Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

NPO gaat meer programma’s achter betaalmuur plaatsen

De NPO wil volgend jaar meer programma's achter de betaalmuur zetten om zo extra inkomsten te genereren. Dat meldt De Telegraaf op basis van interne plannen.

Om kijkers zover te krijgen dat ze extra betalen, zullen dramaseries en documentaireseries zelfs al in hun geheel via de dienst NPO Start Plus te zien zijn voordat aflevering twee op de buis is geweest. Abonnees kunnen dan bingewatchen voordat de series compleet zijn uitgezonden.

5588 NPO Start

De NPO zoekt extra financiering omdat Hilversum in 2019 waarschijnlijk 62 miljoen euro minder krijgt van Den Haag. De plannen, beter bekend als Jaarplan Video 2019, zijn ook een reactie op het succes van online diensten als Netflix. De publieke omroep wil zo meer jongeren lokken.

Of de prijs van NPO Start Plus omhoog gaat is nog niet bekend. De dienst is tot dusver met € 2,95 per maand aanzienlijk goedkoper dan concurrenten Netflix (vanaf € 7,99) en Videoland (€ 8,99).

Een woordvoerder van de NPO bevestigt dat de plannen die De Telegraaf heeft geopenbaard er inderdaad zijn, maar zegt dat ze “nog volop in ontwikkeling zijn” en dat er nog veel scenario’s mogelijk zijn. “Niets ligt nog vast”, zegt hij tegen de NOS.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_JanWillemK
03 jun 2018 10:08 -
62 miljoen euro is wel echt belachelijk veel..

Maar ja.. op zich natuurlijk geen ramp zolang de serie zelf maar wel op de TV wordt uitgezonden en niet alleen exclusief via het internet te streamen is. RTL 4 doet dit toch ook in samenwerking met Videoland voor sommige series?
Wel ben ik van mening dat de prijzen voor deze dienst van een zender die wordt betaald van onze belastingcenten niet te duur mag zijn..
Reageer
avatar_BadWolf
03 jun 2018 23:52 -
Ach, als 1 presentator al een half miljoen krijgt en een aantal 2 ton, omroepbazen 250.000 gaat het snel met het belastinggeld. Maak geen verwegistan programma's meer scheelt ook al een hoop. Geen voetbalrechten meer kopen helpt ook enorm. Die 62 miljoen is zo bespaard.
Reageer
avatar_E71
04 jun 2018 11:01 - 04 jun 2018 16:16
"De dienst is tot dusver met € 2,95 per maand aanzienlijk goedkoper dan concurrenten Netflix (vanaf € 7,99) en Videoland (€ 8,99)."

NPO start plus is dan ook niet te vergelijken met Netflix of Videoland.
Reageer
avatar_TnTNL
04 jun 2018 13:45 -
“Niets ligt nog vast” --> heel goed, lijkt me ook geen succesvol plan dit
Reageer

Laatste nieuws

Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Gisteren, 11:03
Televisieseries richten zich voornamelijk op het oog, maar wat steeds belangrijker lijkt te worden daarbij is het oor. De muziekkeuze bij series kan van zeer bijzonder tot niet bijzonder worden genoemd.
donderdag, 15:00
2
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Systrabönd (Sisterhood). We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
donderdag, 14:00
Het tweede seizoen van de Amerikaanse misdaadserie Truth Be Told (2019) gaat eind augustus in première bij Apple TV+. Er is ook een teaser uitgebracht.
donderdag, 11:00
Binnenkort is de gehele Amerikaanse komedieserie Raising Hope, die oorspronkelijk afkomstig is van FOX, te bekijken bij Disney+.
donderdag, 10:00
American Gigolo ontving vorig jaar een pilot bestelling van Showtime Nu heeft het netwerk een gehele serie besteld.
woensdag, 16:00