Roseanne

7.2 / 10
23 min
Comedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

ABC annuleert Roseanne na racistische tweet Roseanne Barr

Op 27 maart ging de Amerikaanse zender ABC van start met een nieuw seizoen van de komedieserie Roseanne. Dat gebeurde 20 jaar na de uitzending van de vorige reeks.

ABC heeft dinsdag 29 mei de opzienbarende stap genomen om de serie per direct te cancelen na een racistische tweet van hoofdrolspeelster en uitvoerend producent Roseanne Barr.

Dinsdag viel Barr de voormalig adviseur van het Witte Huis van president Obama, Valerie Jarrett, aan in een sindsdien verwijderde tweet waarin ze zei: 'Moslimbroederschap en de planeet van de apen hebben een baby = VJ.'
Barr maakte vervolgens excuses: 'Ik verontschuldig mij aan Valerie Jarrett en alle Amerikanen, het spijt me echt dat ik een slechte grap maak over haar politiek en haar uiterlijk. Ik had beter moeten weten, vergeef me - mijn grap was slecht van smaak.'

"Roseanne's twitterbericht over Valerie Jarrett is weerzinwekkend, afschuwelijk en inconsistent met onze waarden, en we hebben besloten om haar show te annuleren", aldus ABC Entertainment president Channing Dungey dinsdag.

5571 BarrTwitter
De tweet zorgde voor massale opschudding op sociale media, Barr werd sterk veroordeeld en ABC werd opgeroepen om de komedieserie te annuleren. Dat gaat nu dus inderdaad gebeuren. Op 22 mei was de laatste aflevering van het tiende seizoen te zien. Het elfde seizoen was al besteld door ABC en zou in de herfst verschijnen. ABC zit met gapend gat in de programmering. Roseanne was intussen de hoogst gewaardeerde en meest bekeken serie van het uitzendseizoen bij ABC.
Vorige aflevering
Knee Deep
Knee Deep
10x09
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_anonymous
29 Mei 2018 21:11 - 29 Mei 2018 21:12
Ja terecht natuurlijk. Jammer voor de rest van de (voortreffelijke) cast. Zal de serie niet missen. Nooit fan geweest van de humor van Barr, bovendien is het een matige actrice, maar kijk wel altijd graag naar John Goodman.
Reageer
avatar_gumstarr
29 Mei 2018 23:27
Dit soort uitspraken zijn niet nieuw. De cast wist op voorhand met wie ze in zee gingen, maar niemand zei iets. Nu heeft ABC de show gecancelled en vallen ze over elkaar heen om de uitspraken van Bart (terecht) te veroordelen. Too little, too late, als je het mij vraagt.
Reageer
avatar_renzoroy
29 Mei 2018 23:48
Ik ben ook nooit fan geweest van dat vreselijke mens... alleen al die grafstem van haar.... brrrr. Nooit begrepen dat dit zo'n succesvolle serie geweest is.
Reageer
avatar_gumstarr
30 Mei 2018 10:53
Het is voor mij wel echt jeugdsentiment. Afgezet tegen de Cosby's, de Seavers, de Keatons en al die andere 80's en 90's perfecte televisiegezinnen, waren de Connors dat lekkere ontwrichte gezin waar het ook niet altijd voor de wind ging. De hysterie van Jackie, de vriendelijke reus Dan en zelfs Roseanne zelf waren verfrissende tv. Anders. Ze hadden die show alleen nooit moeten reanimeren. Barr haalde een tijd geleden nog, verkleed als Hitler, aangebrande koekjes in de vorm van mensen uit een oven. Haar grenzen zijn lang geleden al vervaagd en wat er nu gebeurt was an accident waiting to happen.

Ben overigens wel benieuwd of iedereen die nu (terecht) zo verontwaardigd is over haar uitspraken, dat ook was toen Johan Derksen insinueerde dat Sylvana Simons een aap was. Of toen Giel Beelen apengeluiden maakte op de radio bij een item over Simons.

Maar goed...
Reageer
avatar_anonymous
29 Mei 2018 21:23 -
Als publiekelijk figuur moet je weten dat alles op Twitter gooien geen goed idee is. Terecht dat ABC haar op straat zet. Maar inderdaad jammer dat de rest van de cast en medewerkers nu mee moeten surfen op de gevolgen van die domme Tweet van Roseanne.
Reageer
Roseanne