11.22.63

7.9 / 10
54 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.9 / 10
1seizoenen/8afleveringen/2016 - 2016 
NetwerkHulu
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:54 min20162016 (Beëindigd)
Genres:Miniserie
Netwerk:Hulu
11.22.63 is een Amerikaanse miniserie van de zender Hulu. De serie ging in première op 15 februari 2016.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King en de datum van de aanslag op President Kennedy vertelt 11.22.63 het verhaal van een leraar Engels die terugreist in de tijd om de aanslag op President Kennedy te voorkomen, maar hij komt erachter dat hij gekoppeld is aan een leven uit een vervlogen tijdperk.
Serie van het Jaar1x in de prijzen bij de MijnSerie van het jaar verkiezing
1e plaats in Beste mini serie van 2016
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 8
Seizoen 1

Populaire reacties (17)

avatar CC11
8.3
23 feb 2016
Sommige mensen weten blijkbaar beter dan een ander hoe ze een verhaal moeten vertellen en Stephen King is er daar zeker één van.
Eén van de bekendste gebeurtenissen uit de geschiedenis van de USA vermengen met pure fictie (tijdreizen) en dat op de koop toe nog geloofwaardig over brengen is weinigen gegeven.
Het is nog vroeg maar na 2 afleveringen is dit voor mij al een kandidaat voor de serie van het jaar.
avatar gumstarr
8
14 apr 2016
Wat zou jij doen als je terug in de tijd kon reizen? Zou je linea recta richting 1992 denderen om er voor te zorgen dat die klassenfoto van jou met die brandgevaarlijke haarlakkuif en NafNaf trui met schoudervullingen nooit genomen zou worden? Zou je jezelf in één van de stoeltjes van het Coliseum at Richfield beamen om te zien hoe Jordan in de play-offs van ’89 met The Shot de Cavs vervroegd op vakantie stuurde? Is dat wat je zou doen of ben je wat minder egoïstisch ingesteld en zou je de geschiedenis links en rechts wat tweaken voor minder ellende in de geschiedenisboeken? Tegen de kleine Adolf liegen dat het ijs op het grote meer naast zijn huis dik genoeg is om helemaal tot het midden te schaatsen? Bush influisteren dat Saddam zijn geld toch veel liever uitgeeft aan gouden 22’s voor z’n Rolls Royce Phantom dan aan massavernietigingswapens? Zou jij die aflevering van de soundmixshow met Marco Borsato en z’n vlassige snorretje saboteren, zodat we 25 jaar later niet met al die verschrikkelijke albums opgezadeld zouden zitten? Is dat wat jij zou doen, ja? Nou, dan had jij ook prima James Franco z’n rol in 11/22/63, de nieuwe van Hulu, kunnen spelen.

James is Jake en Jake loopt een beetje met z’n ziel onder z’n arm. Jake’s vrouw heeft er geen zin meer in en na de scheiding zit Jake voornamelijk zijn ellende weg te vreten in de diner van zijn vriend Al. Als je dikke vrienden bent hoor je eigenlijk geen geheimen voor elkaar te hebben, maar Al reist via zijn proviandkast al een tijdje stiekem naar 1960 om daar te proberen de moord op John F. Kennedy te voorkomen. Ja luister, ik heb dit ook niet bedacht. Al zal vast over veel skills beschikken, maar lekker een beetje fokken met de loop van de geschiedenis is er niet één van. Nu Jake thuis toch alleen maar zit te duimen draaien, kan hij het mooi van Al overnemen. Hij zappt zich naar het Texas van begin jaren ’60 en begint aan een enorme onderneming om Lee Harvey Oswald van schieten te weerhouden. Woest aantrekkelijk als Jake is, heeft hij natuurlijk meteen de lekkere mokkels aan z’n broek hangen en wordt het met ‘t sluiten van iedere vriendschap lastiger om terug te keren naar zijn eigen tijd.

Show Me A Hero. The Man In The High Castle. Hap And Leonard. Olive Kitteridge. Steeds vaker worden, naast films, ook boeken gebruikt als inspiratiebron voor nieuwe series. Als er één iemand genoeg bizarre verhalen schreef om nog tot in lengte van dagen series van te knutselen, dan is het Stephen King wel. Werd een paar jaar terug zijn boek Under The Dome nog genadeloos aangerand door CBS, deze keer waagt Hulu een poging met de sciencefiction thriller 11/22/63 en die is helemaal niet verkeerd. Laat het scifi-genre je niet afschrikken. Ik ben daar persoonlijk ook niet zo’n fan van, maar 11/22/63 vraagt eigenlijk maar één ding van je verbeelding: ga mee in het hele idee van tijdreizen. Er zijn geen vliegende schotels, geen E.T’s en alles speelt zich gewoon af op onze planeet. Als series zich in het verleden afspelen is de juiste styling vaak een uitdaging, maar die heeft Hulu in dit geval met beide handen aangenomen. Alles ziet er retestrak uit. Ook is het mooi om te zien dat feit en fictie zo lekker hand in hand kunnen gaan. James Franco kan acteren en ik daag jullie uit om niet krankzinnig belachelijk tot over je oren verliefd te worden op Sarah Gadon. De boel had misschien een aflevering of twee korter gekund, want in het midden begint het wel een beetje te slepen, maar onderaan de streep een hele dikke voldoende. Hulu heeft nog niet een enorm track record als het gaat over ‘eigen’ series, maar als dit het gemiddelde niveau gaat zijn dan mogen ze van mij best in een wat rapper tempo nieuws uitspugen.

Vergelijkbare series

The 100
10 stemmen
Arrow
8 stemmen
Fringe
5 stemmen
Timeless
5 stemmen
Prison Break
3 stemmen
11.22.63