Bosch

8.1 / 10
46 min
Detective
Volg deze serie
Bekijk trailer
8.1 / 10
7seizoenen/60afleveringen/2015 - heden
NetwerkAmazon
7x1 25 juni 2021Eerstvolgende aflevering
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:46 min2015 - heden
Genres:Detective
Netwerk:Amazon
Bosch is een Amerikaanse detectiveserie van Amazon. De serie ging in première op 13 februari 2015.

Maak kennis met LAPD-rechercheur Harry Bosch - held, buitenbeentje, nighthawk. Van een gevaarlijk doolhof van doodlopende steegjes tot een gewaagde criminele overval onder de stad tot de kronkelige schakel die moet worden blootgelegd, zijn overlevingsinstincten zullen tot het uiterste worden getest. Samen met een raadselachtige en verleidelijke vrouwelijke FBI-agent, die het opneemt tegen vijanden binnen zijn eigen afdeling, moet Bosch de pijnlijke keuze maken tussen gerechtigheid en wraak, terwijl hij een moordenaar opspoort wiens ware gezicht hem zal choqueren.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 10
Seizoen 2
0 / 10
Seizoen 3
0 / 10
Seizoen 4
0 / 10
Seizoen 5
0 / 10
Seizoen 6
0 / 10
Seizoen 7
0 / 0

Recensies (2)

Bosch - Seizoen 3

8

Bosch - Seizoen 1

8

Nieuws (36)

Amazon Prime Video heeft een trailer uitgebracht voor het zevende, tevens laatste seizoen van Bosch. Het seizoen gaat eind deze maand van start.
woensdag, 12:00
Ook voor de maand juni hebben we alles op een rijtje gezet*. Wanneer welke serie begint, eindigt, welk seizoen of première en welke zender.
zo 30 mei
1
Lijsten, MijnSerie kan er geen genoeg van krijgen. We hebben dit keer een lijst gemaakt met series/programma’s van zenders, kabelaars en streamingdiensten die gecanceld of vernieuwd zijn vanaf 1 augustus 2020 tot en met 19 mei 2021.
wo 19 mei
3

Populaire reacties (16)

8
22 feb 2015
Ergens in 2013 heeft iemand in de directiekamer van Amazon waarschijnlijk met de vuist op tafel geslagen, terwijl hij brulde dat het na The Shield en Southland nu toch écht weer eens tijd werd voor een lekkere Amerikaanse detective. En dan niet de zoveelste CSI: Bedenk-Hier-Een-Amerikaanse-Stad-Naar-Keuze of plastic ellende van Hawaii Five-0, maar prettig, grimmig, licht deprimerend politiewerk met een rauw randje. De boeken van Michael Connelly bleken de ideale inspiratiebron en in februari 2014 zag de pilot van Bosch het levenslicht. Nu is ook de rest van het eerste seizoen bekoekeloerbaar en dat is dus best de moeite waard.

Zoals het een zichzelf respecterende politieagent betaamt gaat Harry Bosch als gescheiden man door het leven, waardoor hij lekker veel tijd heeft om zich op z’n werk te storten. Dat is maar goed ook, want Harry is niet alleen op zoek naar een seriemoordenaar, hij staat ook nog terecht voor een uit de hand gelopen schietpartijtje op het werk én moet zien uit te vinden wie het dode jongetje is wiens botten in het bos worden opgegraven door een vrolijk kwispelende Golden Retriever. Het sal je werk maar wesuh.

Harry Bosch wordt leven ingeblazen in de persoon van Titus Welliver en die doet dat helemaal niet verkeerd. Als je van stoïcijnse, ietwat sacherijnige alfamannetjes houdt tenminste. Gaat je bloed daar niet sneller van kloppen, dan kun je misschien iets met de wetenschap dat er ook nog wat The Wire mensen in Bosch rondlopen. Op het acteerwerk valt sowieso weinig af te dingen en gecombineerd met een paar spannende verhaallijnen is Amazon wat mij betreft geslaagd in haar opzet. Meer hiervan!
8.3
15 apr 2017
Harry Bosch....................HB.............Humphrey Bogart.....de gelijkenis is treffend.

Vergelijkbare series

Homeland
7 stemmen
Luther
4 stemmen
Dexter
3 stemmen
The Wire
2 stemmen
Justified
2 stemmen