Historie

MijnSerie.nl is in 2010 opgericht door Jos Herbrink, maar het is eigenlijk al wat eerder begonnen. Jos had een grote liefde voor films en later voor series. Hieronder een korte beschrijving over hoe MijnSerie is ontstaan.
Website van NuOpDvd.com
2009 - NuOpDvd.com
""Vroeger" was series kijken nog niet zo populair zoals dat nu het geval is. Het is allemaal begonnen met het kijken van films en daarom heeft Jos in 2009 de site NuOpDvd.com gemaakt. Hier kon je informatie vinden over films en later ook over series."
Eerste design van MijnSerie.nl
2010 - MijnSerie.nl
Series kijken werd populairder en in Nederland was er nog maar weinig informatie over te vinden. NuOpDvd scoorde vooral goed met de serie informatie die erop stond en daarom is in 2010 besloten om een website te maken speciaal voor series, MijnSerie.nl was geboren.
Nieuwe design van MijnSerie.nl
2011 - Nieuw design MijnSerie.nl
MijnSerie werd populairder en er was steeds meer informatie op de website te vinden. Echter paste alle informatie niet meer op de website, waardoor er een nieuw design moest komen om alle informatie overzichtelijk aan te kunnen blijven bieden. Eind maart 2011 was het design eindelijk af en dit design is eigenlijk nog steeds het design dat we gebruiken.
Links de oude app, rechts de nieuwe app van MijnSerie
2011 - iPhone en iPad app
Als je series aan het kijken bent ben je vaak niet aan het surfen op het internet. Wel hebben de meeste mensen zijn of haar mobiele telefoon bij de hand. In september 2011 werd daarom een app ontwikkeld om altijd op de hoogte te blijven van jouw favoriete series. Eind 2012 werd de hele app vernieuwd en deze is nog steeds in gebruik.
Jos druk aan het werk. Foto genomen voor het Dagblad van het Noorden
2012 - Fulltime MijnSerie.nl
De werkzaamheden van MijnSerie begonnen steeds meer tijd te kosten dan wat in de avond- en weekenduren gedaan kon worden. Daarom werd in 2012 besloten om fulltime bezig te gaan voor MijnSerie. Vanaf februari 2012 werd een kantoor gehuurd in Groningen en kwamen er stagiairs bij om nog sneller te groeien. Met succes, want er kwam het Fan account, een nieuwe app en de website kreeg vele nieuwe functies.
De echte Fans van MijnSerie
2013 - Part-timers
Er kwamen steeds meer werkzaamheden bij en het werd teveel om alles zelf te doen, gewoon te weinig tijd. Begin 2013 kwamen er dan ook twee parttimers bij die zich bezig houden met het recensieteam en het plaatsen van nieuwsberichten. MijnSerie heeft meer dan 30 freelancers die elke maand een recensie of nieuwsbericht schrijven voor de website.
Op 1 februari 2013 is de Engelse versie MySeries.tv live
2013 - Engelse versie MySeries.tv
Op 1 februari 2013 was het eindelijk zover, de Engelse versie was klaar en werd gelanceerd. Vooral de Engelstalige app doet het erg goed en binnen een week waren er meer dan 1.000 buitenlandse leden bijgekomen. MijnSerie is internationaal en heet MySeries.tv.
In augustus van 2013 is MijnSerie verhuist
2013 - Nieuw kantoor
Het kantoor waar MijnSerie zat werd te klein, we zaten met teveel mensen op een te kleine ruimte. Er werd gezocht naar een nieuwe kantoor. En deze vonden we! De nieuwe ruimte, die gedeelt word met 3 andere bedrijven, is maar liefst 400m2. Genoeg ruimte om te groeien (en zelf ruimte voor de tafeltennistafel) de komende tijd.
Je homepage zelf indelen
2013 - Veel nieuwe functies
Ook in 2013 zijn er super veel nieuwe functies ingebouwd. Maar de mooiste nieuwe functie was wel dat je als Fan je eigen homepage kan samenstellen. Niet geïnteresseerd in het nieuws? Weg ermee! Liever de tv-gids bovenaan? Geen probleem! Vanaf nu ben je helemaal de baas over je eigen homepage.
Gebruikersvriendelijkheid van het aanmeldproces
2014 - Gebruiksvriendelijkheid
2014 staat in het teken van gebruiksvriendelijkheid. Zo zijn er in 2014 verschillende onderzoeken gedaan naar de gebruiksvriendlijkheid van de website. De menu structuur werd aangepast en het aanmeldproces werd verbeterd. Je kan nu makkelijk en vooral snel een compleet profiel aanmaken.
Meer dan 50.000 gebruikers
2014 - Meer dan 50.000 gebruikers
Vanaf 8 september 2014 zijn er meer dan 50.000 gebruikers op MijnSerie. De aanpassingen van de gebruiksvriendelijkheid onderzoeken werpen zijn vruchten af. Er worden meer profielen aangemaakt en deze zijn ook completer. Zo zijn er al meer 13 miljoen afleveringen afgevinkt en meer dan 100.000 cijfers gegeven.
Website MijnSerie op een tablet
2014 - Schaalbare website
Ook in 2014 is hard gewerkt aan MijnSerie. De website is schaalbaar gemaakt, zodat als je nou op je tablet of telefoon de website bezoekt, de website zich aanpast aan het schermformaat van het device. Zo kan je makkelijk je afleveringen afvinken en informatie vinden over je favoriete tv-series.
2015 - Homepage/Dashboard
2015 - Homepage/Dashboard
In 2015 heeft Johannes onderzoek gedaan naar de gebruiks-vriendelijkheid van de homepage en voor als je ingelogd bent het dashboard. Uit het onderzoek kwam dat het duidelijker moest zijn wat MijnSerie is en meer gevoel krijgen bij MijnSerie. Zo is er grote plaat van een populaire serie of een plaat van de serie die je als laatste hebt gezien en korte bescrhrijvingen wat je kan op MijnSerie.
2015 - Communicatie
2015 - Communicatie
Niek is onze eerste stagiar die onderzoek gedaan heeft naar de communicatie binnen en buiten MijnSerie. Zijn onderzoek ging over social media, wat kan er beter bij MijnSerie? Ook heeft hij de rubriek bedacht 'de bekende seriekijker' zo interviewde hij Abbey Hoes en Horace Cohen. Ook is het meldingencentrum gebouwd voor de interne communcatie met gebruikers.
2015 - MijnSerie Quiz
2015 - MijnSerie Quiz
Test je kennis met de Quiz app tegen vrienden! Met de MijnSerie Quiz neem je het op tegen gebruikers van MijnSerie. Er zijn drie rondes, namelijk afleveringen, acteurs en informatie ronde. Per ronde zijn er 5 vragen. Wie de meeste antwoorden goed heeft binnen de snelste tijd wint! De app is er voor ios en android.
2015 - Series pagina en content bewerken
2015 - Series pagina en content bewerken
Het nieuwe design van de serieinformatie pagina is live. Ook deze pagina moet zorgen voor meer sfeer, dit door de grote plaat over de gehele breedte van de pagina. Ook is het vanaf nu mogelijk om als gebruiker serie informatie te wijzigen. Er zijn moderators die alle wijzigingen controleren en verwerken.
2016 - Snelheid website
2016 - Snelheid website
Er komen steeds meer gebruikers bij waardoor de website trager werd. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn en dus werd dit aangepast. Zo is er gekozen voor een CDN, zodat de plaatjes sneller worden ingeladen. Ook maken we nu gebruikv an SOLR, dit is een database die super snel kan zoeken en moeilijke berekeningen snel kan uitvoeren.
2016 - 100.000 gebruikers
2016 - 100.000 gebruikers
Op zondag 5 juni 2016 was het zover. Na een tijdje op F5 te drukken stond de teller op 100.000. En ik moet zeggen dat voelt goed, erg goed! Damn 100.000 leden, wat lekker! Als ik dan terug kijk. Nee, ik had zes jaar geleden niet gedacht dat ik de 100.000 gebruikers zou halen.
2016 - Premium account
2016 - Premium account
Sam en Philo hebben onderzoek gedaan naar het Fan account van MijnSerie. De grootste aanpassen? Ja de naam. Van Fan naar Premium. Iedereen is namelijk fan van een serie, Premium is extra. Ook het hele design is aangepast + allemaal nieuwe functies. Zo zijn de serie suggesties weer terug en kan je elke maand zien hoeveel tijd je hebt besteed aan series vergeleken met andere gebruikers.
2016 - Mexico Fear the Walking dead
2016 - Mexico Fear the Walking dead
MijnSerie werd uitgenodigd door AMC om de set te bezoeken van Fear the walking dead in Mexico. Binnen twee weken werd alles geregeld en vloog ik naar Mexico. Ik sliep in het hotel waar het tweede seizoen deels afspeelde, ik sliep dus eigenlijk op de set. Om is een keer rond te lopen op een set was erg gaaf en een leuke beleving!
2016 - App update
2016 - App update
Er zijn maar twee dingen toevoegd namelijk de opties om reacties te kunnen lezen en kunnen plaatsen vanuit de app en de serie van het jaar verkiezing module. Maar waarom deze in deze lijst staat is namelijk omdat de hele app opnieuw is geschreven. Dit om meer structuur en snelheid in app te krijgen.