The Americans

8,0 / 10
47 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Serie The Americans geeft zeer waarheidsgetrouw beeld

The Americans is een Amerikaanse dramaserie van de zender FX. Op 30 mei wordt in de VS de laatste aflevering van het zesde seizoen uitgezonden. Dat is de allerlaatste aflevering.

In The Americans zijn twee Russische spionnen te zien, die zijn opgeleid om autochtone Amerikanen na te bootsen. De spionnen zijn dus niet als zodanig te herkennen, en zelfs de kinderen en de familie weten niet wat ze feitelijk doen. Het vijfde seizoen is vanaf 1 juni bij Netflix te zien.

De serie is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal dat zich in Amerika heeft afgespeeld. The Americans is bedacht door Joe Weisberg, die zijn inspiratie haalde uit zijn ervaringen bij de CIA. Medewerkers van de CIA hebben bevestigd dat de serie een zeer waarheidsgetrouw beeld geeft.

Twee zonen van echte Russische spionnen strijden momenteel tegen de Canadese regering om hun burgerschap te behouden, acht jaar nadat hun ouders als 'illegalen' zijn ontdekt en gedeporteerd.

Hun ouders, die de namen Donald Heathfield en Tracy Foley hanteerden, terwijl ze in werkelijkheid Andrei Bezrukov en Elena Vavilova heetten, spioneerden jarenlang voor de Russen. Intussen groeiden hun kinderen op. De advocaat van de twee zonen zegt nu dat er geen bewijs is dat de jonge mannen wisten van het illegale leven van hun ouders.

Maar de Canadese regering wil niettemin dat de zonen Canada verlaten, omdat hun ouders onder gestolen identiteiten leefden. Het Canadese hooggerechtshof heeft ingestemd met de zaak en het ziet er naar uit dat de jongens, die inmiddels ruim 20 jaar oud zijn, daadwerkelijk Canada moeten verlaten, zo werd maandag bekend.

De huidige gebeurtenissen in Canada lijken vrijwel synchroon te lopen met het script van The Americans, en dat is opmerkelijk.

Vorige aflevering
START
START
06x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_antimidant
29 mei 2018 18:46 -
Voor mij de beste serie die momenteel uitgezonden wordt.
Reageer
avatar_Helgoned
30 mei 2018 00:06 - 30 mei 2018 00:07
Helemaal met je eens, geweldige serie!
Reageer
avatar_Timmetje
01 jun 2018 11:22 -
Inderdaad echt een top serie. Zeker een aanrader als je deze nog niet gezien hebt. Ze hebben ook zeer sterk geëindigd met een spannend laatste seizoen en een passend einde. Toch vind ik het jammer dat dit de allerlaatste aflevering was.
Reageer

Laatste nieuws

Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Gisteren, 11:03
Televisieseries richten zich voornamelijk op het oog, maar wat steeds belangrijker lijkt te worden daarbij is het oor. De muziekkeuze bij series kan van zeer bijzonder tot niet bijzonder worden genoemd.
donderdag, 15:00
2
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Systrabönd (Sisterhood). We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
donderdag, 14:00
Het tweede seizoen van de Amerikaanse misdaadserie Truth Be Told (2019) gaat eind augustus in première bij Apple TV+. Er is ook een teaser uitgebracht.
donderdag, 11:00
Binnenkort is de gehele Amerikaanse komedieserie Raising Hope, die oorspronkelijk afkomstig is van FOX, te bekijken bij Disney+.
donderdag, 10:00
American Gigolo ontving vorig jaar een pilot bestelling van Showtime Nu heeft het netwerk een gehele serie besteld.
woensdag, 16:00