
E71 4 juni 2018, 11:01
"De dienst is tot dusver met € 2,95 per maand aanzienlijk goedkoper dan concurrenten Netflix (vanaf € 7,99) en Videoland (€ 8,99)."

NPO start plus is dan ook niet te vergelijken met Netflix of Videoland.
TnTNL
TnTNL 4 juni 2018, 13:45
“Niets ligt nog vast” --> heel goed, lijkt me ook geen succesvol plan dit
Log in om een reactie achter te laten