Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Heathers geschrapt uit het schema bij Paramount Network

Eerst werd de premièredatum verschoven en nu is de nieuwe serie Heathers gecanceld nog voor er maar één aflevering is uitgezonden.

De nieuwe serie Heathers, die op 10 juli in première zou gaan, is geheel uit het schema bij Paramount Network gehaald. De serie lijkt daarmee al heel vroeg in de klauwen van de Magere Hein van Gecancelde Serie te recht te komen. Al wordt er wel druk gezocht naar een ander huis om de serie onder te brengen. De reden: alle tien afleveringen zijn al opgenomen en liggen klaar voor uitzending.

De serie Heathers is een pikzwarte komediebundel die vertelt over heldin Veronica Sawyer, die te maken krijgt met een zeer verschillende maar even zo'n wrede groep van Heathers. De serie is gebaseerd op de cult film van 1988.

Oorspronkelijk zou de serie op 7 maart in première gaan, maar die première werd uitgesteld vanwege de Parkland school schietpartij in Florida op 1 februari. De serie zou vervolgens in juni van start gaan, maar ook die première werd uitgesteld door de schietpartij in een school in Santa Fe, Texas.

Oorspronkelijk was de serie besteld voor het Viacom network TV Land en werd Heathers doorgeschoven naar Paramount Network (voormalig Spike TV). Keith Cox, Paramount Network president voor ontwikkeling en productie vertelde: “Om heel duidelijk te zijn, ik hou van deze serie en geloof in de franchise. Het is een anthologieserie en dat is uniek voor ons. Het doel is om het niet te cancelen maar te verkopen. We hebben het in november 2016 opgenomen voor TV Land. We werken er al een paar jaar aan. (…) Het was een erg moeilijke beslissing. We hebben verschillende vergaderingen gehad, en op het laatst voelden wij ons niet gemakkelijk met het uitzenden van deze serie en ik ben niet zeker of er een tijd gaat komen dat we ons als jongerenmerk van Viacom ooit comfortabel zullen voelen om het wel te gaan uitzenden. Dat gezegd hebbende zijn we erg vasthoudend om de serie te verkopen, want we geloven in Heathers.”

Cox vertelde ook dat Heathers, inclusief het al reeds geschreven tweede seizoen, elders aangeboden gaat worden. Netflix behoort tot de mogelijke kandidaten: “Er zijn zeker gesprekken gaande. Absoluut. Uit respect voor de producenten, willen we dat dit een franchise gaat worden en het verkopen aan een partij die er wellicht vijf of zes seizoenen van wil laten maken, dat is onze eerste prioriteit.”

Embed from Getty Images
Keith Cox
Vorige aflevering
Are We Going to Prom or Hell?
Are We Going to Prom or Hell?
01x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Heathers