Ash vs Evil Dead

7.6 / 10
30 min
Horror, Comedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.6 / 10
3seizoenen/30afleveringen/2015 - 2018 
NetwerkStarz
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:30 min20152018 (Beëindigd)
Genres:HorrorComedy
Netwerk:Starz
Ash vs Evil Dead is een Amerikaanse komische horrorserie van de zender Starz!. De serie ging in première op 31 oktober 2015.

Ash heeft de afgelopen 30 jaar doorgebracht met het vermijden van verantwoordelijkheid. Hij was daar erg goed in. Maar nu dreigt de hele mensheid verloren te gaan en is Ash de enige hoop om de mensheid te redden.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 10
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 10
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 10
Seizoen 3

Populaire reacties (5)

avatar gumstarr
8
19 dec 2015
Soms kijk je wel eens van die films, die, al dan niet doelbewust, zó ontzettend slecht zijn dat je ze eigenlijk wel goed móét vinden. Vooral Tarantino en Rodriguez zijn ware meesters in de wereld van de gecultiveerde B-film. Wie herinnert zich niet Danny Trejo, die in Machete met z’n pokdalige kop door dat raam sprong en de dikke darm van z’n belager als safety line gebruikte? Ik kon destijds de drang om midden in de bioscoopzaal op te staan en hysterisch te applaudisseren maar met moeite onderdrukken. Of dan dat einde van Death Proof, waarin Rosario Dawson (Trouw met me!) met d’r vriendinnen net zo lang op het hoofd van Kurt Russel bleef inbeuken totdat ‘t klonk alsof ze een rijpe watermeloen aan het mishandelen waren. Loved it.

Tot dusver zagen we dit genre jammer genoeg nog niet echt terug in serieland en dat was volgens de man achter de filmreeks Evil Dead, Sam Raimi, dus van de ratten besnuffeld. Op hoge poten denderde hij het kantoor van Starz binnen en bleef daar stoïcijns met de vuist op tafel slaan, totdat iemand met een beetje beslissingsbevoegdheid hem te woord kwam staan et voilà… Tien afleveringen Ash vs Evil Dead in pocket en de kijker gaat er zo lekker op dat de boel halverwege seizoen één al is verlengd voor een tweede ronde.

Het is alweer dertig jaar geleden dat Ash tijdens een uit de hand gelopen kampeertrip al zijn vrienden verloor. Wat begon als een gezellige vakantie ergens in een afgelegen blokhut in het bos, mondt uit in een bloedbad die z’n weerga niet kent. Per ongeluk opgeroepen demonen nemen de lichamen van Ash z’n vrienden in bezit en zorgen voor vakantiekiekjes, die je later echt niet onder het genot van een kop koffie en een plak cake met je familie nog eens rustig terug gaat bekijken. Ook Ash komt niet helemaal ongeschonden uit de strijd. Een kwade macht neemt de regie over zijn rechterhand over en Ash kan niet anders dan zichzelf met een kettingzaag te lijf gaan. Tsja, zo gaan die dingen. Inmiddels is het 2015 en heeft Ash besloten zich na al die ellende niet zo snel meer druk te maken over dingen. Ash maakt zich eigenlijk helemaal nergens meer druk over. Hij woont op ‘n trailerpark in een uitgewoonde caravan, ketst op zestigjarige leeftijd nog steeds eenzame mokkels in de wc van de kroeg (ok, dat zouden we allemaal wel willen) en betaalt z’n wiet van een knullig baantje bij de lokale Mediamarkt. Als hij daar in het magazijn wordt aangevallen door een bloeddorstige Barbie, realiseert Ash zich dat hij waarschijnlijk niet alleen deze pop aan het dansen heeft. De doden zijn terug en ze hebben honger. Al snel komt hij er achter, dat hij dit probleem zelf de wereld in heeft geholpen en er zit dan ook niks anders op dan de kettingzaag weer voor te binden en de strijd met het kwaad aan te gaan.

Na series als Fargo, 12 Monkeys, From Dusk Till Dawn, Limitless en Minority Report, is dit de zoveelste poging om een film van het grote naar het kleine scherm te halen en dat is, in tegenstelling tot een aantal van zijn voorgangers, volgens mij best aardig gelukt. Ash vs Evil Dead is misschien wat meer camp, dan de films Evil Dead en Army Of Darkness waar ‘t familie van is, maar dat maakt het wel tot een serie die voor een iets breder publiek kijkbaar is. Een iets breder publiek, want er gaan nog genoeg mensen zijn die dit volkomen ruk vinden. Het is een beetje als verkleed als cowboys naar De Toppers gaan… Of je vindt het helemaal geweldig of je vindt het ‘t gevolg van ernstig zuurstof gebrek bij de geboorte en ‘t resultaat van jarenlang magnetronmaaltijden eten en SBS6 kijken, een middenweg is er eigenlijk niet. Ik vond Ash vs Evil Dead wel tof. Niet “16.234-mensen-hebben-deze-op-IMDb-inmiddels-gemiddeld-een-9-gegeven” tof, maar zeker de moeite van het kijken waard. Ook als je, net zoals ik, de eerdere films helemaal niet gezien hebt. Het is in een overkill aan ziekenhuis-, politie- en disfunctionele familieseries weer eens wat anders en anders is goed. Iets met pindakaas en dat iedere dag op je brood hebben. Ben jij gek op pindakaas? Blijf dan vooral heel erg ver weg van deze. Lust jij zo nu en dan best wel eens een plak van die rare onder de toonbank worst van de slager op je brood, geef dan Ash vd Evil Dead zeker eens een kans.

www.gumstarr.com
avatar anonymous
-
5 nov 2015
Oh my God! Oh my God! Oh my God! OMG! Las je dat? Dat was mijn manier om te klinken als een obsessieve high school girl. Ash vs Evil Dead is fucking awesome!! Kijk, dit is escapisme! Dit is waar televisie voor gemaakt is. Het lijkt soms een vies woord, escapisme. Het is soms alsof je je zou moeten schamen dat je even je verstand op nul wil zetten en wil gaan met die fucking banaan. En, ik snap het: verstand op nul vermaak is namelijk in de meeste gevallen niet van hoge kwaliteit. Vaak slaagt dit soort vermaak niet eens in hun eigen opzet: weten te vermaken. Dan wordt het tricky. Waarom zou je dan geduld hebben met, bijvoorbeeld, de vele dertien in een dozijn series van de netwerkzenders die én niet echt vooruitstrevend zijn én niet weten te vermaken. Het gaat zoals gezegd om de laatste criteria. Ash vs Evil Dead is gewoon fun! De eerste aflevering, El Jefe, bewijst dat ‘low brow’ even tof kan zijn als series die zichzelf voortdurend op de borst slaan. Het gaat erom dat de kijker beloont wordt voor zijn investering. Het maakt niet uit welk genre: dat is en zou het doel moeten zijn van elke serie. Daarom zeg ik dan ook: welkom terug, Ash Williams. Welkom terug!

Het is een genot om Bruce Campbell (The Evil Dead) na al die jaren weer te zien als Ash Williams. De man is nu stukken ouder, maar hij vertolkt deze rol met verve. De manieren, de charisma en de attitude die benodigd is om de over-de-top dingen te verkopen. It’s all here. En deze eigenschappen zal meneer Williams nodig hebben nu na dertig jaar de pleuris weer uitbreekt. Natuurlijk kun je het gerust vreemd vinden dat Ash op zo een klunzige manier alles weer in gang trekt. Als je kijkt naar zijn levensstijl, zal hij vast vaker superdronken en lam geweest zijn. Maar goed, om alles in gang te trekken moest Ash natuurlijk die spreuken uitspreken. Dat zal hij weten ook, want de Deadites zijn weer terug. Zij zijn allerminst klaar met Ash en hebben nog meerdere appeltjes met hem te schillen. Ash denkt na deze fout simpelweg snel te kunnen vertrekken, maar het onheil zou hem overal volgen. Nu zijn collega’s Pablo en Kelly (Ray Santiago en Dana Delorenzo) ook in het gevecht zijn betrokken, heeft hij helemaal geen keus: de chainsaw moet back on, baby!

De serie is al vernieuwd voor een tweede seizoen, dus dat is al goed nieuws. Nog beter nieuws is dat El Jefe echt een toffe aflevering is. Het is atmosferisch, het is creepy en het bevat genoeg humor om het lekker luchtig te houden. De serie neemt zichzelf totaal niet serieus. Dat werkt aanstekelijk. Het heeft dus geen zin om de serie te veroordelen voor iets wat het niet wilt zijn. Het moet ook overdreven, over-the-top en een tikkeltje absurd zijn. De serie knipoogt naar ons. Ik knipoog zeker terug. Ik weet zeker dat vele kijkers dit zullen aanschouwen met een glimlach op het gezicht. Voordat je het weet is de aflevering voorbij. Waarschijnlijk smacht je dan naar meer. Ik snap meteen waarom er zoveel animo is voor deze serie onder fans en internationale zenders.

Sam Raimi (de regisseur van het origineel) regisseerde deze aflevering. Het resultaat mag er zeker wezen. Het ziet er écht tof uit. De scène waar Amanda (Jill Marie Jones, Sleepy Hollow) haar collega tegenover zich heeft en Raimi speelt met de lichtval is prachtig. Net zoals de scène waar Ash, Kelly en Pablo worden aangevallen in Ash’ trailer eruit springt. Raimi weet wat hij doet en ik hoop dan ook dat de andere regisseurs op hetzelfde niveau kunnen opereren. Het is een uitstekend geregisseerde aflevering. Als de rest van het seizoen er zo uitziet, hebben wij in ieder geval niks te klagen. Dit is een absolute aanrader en ik denk nu al een van de tofste nieuwe series van dit jaar! (www.meneervevie.com)

Vergelijkbare series

Ash vs Evil Dead