Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Outlander - Nieuws uit Schotland: deel acht

Tijdens de Droughtlander breng ik jullie nieuwtjes over casting, seizoen vier, vijf en zes, en ander nieuws over de cast en de serie.

*** Let op: ***
Dit artikel kan spoilers bevatten als je seizoen drie nog niet hebt gezien



Al vijf en een halve maand zitten de fans van Outlander in de periode die ze droughtlander noemen. Het is de periode tussen seizoenen (en boeken) in. Het is een tijd die fans gebruiken om de serie te kijken en opnieuw te kijken, de boeken te lezen, én het is de tijd om nieuws te zoeken, nieuwe foto's, castingnieuws en meer. Al die dingen zorgen ervoor dat het gemis wat minder pijnlijk wordt. Ik, als fan van Outlander, doe daar ook aan mee. Dus welkom bij het nieuwe nieuws uit Schotland en zoals hierboven al staat: heb je seizoen drie nog niet gezien; pas dan op met spoilers!

CASTINGNIEUWS SEIZOEN VIER

Al eerder schreef ik over nieuwe gezichten die in seizoen vier voor het eerst te zien zullen zijn. Zo zullen Ed Speelers (Bonnet) en Maria Doyle Kennedy (Tante Jocasta) te zien zijn. Maar, de lezers van de boeken weten dat er meer nieuwe gezichten te zien zullen zijn. Ik stel ze even aan je voor.
Billy Boyd speelt Gerald Forbes (linksboven)
Tim Downie is Governeur William Tryon (rechtsboven)
Caitlin O’Ryan zal de rol van Lizzie Wemyss vertolken (linksonder)
Natalie Simpson speelt de rol van Phaedre (in het midden onderin)
Simona Brown speelt Gayle (rechtsonder)

WIE GAAN ER MEE NAAR SEIZOEN VIER

Natuurlijk zijn Caitriona Balfe (Claire) en Sam Heughan (Jamie) te zien in het vierde seizoen. Daarnaast zullen ook Sophie Skelton (Brianna), Richard Rankin (Roger), Cesar Domboy (Fergus), Lauren Lyle (Marsali), John Bell (Young Ian) en Laura Donnely (Jenny Fraser) weer te zien zijn. Er gaan geruchten dat ook Tobias Menzies (Frank, BJR) zal terugkeren in seizoen vier. Hij zal dan te zien zijn in flashbacks.


NIEUWE FOTO'S UIT SEIZOEN VIER

Al eerder kwamen er foto's naar buiten over seizoen vier. Dit waren officiële foto's van Starz. Outlander wordt opgenomen in Schotland, dit terwijl het verhaal zich af zal spelen in Amerika. Bekende filmlocaties zijn Glasgow en Cumbernauld Glen, dat net buiten Glasgow ligt. Fans wachten de cast dan ook na een lange werkdag op. De acteurs nemen de tijd om op de foto te gaan met fans. Diverse foto's zijn te zien via Twitter. Starz bracht vorige week wel een originele foto van seizoen vier naar buiten. Daarop zijn Sam Heughan en John Bell te zien.
Ook komen er foto's naar buiten van de filmlocatie.

WHISKY, MARATHONS EN HUMOR

Sam Heughan staat bekend als een sportman. Niet alleen heeft hij MPC (My Peak Challenge) opgericht; een programma waar mensen zich voor kunnen inschrijven om zo te werken aan zichzelf, terwijl ze het goede doel steunen. Tijdens het filmen van seizoen drie liet hij zich fotograferen voor Men's Health in Zuid-Afrika en tijdens het filmen van seizoen vier heeft Sam al twee marathons op zijn naam gezet. Zijn tegenspeelster Caitriona Balfe voltooide haar allereerste marathon dit jaar.

Mission accomplished !!!!! Holy hell. That was the most intense, amazing, horrible and fun experience ....!!! I am so blown away by the depth of the human spirit. Running alongside people who were wearing jerseys with pictures of loved ones, mothers, fathers, siblings and daughters and sons who they have lost .... This is why people get out and do this amazing thing, to honour those who have passed away from various different illnesses or had their lives irreparably changed. Marathons are a fun day out but they are also how people show love and support and remembrance. I am so grateful I got to experience this incredible event and I want to say A HUGE thank you to my lovely sisters for always inspiring me (my brothers do too !!!) and also a HUGE thank you to EVERYONE who donated and came out to support. ???????????????? @wchildcancer @londonmarathon @ambalfe

Een bericht gedeeld door Caitrionabalfe (@caitrionabalfe) op 22 Apr 2018 om 10:06 (PDT)


Terwijl Sam op Eddie (de kat van Cait) paste liep Cait over de finish
Sam liep dit jaar al twee keer een marathon. De laatste was in Edinburgh en was slechts twee dagen geleden. De dag na zijn prestatie werd Sam alweer verwacht op de set. Cait kon het niet laten om daar toch even een grapje over te maken.
Al eerder schreef Sam over een eigen Whisky. Dit jaar op internationale Whiksydag maakte Sam de fans nog nieuwsgieriger. Er zou toch een Whisky van zijn hand komen.
Naar verluidt is de reclame afgelopen week al opgenomen op The Royal Mile in Edinburgh, een bekende straat voor Outlander, hieraan ligt namelijk het steegje waar de aflevering in de printshop is opgenomen. Wanneer de Whisky van Sam te proeven is, is nog niet bekend. Tot zover even nieuws wat niet over Outlander gaat. Nu terug naar de serie.

VOORUITBLIK SEIZOEN VIER


Nadat Jamie en Claire, in de laatste aflevering, aanspoelden op een strand van Amerika, kwam bij beiden een gevoel van vrijheid naar boven. Voor Claire was het als thuiskomen. De afgelopen twintig jaar woonde ze, met Frank en haar en Jamie's dochter Brianna, in Boston. Voor Jamie is het een ander gevoel van vrijheid. Hij leeft nu in een land waar er geen prijs op zijn hoofd staat. In Amerika kan hij eindelijk laten zien wie hij is. In Amerika zullen Claire en Jamie een nieuw leven opbouwen. Dit samen met Fergus, Marsali en Young Ian. Maar, elke kijker van Outlander weet dat het nooit lang rustig, kalm en vredig zal blijven. Gevaar ligt op de loer. Gevaren als indianen, piraten, ziektes, slavernij en gevaarlijke dieren zoals beren zullen hun pad kruisen. Volgens insiders wordt seizoen vier soms vergeleken met het kleine huis op de prairie (Little House on the Prairie). Pioniers die een nieuw leven beginnen in een heel nieuw land. Een huis bouwen, eten verbouwen en dan ook proberen aan te passen aan een nieuw land.

ZIGGO, NETFLIX EN DVD

Op dit moment is seizoen drie van Outlander te zien op Ziggo. Tot 31 augustus 2018 heeft Ziggo het alleenrecht op de serie. Na 31 augustus zal het derde seizoen te zien zijn op Netflix in Nederland. Een precieze datum is vooralsnog niet bekend, maar zodra die datum er is, zal ik erover berichten. Mocht je de DVD van seizoen drie willen kopen, dan moet je nog even geduld hebben. Pas op 19 september 2018 is het derde seizoen te verkrijgen in Nederland.

Tot zover het laatste nieuws van Outlander. Hopelijk kan ik jullie snel vertellen wanneer seizoen drie te zien zal zijn op Netflix, en wanneer seizoen vier in première gaat. Het aftellen naar november is begonnen! Nog zes maanden droughtlander te gaan.
Vorige aflevering
Turning Points
Turning Points
07x08
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_moemsie1968
29 Mei 2018 18:12 -
Kleine huis op de Prairie..? wel versie 2.0 hoop ik? Was groot fan vroeger van deze serie maar t was allemaal wel wat braaf ;) Maar als ze het boek volgen dan zal het wel goedkomen :)
Reageer
avatar_anonymous
29 Mei 2018 19:07
Zeker 2.0. Ze doelen meer op het leven opbouwen als pioniers. Gelukkig is Outlander een stuk minder braaf :)
Reageer
avatar_HollyGolightly
30 Mei 2018 09:05 -
Leuk overzicht om te lezen, dat helpt de Droughtlander een beetje door te komen inderdaad.
Reageer
avatar_anonymous
30 Mei 2018 11:03
Er komen er vast nog meer. We hebben nog zes maanden Droughtlander ;)
Reageer
avatar_HollyGolightly
30 Mei 2018 14:50
ja sst... aan die komende 6 maanden probeer ik juist nog niet te denken :')
Reageer
Outlander