Heroes Reborn

7.3 / 10
44 min
Sciencefiction, Fantasy, Miniserie
Volg deze serie
7.3 / 10
1seizoenen/13afleveringen/2015 - 2016 
NetwerkNBC
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:44 min20152016 (Beëindigd)
Netwerk:NBC
Heroes Reborn is een Amerikaanse fantasieserie van de zender NBC. De serie ging in première in 2015.

Koop bij Bol

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 13
Seizoen 1

Populaire reacties (9)

avatar gumstarr
7
17 nov 2015
Series zijn soms net relaties. Aan het begin is alles nog nieuw, verrassend en spannend, maar na verloop van tijd lacht ze opeens niet meer om je stomme grapjes en is ‘t feit dat zij de hele tijd alles maar uit haar klauwen laat vallen niet langer schattig onhandig, maar fokking irritant. Schreven de eerste hoofdstukken zich nog met een welhaast achteloos gemak, nu lijkt alles opeens tergend veel energie te kosten. Weet je bijvoorbeeld nog hoe ontzettend smullen die eerste zes seizoenen Dexter waren? Ja toch? Je kon niet wachten tot Showtime met seizoen zeven en acht over de brug zou komen, ofniedan? Nou, dat hebben we geweten. Zelfs Anky van Grunsven had maar net genoeg tandvlees om die marteling tot het bittere eind uit te zitten. Een lot wat zo langzamerhand ook voor Penoza lijkt te zijn weggelegd. Heel veel liefde voor Carmen en kornuiten, maar het script hangt in het huidige seizoen van zoveel gekkigheid aan elkaar, dat ik het allemaal niet echt meer serieus kan nemen. Jammer. Eigenlijk een beetje zoals destijds met Heroes. Alweer vijf jaar geleden kregen we van Tim Kring een final season voorgeschoteld dat op z’n minst teleurstellend genoemd kan worden. Een desillusie van een afsluiter, die alleen Lost nog heeft weten te overtoepen. De boodschap dat NBC Heroes nieuw leven in ging blazen werd, in ieder geval bij mij, dan ook met een gemengd gevoel ontvangen. Was dit een comeback á la Doe Maar om nog even wat knaken naar NBC en Kring’s portemonnee te sluizen of zou het lukken om de magie van de eerste twee seizoen weer te doen laten herleven kunnen hebben gaan?

Lange tijd huppelen EVO’s (mensen met super powers) en mensen zonder skills vrolijk hand in hand over straat. Dus jij hebt de kracht om te transformeren in een 82-jarige Hongaarse vrouw met een zwakke blaas? Prima joh! Wat? Jij kunt niezen met je ogen open? Cool! Je bent 23% bulletproof? Handig. Allemaal geen probleem, tótdat het helemaal misgaat tijdens een EVO-conferentie in Odessa, Texas. Wat bedoeld was als een gezellig samenzijn tussen the gifted en kneuzen zonder talent, mondt uit in een waar bloedbad. Verspreid over het terrein gaan meerdere bommen af en de regering is er als de kippen bij om de EVO’s de schuld in de schoenen te schuiven. Er ontketent zich een ware klopjacht en als jij toevallig met brandnetels kunt praten, dan kun je dat maar beter voor je houden, want het kan je de kop kosten. Letterlijk. Quentin Frady, wiens begaafde zus al een tijdje spoorloos is, heeft een iets andere theorie over de gebeurtenis in Odessa en samen met een, voor de meeste ons, oude bekende zet hij alles op alles om de waarheid boven tafel te krijgen.

Heroes Reborn. Dekt de naam de lading een beetje? Is Heroes inderdaad herboren of heeft Kring vijf jaar lopen herkauwen op een prakje dat ons ook wel bespaard had kunnen blijven? De waarheid ligt denk ik ergens in het midden. Als je goed ging op de eerste seizoenen Heroes, dan zal je deze vast en zeker ook wel lusten. Het is vooral veel van hetzelfde en dat kan soms gewoon heel erg bevredigend zijn. Zo krijg je naast de nodige nieuwe gezichten ook gewoon weer Noah, Hiro en Mohinder op je bord en wordt er zo nu en dan verwezen naar hun avonturen uit een grijs verleden, zonder dat het voor nieuwe kijkers onbegrijpelijk wordt. Leuk dus. Echter… Heroes was samen met series als 24, The Sopranos en Prison Break misschien wel het eerste kijkvoer waar de tv-kijker massaal voor thuisbleef en als je die na vijf jaar dan nieuw leven inblaast, moet het ook goed zijn. Vind ik tenminste. We kijken wekelijks immers naar hoogstandjes als Breaking Bad, Game Of Thrones en Fargo, dus de lat is sinds 2010 wel wat hoger komen te liggen en daar wringt de schoen voor Heroes Reborn een beetje. Tim Kring heeft vijf jaar kunnen nadenken over een nagelbijtend spannend verhaal en computernerds hebben inmiddels een gereedschapskist vol OMGWTF-special effects voor handen, maar dat zie je jammer genoeg niet echt terug. Echt mindblowing wordt het nooit en in je achterhoofd fluistert iemand de hele tijd: “Heb ik al eens gezien. Niet nieuw. Leuk, maar ken ik al.”. Spijtig, want het super hero-genre leent zich volgens mij als geen ander om helemaal op los te gaan. Als je het zo gek niet kunt bedenken, zie dat dan als een uitdaging om met de meest freaky shit op de proppen te komen. Neemt niet weg dat Heroes Reborn mijn super power honger wel weer een beetje gestild heeft, want los van al het Marvel-geweld was het alweer een tijdje geleden dat ik iemand even de tijd stil zag zetten om vervolgens handmatig wat kogels van baan te doen laten veranderen.

Voordat je hier aan begint, is het goed om even de Dark Matters filmpjes te kijken. Niet te verwarren met Dark Matter, wat gaat over een aantal figuren in een ruimteschip. Als je die eerst kijkt, dan begrijp je er helemaal geen zak meer van. In Dark Matters leer je Quentin alvast wat beter kennen en begrijp je ook beter, waarom hij denkt dat de vork net even iets anders in de steel zit, dan dat de regering beweert.

www.gumstarr.com
avatar Javelin
8
11 sep 2014
WTF? een nieuwe heroes!!! Ik kan nu al niet wachten man!

Vergelijkbare series

Heroes
37 stemmen
Arrow
6 stemmen
Sense8
4 stemmen
Shadowhunters
4 stemmen
Fringe
2 stemmen
Heroes Reborn