Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het Jaar verkiezing - DE UITSLAG

Serie van het Jaar verkiezing - DE UITSLAG

Zo, dat was het dan. De Serie van het Jaar verkiezing 2016 zit er weer op. En wat is er veel gestemd! Ongelofelijk bedankt voor jullie stemmen, jullie reacties, jullie enthousiasme en het delen op social media. In totaal zijn er 16010 stemmen uitgebracht door 1712 stemmers. Een record!

Jullie mochten dit jaar stemmen op dertien categorieën, van Meest Teleurstellende Serie tot Beste Serie van 2016. Voor elke categorie waren een aantal series genomineerd door onze schrijvers. Dit hebben we mogen lezen in dertien columns. En ja, niet iedereen was het met alle nominaties eens. Gelukkig hadden we daarom de wildcards. Een manier om jouw favoriet toch nog een kans te geven. Maar met die wildcards moest je voorzichtig zijn, want je had er maar drie. Note: Er mocht overigens alleen gestemd worden op series waarvan minstens één aflevering in 2016 is uitgezonden. Dus helaas geen toppertjes als Homeland, Fargo, Sense8, Sherlock of Jessica Jones. Onder de stemmers werden een aantal toffe prijzen verloot. De winnaars van deze prijzen worden vermeld onderaan dit bericht.

Als we vooraf één ding kunnen zeggen over verkiezingen: niemand zal 100% tevreden zijn. Ik ook niet. Arrow verkozen als beste serie van 2016? Kan toch niet? Grapje natuurlijk.. Het is niet Arrow. Het is een andere serie geworden (gelukkig). In deze column neem ik de verkiezing onder de loep. Waar zat het heetst van de strijd? Wat hadden we van verre al zien aankomen? Of zijn er juist verrassingen uit gekomen? En wat ik persoonlijk leuk vind om te bekijken.. Welke serie kreeg de meeste wildcards?

Laten we beginnen bij het begin. Ga er maar even voor zitten, het wordt een lange column.

De Meest Teleurstellende Serie van 2016:De winnaars (of mag je ze zo niet noemen in deze categorie?):

1. Heroes Reborn
2. Fear the Walking Dead
3. The X Files
4. The Vampire Diaries
5. The Muppets
6. Mr. Robot
7. Vinyl
8. Blindspot
9. The Get Down
10. The Walking Dead (Wildcard)
11. Arrow

AMC is lekker bezig zeg. Hun topper blijkt een duidelijke flopper. The Walking Dead is zelfs bóven een van de genomineerden uitgekomen, en spin-off Fear the Walking Dead eindigt op de tweede plek! Misschien moet AMC de zombies maar laten vallen.. De 'winnaar' Heroes Reborn stond na dag 1 al op de eerste plek, niemand kon aan deze teleurstelling tippen. Een applausje waard hoor. Ook een opvallende uitslag trouwens: Mr. Robot op de 6e plek. Ondanks menig geroep dat Mr. Robot niet in dit rijtje thuis hoort, blijkt toch een groot deel van de stemmers (10%) niet al tevreden te zijn geweest met het tweede seizoen.

De Beste Sci-fi Serie van 2016:1. The 100
2. Stranger Things
3. Westworld
4. Orphan Black
5. Black Mirror
6. Colony
7. 12 Monkeys
8. Humans
9. Dark Matter
10. The Expanse
11. Teen Wolf (Wildcard)

Wat was het ongelofelijk spannend in deze categorie! In het begin stond Stranger Things overduidelijk op 1. Maar toen kwam The 100 er aan. Het enige echte pareltje van the CW. Want als je kunt winnen van al die andere, dan moet je wel écht goed zijn. Wat ooit begon als tienerdrama, heeft zich nu gepositioneerd als een serie die je, als je van sci-fi houdt, zeker moet gaan kijken. De top 4 zit aardig dicht bij elkaar, daarna keldert het behoorlijk naar beneden. Aan de cijfers is duidelijk te zien dat de rest niet kan tippen aan Orphan Black, Westworld, Stranger Things en The 100. Zelfs Black Mirror, alom geprezen om z'n kwaliteit, komt niet in de buurt. De beste wildcard serie van deze categorie: Teen Wolf.

De Best Beëindigde Serie in 2016:1. Person of Interest
2. Banshee
3. Castle
4. The Good Wife
5. Penny Dreadful
6. Hell on Wheels
7. Ripper Street
8. Galavant
9. 11.22.63 (Wildcard)

De meest spraakmakende categorie van dit jaar. Want wat zijn er veel goede series beëindigd dit jaar. Het heetst van de strijd werd hier gestreden. Wordt het nou Person of Interest, of wordt het nou Banshee? Nou je ziet het: Person of Interest heeft gewonnen, maar echt met een minimaal verschil! Is er een lezer die beide series heeft gezien? Laat please je comment hier achter en vertel ons welke beter was, dan kunnen we misschien weer rustig slapen vannacht. Om brons werd trouwens ook pittig gestreden. De volgorde van Castle, The Good Wife en Penny Dreadful wisselde bijna elke dag. We moeten het hier mee doen. Castle krijgt brons. De mini serie 11.22.63 krijgt in deze categorie de wildcard.

Leukste Guilty Pleasure Serie van 2016:1. Grey's Anatomy
2. Pretty Little Liars
3. Arrow
4. Scorpion
5. The Vampire Diaries
6. Teen Wolf
7. The Flash (2014)
8. The Librarians (2014)
9. Empire
10. Fuller House
11. Gilmore Girls: A Year in the Life (wildcard)

De categorie die belangrijker is dan zich voordoet. Want we hebben allemaal wel zo'n serie die je met een grote korrel zout moet nemen maar waar je stiekem super verslaafd aan bent of in één keer uitgekeken hebt. Deze serie zou je misschien niet aanraden aan je vrienden, maar staat wel in je top 10, puur vanwege 'jeugdsentiment'. Dit jeugdsentiment is duidelijk terug te zien in deze lijst. Grey's Anatomy is namelijk al 12 jaar oud, and she's still going strong! De serie torent dan ook ver boven de rest uit. Nummer 2 en 3 staan ook zo vast als een huis. Maar daarna wordt het spannender. Het was moeilijk kiezen voor de lezers van MijnSerie. Het jeugdsentiment blijkt ook in de winnaar van de wildcard: het laatste hoofdstuk van Gilmore Girls kreeg de meeste wildcards binnen.

De Beste Animatie Serie van 2016:1. South Park
2. The Simpsons
3. Family Guy
4. Star Wars Rebels
5. Dragon Ball Super
6. Archer
7. American Dad!
8. Adventure Time
9. BoJack Horseman
10. Gravity Falls
11. Bob's Burgers (wildcard)

Een verrassing zal het wel niet zijn. South Park, The Simpsons en Family Guy in de top 3. Zal er ooit nog iemand tussen komen? Ik ben benieuwd. Na nummer drie zit er een enorm gat dus bijna alle stemmen gingen naar de bovenste drie. Bob's Burgers krijgt een wildcard.

De Beste Binge-watch Serie van 2016:1. Mr. Robot
2. Better Call Saul
3. The Fall
4. Penny Dreadful
5. Poldark
6. The Missing
7. Black Mirror
8. The Affair
9. Bosch
10. American Crime
11. Stranger Things (wildcard)

Tot op állerlaatste dag aan toe bleef het spannend tussen Better Call Saul en Mr. Robot. Weten jullie nog hoe veel stemmen er zijn uitgebracht? Nou, het verschil tussen deze series is 1(!!!) stem. Laten we dan gewoon maar stellen dat ze allebei even lekker te binge-watchen zijn. De spin-off van Breaking Bad is dus goed bezig en ondanks dat Mr. Robot ook in de categorie Meest Teleurstellende Serie terug kwam, slaat ie hier twee keer zo hard weer terug! The Fall staat stevig op nummer 3 maar daarna volgde nog een heftige strijd tussen Penny Dreadful, Poldark, The Missing en Black Mirror. Het is ook een erg lastige categorie.. Stranger Things blijkt ook een heerlijke binge-watch serie want velen verkozen deze boven één van de genomineerden.

De Beste Superhelden Serie van 2016:1. Arrow
2. Gotham
3. Daredevil
4. The Flash (2014)
5. Luke Cage
6. Agents of S.H.I.E.L.D.
7. Supergirl
8. Agent Carter
9. DC's Legends of Tomorrow
10. Vixen (wildcard)

De seriekijker had dit jaar niet veel te kiezen wat betreft superhelden series, wat zoveel aanbod was er dit jaar niet. Wel een hele bijzondere uitslag! Arrow staat zó dik op nummer 1.. hij heeft bijna twee keer zo veel stemmen dan Gotham. En Gotham boven Daredevil? Dat zal voor velen (inclusief mezelf) een grote verrassing zijn. The Flash (2014) en Daredevil hebben bijna evenveel stemmen.. wat ook bijzonder is. Ik ben benieuwd wat jullie hier over te zeggen hebben! Luke Cage hoort nog net bij de bovenste helft, maar het is zeker niet het succes geworden als wat Netflix voor ogen had. Vixen is de enige wildcard die bij deze categorie gekozen is (met 1 stem), maar verdient het alsnog om vermeld te worden.

De Beste Misdaad Serie van 20161. The Blacklist
2. Narcos
3. Banshee
4. Person of Interest
5. How to Get Away with Murder
6. NCIS
7. Criminal Minds
8. The Night Of
9. Castle
10. American Crime Story
11. Chicago PD (wildcard)

Lastige categorie was dit. Maar er is een hele duidelijke winnaar uit gekomen: The Blacklist. En dat terwijl Narcos ons afgelopen twee jaar zo bezig heeft gehouden. Banshee heeft dan wel brons te pakken, maar komt lang niet in de buurt bij nummer 2. Ik vind nog steeds dat Banshee een ondergewaardeerde serie is, maar dat is mijn mening. How to Get Away with Murder en Person of Interest krijgen bijna evenveel stemmen van jullie, interessant. De serie die de meeste wildcards kreeg is Chicago PD.

De Beste Mini Serie van 2016:1. 11.22.63
2. The Missing
3. Black Mirror
4. The Night Of
5. The Night Manager
6. Roots (2016)
7. American Crime Story
8. War and Peace (2016)
9. One of Us
10. American Crime
11. Heroes Reborn (wildcard)

Leuk om te zien dat Heroes Reborn hier de wildcard-plek krijgt aangezien deze won in de categorie Meest Teleurstellende Serie van 2016. Blijkbaar zijn er toch een paar die-hard fans! Smaken verschillen, niks om je voor te schamen. Maar goed, de beste mini serie is 11.22.63! En dik ook! Wat een heerlijke mini serie was dat. Zo'n eentje waar je van baalt dat ie voorbij is, maar geen tweede seizoen van wilt omdat je weet dat die nooit net zo goed zou worden. Samen met The Missing en Black Mirror zorgt 11.22.63 voor een rock-solid top 3, die al vanaf dag 1 besloten was. The Night Of zou het spektakel van 2016 worden maar dat blijkt niet helemaal uit deze lijst.

De Beste Nederlandse/Vlaamse Serie van 2016:1. Moordvrouw
2. Als de Dijken Breken
3. Nieuwe Buren
4. Vlucht HS13
5. Petticoat
6. Callboys
7. Eigen Kweek
8. Flikken Maastricht (wildcard)
9. Bevergem
10. Chaussée d'Amour
11. Celblok H

Overduidelijk de beste wildcard winnaar van het jaar: Flikken Maastricht. Die mistte volgens velen in het rijtje. Maar absoluut de overduidelijke winnaar van deze lijst is Moordvrouw. Deze serie heeft ongeveer net zo veel stemmen als nummers 5 tot 11 opgeteld. Want tussen Als de Dijken Breken, Nieuwe Buren en Vlucht HS13 was het nog wel even spannend.

De Beste Komedie Serie van 2016:1. The Big Bang Theory
2. Orange is the New Black
3. Modern Family
4. New Girl
5. Shameless (US)
6. Brooklyn Nine-Nine
7. Silicon Valley
8. Ash vs Evil Dead
9. You're the Worst
10. Transparent
11. Fuller House (wildcard)

Ja, eigenlijk wisten we dit al he? En daarmee doel ik op de top 3. De best bekeken, best betaalde, best bekritiseerde komedie van het moment is nog altijd The Big Bang Theory. Ik lig ook elke aflevering weer in een deuk en vind het knap hoe lang ze het al volhouden. Orange is the New Black, die trouwens heel lang op nummer 1 stond, neemt een prominente nummer 2 in. Aan de ene kant logisch, want de serie is hartstikke populair en zeer toegankelijk omdat alles op Netflix staat.. aan de andere kant onlogisch omdat ik het helemaal zo grappig niet meer vind. Door alle gebeurtenissen van afgelopen seizoen kun je de serie misschien het beste onder 'dramaseries' scharen. Modern Family neem een mooie derde plek in, wat ook niet zeer verrassend is. Eigenlijk wordt het daarna pas interessant. New Girl op een vierde plek! Onverwachts maar leuk. Ook dat Shameless zo hoog genoteerd staat is bijzonder omdat de serie veel minder bekend is. Silicon Valley staat hier, ondanks alle nominaties en awards die de serie de laatste tijd in de wacht sleept, op een magere 7e plek. Fuller House krijgt toch nog een wildcard plekje.

The Beste Nieuwe Serie van 2016:1. Stranger Things
2. Westworld
3. The Crown
4. Lucifer
5. The Shannara Chronicles
6. Shadowhunters
7. 11.22.63
8. This Is Us
9. Billions
10. Love
11. Designated Survivor (wildcard)

Een zeer belangrijke categorie, omdat hij elk jaar weer verschilt. Vorig jaar won Daredevil. Dit jaar was de uitslag ook weer spannend. Uiteindelijk heeft Stranger Things de strijd gewonnen en dat is zeker niet makkelijk als je kijkt naar de competitie. Westworld en The Crown hebben tot de allerlaatste dag met elkaar gestreden om de tweede plek. Alle drie de series zijn niet met elkaar te vergelijken. Een spannend horror verhaal.. een groot opgezet sci-fi mysterie.. en een historisch drama. Alle drie een fantastische cast en een fantastisch script. Ik heb van alle drie genoten. De rest van de series hangen ver onder deze top. Designated Survivor krijgt de meeste wildcards binnen.

De Beste Serie van 2016:1. Game of Thrones
2. The Blacklist
3. The Walking Dead
4. Narcos
5. Outlander
6. House of Cards
7. How to Get Away with Murder
8. The Americans
9. Ray Donovan
10. Empire
11. Westworld (wildcard)

De categorie waar het allemaal om draait. En natuurlijk hoor. Daar staat ie. Bovenaan te shinen, as always. Game of Thrones. Er is gewoon niet aan te ontkomen. Het is de meest populaire serie van dit moment, dus logisch dat 'ie boven aan staat. Laten we dus snel verder gaan naar de serie er na volgt. The Blacklist! Een zeer mooie nummer 2, die nog maar net won van The Walking Dead. Ondanks de grote hoeveelheid kritiek over het nieuwste seizoen, staat The Walking Dead toch weer hoog genoteerd. Een grote fanbase, laten we het daar maar op houden. Narcos haalt het tot de vierde plek. We konden dit jaar op Netflix genieten van een afgerond verhaal over Pablo, en gaan in 2017 verder met het Cali Cartel. Zou de serie net zo populair blijven? Outlander staat op nummer 5. Een iets te lage plek misschien voor deze fantasie serie met een prachtige cast en een prachtig verhaal. De serie stond erg lang op de tweede plek maar is toch naar beneden gezakt. House of Cards staat op een middelmatige nummer 6. Begint Frank Underwood wat te vervelen? How to Get Away with Murder moet het denk ik doen van Viola Davis, die elke aflevering weer een super goede acteerprestatie neerzet. The Americans, Ray Donovan en Empire hangen wat aan de onderkant, maar dat wil niet zeggen dat deze series niet goed zijn, want ze staan ten slotte in de top 10 van Beste Serie van 2016. Wij willen alleen maar meer zien van deze series! Tot slot wordt Westworld een wildcard plek gegund in deze allerlaatste categorie.

Zo, dat waren alle dertien categorieën. Zijn we nog een beetje blij? Ik ben medium blij. Je merkt toch dat de series die een groot publiek hebben doordat de seizoenen te streamen zijn op Netflix, of doordat de serie op Nederlandse tv wordt uitgezonden, hoog eindigen. Het blijft toch een populariteit wedstrijd, daar is helaas niks aan te doen. Interessanter is het dus om te kijken naar waar de minder toegankelijke series zijn geëindigd in deze wedstrijd.

In december dit jaar starten we met de zesde editie van de Serie van het Jaar verkiezing. Ik ben nu al benieuwd welke series er genomineerd gaan worden voor Beste Nieuwe Serie van 2017. Heb jij misschien tips voor ons, voor hoe wij het aankomend jaar beter en anders aan kunnen pakken? Laat het horen in de comments.

En dan nu.. de winnaars van de prijzen:
De drie winnaars van het DVD pakket t.w.v. €100 zijn: Hannah, Ray, Renée
De tien winnaars van een premium account t.w.v. €24,95 zijn: Lorenzo, Iris, Felicia, Hans, Ger, Peter, Bas, Johannes, Arnoud en Yolanda.

Gefeliciteerd met jullie prijzen! Jullie krijgen z.s.m. bericht van ons.

Dat was het dan echt. Bedankt allemaal voor jullie stemmen, en tot volgend jaar!

Groetjes van het schrijversteam van MijnSerie.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (38)

sarlottje
sarlottje 7 februari 2017, 13:16
Leuk geschreven! En gefeliciteerd aan alle winnaars.
gooz
gooz 7 februari 2017, 13:24
hele boterham lol , proficiat aan al de winnaars.
Dore
Dore 7 februari 2017, 13:48
Gezien het feit dat Arrow een winnaar is en The Crown niet is dit toch wel een hele aparte uitslag. The Crown staat niet eens bij de categorie beste series gemeld.
Misschien de namen van categorieën maar veranderen in populairste series zonder naar kwaliteit te kijken haha
shijk
shijk 7 februari 2017, 15:44
De Best Beëindigde Serie in 2016 had van mij inderdaad ook Banshee mogen zijn i.p.v. Person of Interest. Daarnaast inderdaad jammer dat de series die een groot publiek hebben doordat de seizoenen te streamen zijn op Netflix, of doordat de serie op Nederlandse tv wordt uitgezonden, hoog eindigen' ..
Dore
Dore 7 februari 2017, 16:42
Er zijn ook een heleboel scandinavische series op Netflix te streamen, maar die staan niet in de lijstjes. Vaak van hogere kwaliteit dan de series in deze top 10's, maar blijkbaar minder populair.
Hebben theoretisch wel hetzelfde grote publiek die jij noemt.
JanWillemK
JanWillemK 7 februari 2017, 16:31
Person of Interest als 'De Best Beëindigde Serie'. I couldn't agree more.
Valt me wel op dat Banshee niet in de "prijzen" is gevallen. Toch wel DE serie waar veel van de diehards van MijnSerie over hebben gesproken, en dan niet in negatieve zin.

Krijgen wij ook te zien hoeveel stemmen er zijn geweest per serie? Lijkt me wel interessant.
BingingBirgit
BingingBirgit 7 februari 2017, 17:11
Je kunt hier lezen hoeveel stemmen en hoeveel percentage van de stemmen de series per categorie hebben gekregen. https://docs.google.com/document/d/1gprfsygPr_AccnqoJdBTfZPW81E2CN9I0qWRNiA1e1c/edit
JanWillemK
JanWillemK 8 februari 2017, 11:24
Dank je wel Birgit!
JanWillemK
JanWillemK 8 februari 2017, 11:32
@ Birgit, klopt het lijstje wel?
Als ik bij 'Beste binge-watch' kijk dan staat in jouw document 'Mr. Robot' bovenaan met één stem verschil, terwijl in dit nieuwsbericht word aangegeven dan 'Better Call Saul' heeft gewonnen met één stem verschil?
BingingBirgit
BingingBirgit 8 februari 2017, 12:00
Thanks voor je oplettende reactie! Ik heb een fout gemaakt in dit nieuwsoverzicht.. Komt denk ik omdat ze steeds veranderden qua positie. Mijn welgemeende excusus.. we hebben een nieuwe nummer 1: Mr Robot! Ik ga het meteen aanpassen!
JanWillemK
JanWillemK 8 februari 2017, 12:46
Geen probleem. Toch een terechte winnaar! :P
anonymous
anonymous 7 februari 2017, 18:13
Geen rijtje 'detective series'?
tweemaalh
tweemaalh 7 februari 2017, 21:50
Detectiveseries vallen meestal onder misdaadseries. Maar degene die zich hierover ontfermd heeft, heeft zich vooral gericht op Amerikaanse series. Zelf voel ik wel wat voor een categorie internationale serie, of Britse serie.
Dore
Dore 7 februari 2017, 22:11
Helemaal mee eens. Zoals ik bij deze reacties al eerder heb gemeld zijn de scandinavische series vaak van hele hoge kwaliteit.
Goede suggestie voor volgend jaar, krijgen deze series ook wat meer aandacht.
GoonerJenny
GoonerJenny 7 februari 2017, 18:35
Banshee niets gewonnen? :-( Ik mis Banshee, gelukkig hebben we de dvd boxen nog!
Basdr
Basdr 7 februari 2017, 18:47
Vet! Ik win normaal nooit wat.
anonymous
anonymous 7 februari 2017, 18:56
Zoals je zegt: niemand kan 100% tevreden zijn. Outlander niet als beste serie en Banshee niet op één? Jammer maar helaas :)
Alle winnaars gefeliciteerd, en wat een monsterscore! 16010 stemmen, wow!
wichitavrijkom
wichitavrijkom 7 februari 2017, 23:52
Ik ben persoonlijk blij dat de publieksfavorieten het zo goed doen in deze uitslag. Natuurlijk begrijp ik de critici, maar ikzelf vind als groot serie-liefhebber toch vaak ook de namen die het grote publiek aanspreken leuker om naar te kijken dan de titels die vaak kwalitatief zeer geroemd zijn. Ik kan me dan ook wel in een aardig deel van de uitslag vinden, had eerlijk gezegd niet verwacht dat zoveel van mijn 'favorieten' zo hoog zouden eindigen. Dus ik ben zeker prettig verrast.
patrick_1987
patrick_1987 8 februari 2017, 01:57
Leuk om allemaal terug te lezen weer, alleen jammer dat Vikings nergens terug te bekennen is.
SeriePiraat
SeriePiraat 8 februari 2017, 09:28
Het blijft een publieks-stemming... ik mis The Young Pope ;)
Christophe
Christophe 8 februari 2017, 12:57
Best beëindigde serie was eigenlijk Banshee, vond ik. Person of interest kon de eerste seizoenen prima wedijveren met Banshee, maar het laatste seizoen van Banshee was veel beter dan dat van POI. En daar moet je in feite rekening mee houden. Best wel verrassende lijstjes hier en daar en ik moet echt The Blacklist eens verder kijken. Nu haakte ik een beetje af na een aflevering of tien. Misschien omdat ik Lizzie niet zo sympathiek vind overkomen...
SeriePiraat
SeriePiraat 8 februari 2017, 13:30
Snel kijken, spinoff start deze maand met famke janssen :D
Javelin
Javelin 8 februari 2017, 14:59
Wat jammer is aan deze peilingen is dat deze vaak gaan op basis van aandacht in de media. Zo zijn Game of Thrones en The Walking Dead weer overal terug te vinden maar toch echt niet de beste series (of seizoenen) van het afgelopen jaar. Echter, vanwege de vele aandacht in de media en het feit dat deze series bekend zijn bij het publiek gooien ze hoge ogen.

ik wil nu alvast een voorspelling doen voor volgend jaar. Netflix heeft inmiddels The 100 en Outlander volledig overgenomen qua rechten en gaan deze vanaf nu streamen. Vooral Outlander was weer om te smullen in het 2e seizoen en deze gaat sowieso volgend jaar veel hoger eindigen.

Het feit dat Arrow op 1 staat is echter om te janken. Vanaf het 3e seizoen is het echt niet meer om aan te gluren en wordt deze serie volledig door andere series voorbij gestreefd. Zoals hierboven aangegeven is Vikings echt een gemis. Maar zoals ik al zei, de media aandacht bepaalt dit rijtje zeer sterk.
anonymous
anonymous 8 februari 2017, 18:33
Klopt, maar zoals Hendrie al aangeeft (en jij zelf ook) dit zijn meer verkiezingen voor het grote publiek. En die kijken nou eenmaal de populairdere series. Daar kun je gefrustreerd over raken, maar zo is het nou eenmaal. Series als The Blacklist, Empire, How to Get Away with Murder of The Walking Dead zul je in weinig beste serie lijsten zien terugkomen. Je kunt je idd ook afvragen of deze series überhaupt thuishoren in een top 10 lijst? Dit zijn echter de bekendere series en dat is prima. Ik kijk hier niet echt van op.
Dore
Dore 8 februari 2017, 19:09
Maar wij mogen toch wel proberen om het grote publiek te attenderen op kwalitatief veel betere series ;-)
Arrow is de eerste serie ooit waarvan ik meerdere seizoenen heb gezien en ben gestopt met kijken. Zo slecht is dat geworden en als dat dan populair is dan weten die mensen niet wat ze zien als ze kwalitatief betere series gaan kijken!
anonymous
anonymous 9 februari 2017, 11:40
"Wat jammer is aan deze peilingen is dat deze vaak gaan op basis van aandacht in de media."

Vergeet ook niet dat mensen stemmen op wat ze kennen. Ook al is er maar 1 van de 10 nominaties gezien, dan krijgt deze toch een stem.
anonymous
anonymous 9 februari 2017, 13:54
Ik begrijp wat je zegt, maar vergeet niet dat voor veel mensen televisie gewoon entertainment is. Niet iedereen wilt met een kritisch oog tv kijken. Het merendeel wilt gwn ontspannen en even niet teveel hoeven nadenken. Tv blijft natuurlijk escapisme. Natuurlijk heb je gelijk dat er kwalitatief betere series zijn als veel van de series die genoemd worden, maar het is wel zo dat niet veel van die series even populair of toegankelijk zijn als deze series. Daar ligt het em ook aan.
anonymous
anonymous 8 februari 2017, 17:06
Daarom moet je bij deze verkiezing ook niet spreken van de beste series, maar van de populairste. Net zoals de People's Choice Awards. Daar wint ook altijd de populaire series en acteurs, terwijl bij de oscars, grammys en globes de beste, en soms wat onbekende, films, series en acteurs winnen.

Dat verklaart waarom een serie als The Blacklist hoger eindigt dan The Night Off bijvoorbeeld bij beste misdaadserie.
Dore
Dore 8 februari 2017, 19:12
Eens. Beste voorbeeld hiervan voor 2016 is The Crown
anonymous
anonymous 12 februari 2017, 06:28
In 2016 een pareltje bekeken, genaamd " RECTIFY " maar ook nergens in jullie lijstjes van genomineerden te vinden . Dit is schrijf- en acteerwerk van het hoogste niveau . In de krant de morgen verwoord als : " het beste drama dat door niemand is gezien "
anonymous
anonymous 12 februari 2017, 11:32
Nou dan geeft de krant meteen de reden dat deze niet voorkomt in de lijstjes. Bijna niemand kent de serie.
Dore
Dore 12 februari 2017, 11:47
Hij heeft wel gelijk. Het is een goede serie. Beter dan een aantal in deze lijst.
Gewoon op Netflix te streamen ook, maar krijgt helaas minder aandacht. Zo kan ik er nog wel een aantal noemen.
Maar als ze volgend jaar een categorie scandinavische series en best drama maken, zullen deze series ook de aandacht krijgen die ze verdienen.
Ik raad iedereen aan om bijvoorbeeld Trapped te kijken.
anonymous
anonymous 12 februari 2017, 11:50
zeg toch ook niet dat hij geen gelijk heeft, het is geen populaire serie en daarom komt hij niet voor in de lijstjes.
Dore
Dore 12 februari 2017, 11:56
Maar de categorieën waren 'beste ...' niet 'populairste ...' ;-)
anonymous
anonymous 12 februari 2017, 13:28
Daar is al genoeg over gezegd.
tweemaalh
tweemaalh 12 februari 2017, 15:39
De redacteuren die hieraan meegewerkt hebben zijn ook maar mensen (grotendeels vrijwilligers zelfs) die het voor hun lol doen. Het is onmogelijk om iedereen tevreden te stellen. Ook is het onmogelijk om een volledig objectieve lijst te creëren. Er komt altijd wel wat persoonlijke smaak bij kijken. De ene persoon houdt nou eenmaal van wat meer conventionele en populaire series, terwijl de ander liever naar obscure meesterwerken kijkt die nauwelijks een publiek weten te vinden.

Ik snap hoe lastig het is om te kiezen. Zelf heb ik ook de series van twee categorieën genomineerd en dat waren nog relatief makkelijke categorieën doordat het aanbod niet heel groot was dit jaar (beste beëindigde serie en beste miniserie).

En ik zal eerlijk zijn, nu ik erop gewezen ben had ik Rectify best willen nomineren in de categorie Beëindigde Serie. De scores op Metacritic en Rotten Tomatoes zijn niet niks. Dan had ik Castle of Galavant waarschijnlijk achterwege gelaten.
Dore
Dore 12 februari 2017, 16:16
In deze column wordt expliciet om feedback gevraagd. Er wordt feedback gegeven en nu lijkt het erop dat dat niet gewaardeerd wordt.
Het is bekend dat het vrijwilligers zijn en bij deze wil ik hun bedanken voor de energie die ze in deze website steken.
Maar ik hoop dat men een aantal verbeterpunten mee zal nemen bij de volgende keer.
anonymous
anonymous 12 februari 2017, 20:47
Ik vond het vooral lastig om te stemmen op series die ik nog nooit gezien heb. De keuze "niet gezien" had misschien ook in de einduitslag wat uit kunnen maken.
Log in om een reactie achter te laten