Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2021 - Beste comedy/dramedyserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2021 en behandelt de categorie comedy/dramedy. Van woensdag 5 januari tot en met zondag 6 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.

Daar gaan we dan! Aan mij de eer om af te trappen met de eerste column voor De Serie van het Jaar verkiezing 2021. Afgelopen jaren heette dit genre alleen ‘comedy’. Maar we zagen dat veel van de series die werden genomineerd of wonnen ook vaak een vleugje drama bevatten, wat sommige comedies juist des te sterker maakt in mijn ogen. Vandaar dat we hebben besloten deze categorie iets aan te passen.

Comedy en drama zijn mijn favoriete serie-genres. Ik hou vooral van de combinatie. Dus dit is een perfecte categorie voor mij. En wat heb ik mogen smullen van goede comedy-drama's afgelopen jaar. Ik vind het heerlijk om een niet al te zware serie op te zetten, lekker mee te lachen en even al het gedoe om mij heen te vergeten.

Met input van jullie, de lezers van MijnSerie en het schrijversteam heb ik een lijst van tien comedy/dramedy series opgesteld waar jullie vanaf 5 januari op mogen stemmen. Uiteraard mag je, als jouw favoriete serie er niet tussen staat, ook een wildcard gebruiken om hier alsnog op te stemmen. Met trots presenteer ik, in alfabetische volgorde, de nominaties in het genre comedy/dramedy:

All Creatures Great and Small (2020)
Deze Britse dramedyserie All Creatures Great and Small (2020) van Channel 5 is een reboot van zowel het gelijknamige boek als de originele serie uit 1987. Ondanks het succes van de eerste serie doet deze remake er niet voor onder. Het verhaal gaat over een jonge dierenarts die naar klein Engels dorpje verhuist en daar in een dierenartspraktijk gaat werken. Het bevat leuke verhaallijnen, prachtige natuur en goed acteerwerk. De leden van MijnSerie omschrijven deze serie als een ‘buitengewoon sympathieke serie die lekker wegkijkt’. De serie heeft inmiddels twee seizoenen, maar het is de eerste keer dat hij genomineerd wordt voor de Serie van het Jaar Verkiezing. Ik ben benieuwd waar deze gaat eindigen.
Lees de recensies die geschreven zijn over All Creatures Great and Small (2020).

Atypical
Deze Amerikaanse serie van Netflix is als sinds de première in 2017 enorm populair. Maar helaas is er met het vierde seizoen, dat ik in één ruk uitkeek, een einde gekomen aan deze comedy. Atypical gaat over een jongen met autisme die op zoek is naar zelfbewustzijn, liefde en onafhankelijkheid. Een origineel, komisch, liefdevol en ontroerend verhaal. Wat mij betreft eindigt deze serie op z’n hoogtepunt, wat je lang niet van alle series kan zeggen. Krijgt Atypical een mooi afscheid door hoog te eindigen in deze categorie? We gaan het zien.
Lees de recensies die geschreven zijn over Atypical.

Brooklyn Nine-Nine
Er leek maar geen einde te komen aan de immens populaire serie Brooklyn Nine-Nine, maar afgelopen jaar werd toch echt de laatste aflevering uitgezonden. Wat mij betreft, had B99 nog jaren door mogen gaan. Ik kan maar niet genoeg krijgen van de snelle humor, slimme woordgrappen en Titles of Jake's Sex Tapes. Gelukkig is de serie op een heerlijke manier afgesloten. Jake Peralta en de rest van de 9-9, ik ga jullie missen!
Lees de recensies die geschreven zijn over Brooklyn Nine-Nine.

Kevin Can F*** Himself
Als er één serie een echte comedy/drama is, dan is het wel Kevin Can F*** Himself. De serie is namelijk letterlijk half sitcom (situation comedy), half drama. Het gaat over een (ogenschijnlijke) doorsnee sitcom-huisvrouw en haar man. Maar achter gesloten deuren schuilt het drama. Hoe ziet de wereld er uit door de ogen van een sitcom-vrouw? Zodra ze de woonkamer uitloopt, verlaat je de sitcom-studio en stap je haar wereld in. Een wereld die een stuk minder mooi is dan wat de mensen op de lachband wordt voorgeschoteld. Alleen al vanwege deze originele insteek hoop ik dat deze serie hoog eindigt in de verkiezing.

The Kominsky Method
Een comedy/dramaserie met niemand minder dan Michael Douglas en Alan Arkin. Te zien op Netflix en afgelopen jaar beëindigd na een derde seizoen. Het draait om de eens beroemde acteur Sandy Kominsky. Hij geeft acteerles in Hollywood aan jongeren met grote acteerambities. Stiekem hoopt hij toch nog een keer een grote rol te pakken. Doordat de regie van deze serie in handen ligt van Chuck Lorre, is de humor deels te vergelijken met die van Two and a Half Men. The Kominsky Method heeft tijdens de Emmy Awards afgelopen zomer maar liefst zes nominaties in de wacht gesleept en eerder al twee Golden Globes gewonnen. Wat zal dat beloven voor deze verkiezing? We zijn benieuwd.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Kominsky Method.

Sex Education
Een grote kanshebber, want wie heeft ‘m inmiddels niet gezien? Het is een heerlijke ‘woke’ serie die je in één zucht wegkijkt. Het verhaal gaat over een stel pubers op de middelbare school die op zoek naar hun eigen seksualiteit. Zo open over seks is volgens mij nog geen één serie geweest. Het is herkenbaar, inspirerend, leerzaam, ongemakkelijk, hilarisch en soms ook ontroerend. En dan heeft het ook nog eens een hele gave cast. Sex Education is een aanrader voor zowel jong als oud.
Lees de recensies die geschreven zijn over Sex Education.

Shameless (US)
Als je echt wilt lachen, maar ook echt wil huilen, is Shameless (US) de serie voor jou. Shameless (US) gaat over de familie Gallagher. Die op z'n zachtst gezegd een 'prettig gestoorde' familie is. Zes kinderen, elk met 100 issues, en hun alcohol- en drugsverslaafde vader proberen hun weg te vinden in de achterwijken van Chicago. Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt wel in Shameless (US) voor. Het is ongeremd, knotsgek en uiteraard: schaamteloos. Elf seizoen lang hebben de Gallaghers ons beter laten voelen wanneer we onze eigen families bezoeken. Maar nu zit het er op, ik ga ze missen. Ik hoop dat de serie hoog eindigt, ze verdienen het!
Lees de recensies die geschreven zijn over Shameless (US).

Superstore
Ook deze serie is afgelopen jaar helaas aan z’n eind gekomen. De medewerkers van de megawinkel hebben het maar liefst zes seizoenen volgehouden. Dit is echt een serie die alsmaar beter werd met de seizoenen. Superstore snijdt veel (Amerikaanse) actuele onderwerpen aan. Zoals het presidentschap van Trump, de #metoo en de Black Lives Matter beweging en uiteraard de huidige pandemie. Het knappe is dat de serie dit scherp weet aan te kaarten, maar het ondertussen heel luchtig en simpel houdt. Doe dat maar eens na!
Lees de recensies die geschreven zijn over Superstore.

Ted Lasso
Een Amerikaanse football coach verhuist naar Groot-Brittannië om een professioneel voetbalteam te coachen. Een simpel plot. Maar met steengoede acteurs, heerlijke humor, fantastische personages en een aanstekelijke Jason Sudeikis. Je wordt vrolijk van Ted Lasso, écht vrolijk. En hoor dit: Ted Lasso heeft in 2021 maar liefst 46 awards and 69 nominaties in de wacht gesleept. Waaronder de Emmy Awards, de Golden Globes en de Critics Choice Television Awards. En ik zeg: DIK VERDIEND!

What We Do in the Shadows
De mockumentary What We Do in the Shadows over het leven van een groepje vampiers, die samenwonen in een oud landhuis. Samen met hun menselijke beschermer maken ze zich druk om het huishouden, rekeningen betalen, het organiseren van orgies en dat soort burgerlijke zaken. Dat werpt een hoop irritaties op, net zoals bij gewone mensen eigenlijk. De humor moet je liggen, want die is erg droog. Ik lig soms slap van het lachen, want soms is het echt te belachelijk voor woorden. Valt deze humor in de smaak van de lezers van MijnSerie? We gaan het zien!
Lees de recensies die geschreven zijn over What We Do in the Shadows.

Dit waren alle tien genomineerden. Veel series in deze categorie die afgelopen jaar beëindigd zijn. Ik ga ze echt missen. Volgend jaar is er in elk geval genoeg ruimte voor nieuwe series! Ik wens jullie veel plezier met stemmen en kijk enorm uit naar de uitslag. Ik hoop jullie ook!
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_BlackBiker
21 dec 2021 16:35 -
De enige van dit lijstje die ik heb gezien heb ik ook genomineerd. What We Do in the Shadows is al bij vele prijsfestivals genomineerd (Critic's choice, Writers Guild Award etc.) maar nu dus ook bij de enige awardshow die er toe doet: de MijnSerie Serie van het jaar :-)
Reageer
avatar_tweemaalh
22 dec 2021 15:33 -
B99, All Creatures Great and Small, Sex Education, of toch What We Do In The Shadows? Lastige categorie elk jaar
Reageer
avatar_Inter
22 dec 2021 15:55 -
Atypical!
Reageer
avatar_Ventje141
23 dec 2021 10:33 -
Ted Lasso!
Reageer
avatar_Tamino
23 dec 2021 18:59 -
Hier ga ik een wildcard gebruiken vrees ik
Reageer

Meer van BingingBirgit