The Shannara Chronicles

7.7 / 10
41 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
2seizoenen/20afleveringen/2016 - 2017 
NetwerkParamount network
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:41 min20162017 (Beëindigd)
Genres:Fantasy
The Shannara Chronicles is een Amerikaanse fantasieserie van de zender Paramount Network (voorheen Spike TV). De serie ging op 5 januari 2016 in première.

De Shannara-serie is een verzameling van high fantasy-romans en -series geschreven door Terry Brooks. De verhalen spelen zich af in een toekomstige wereld (van na Armageddon) genaamd ‘de Vier Landen’, waar de magie de technologie heeft vervangen als belangrijkste krachtbron. De meeste verhalen gaan over de familie Ohmsford, nazaten van de beroemde Jerle Shannara. Van deze boekenreeks is nu een televisieserie gemaakt.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 10
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 10
Seizoen 2

Populaire reacties (21)

avatar anonymous
-
7 feb 2016
De Young Adult-maffia heeft weer toegeslagen. Hadden zij al hun handjes om de bevallige tailles van Jennifer Lawrence en Shailene Woodley, nu loeren zij ook naar achteloze tieners op het kleine scherm. Althans, acteurs die voor tieners door moeten gaan. The Shannara Chronicles zou best The Catwalk Chronicles kunnen heten. MTV heeft duidelijk niet geshopt in Ugly Town. De serie is gebaseerd op de Shannara boeken van Terry Brooks. Meneer is niet echt een lezer, dus die boeken zijn niet in de buurt van mijn ogen geweest. Ik hoor daarom ook graag of deze eerste aflevering (het zijn er eigenlijk twee verpakt in een, net als een Twix) trouw is aan het bronmateriaal.

Het spektakel begint wanneer prinses Amberle (Poppy Drayton, Plebs) van Aborlon, een elf, een van de gelukkigen is die tot de Chosen (de uitverkorenen) wordt gerekend. Daarvoor heeft zij moeten meedoen aan een race, die eigenlijk alleen bestemd was voor mannen. Maar Amberle heeft dus girlpower (of veel Danoontje gegeten) en mag zich nu bij zes andere uitverkorenen voegen. De uitverkorenen zijn de bewakers van de Ellcrys, een boom die een leger van demonen heeft verbannen naar The Forbidding. Laten we dat maar de hel voor demonen noemen. Niet lang daarna krijgt Amberle visioenen wanneer zij de boom aanraakt. Zij ziet hoe haar volk wordt afgeslacht. Na een nieuwe visioen besluit zij Aborlon te verlaten.

Niet lang daarna ontwaakt een Druid genaamd Allanon (Manu Bennett, Spartacus) (het is in ieder geval iemand die magie beheerst) uit zijn winterslaap. Zijn haar is gekamd en er zit meteen gel in. Hij trekt naar Aborlon en waarschuwt de koning over het onheil dat eraan zit te komen. De grote boom is namelijk stervende. Dat betekent dat een demonenleger hun schoenen aantrekt en hun wapens oppoetst om ten strijde te trekken. Wij worden ook nog geïntroduceerd aan half elf Wil (Austin Butler, Switched at Birth) en een rover genaamd Eretria (Ivana Baquero, Pan's Labyrinth). Vooral Wil is essentieel voor het verhaal, aangezien hij afstamt van mannekes die vaker de redder in nood hebben gespeeld. Het is dus aan onze jonge helden en oude rot Allanon om de wereld te redden van de demonen.

Er gebeurt nog meer, maar ik wil niet met mijn voeten in spoiler-terrein komen. Voor wie de naam MTV op deze ziet geplakt: ja, de serie richt zich duidelijk op jongvolwassenen, maar het verhaal is wel degelijk interessant. De krachtpatsers onder ons hoeven zich niet te schamen als zij dit stiekem leuk vinden (ik zie jullie). Er wordt beslist geen nieuw verhaal verteld. Wanneer je je kritische bril opzet (niet te kopen bij Specsavers), dan kun je echt wel je potlood erbij pakken en uittekenen waar dit naar toe gaat. Maar, de serie ziet er goed uit en er worden zeer fraaie locaties gebruikt. De camera zoekt dan ook de mooiste plekjes op. De serie is, net als The Lord of the Rings, opgenomen in Nieuw-Zeeland. Het budget van de eerste aflevering ligt vrijwel altijd hoger dan reguliere afleveringen (behalve soms de midseason/seizoensfinale), dus het is afwachten of de serie er zo uit blijft zien. De CGI is ook degelijk te noemen.

Het acteerwerk wordt beter naarmate de aflevering vordert. Hoofdrolspeelster Poppy Drayton weet nog niet echt te overtuigen, maar Austin Butler en Ivana Baquero doen het al stukken beter. Beiden zijn talentvolle jonge acteurs. Manu Bennett is in elke serie waarin hij verschijnt een waardevolle toevoeging en in The Shannara Chronicles is dat niet anders. De verstandhouding tussen Wil en Allanon is de interessantste relatie op het scherm. Natuurlijk is dit het prototype 'leerling-zal-zijn-leermeester-uiteindelijk-overtreffen' verhaal, maar de acteurs vullen elkaar leuk aan. Daarbij valt vooral de luchtigheid die Wil erin probeert te houden op. Het verhaal en de personages volgen duidelijk een beproefde formule, maar het stoort (nog) nergens.

Nu kun je dus als kijker alleen hopen dat MTV erin slaagt om het verhaal blijvend interessant te vertellen. Wat dat betreft hoop ik dat de makers hebben gekeken naar The 100. Een serie met 'tieners' in de hoofdrol die geconfronteerd worden met verschrikkelijke keuzes en die ook durven te maken. Liefdesperikelen zijn te verwachten in een serie als deze, maar ik hoop dat de serie daar mee oppast. De serie begeeft zich al op bekend terrein, dus met tiener-ergernissen moet je de kijker dan beslist niet opzadelen. Dan wordt het namelijk moeilijker om de minpunten door de vingers te zien. Terwijl ik dit typ realiseer ik mij dat deze serie natuurlijk gericht is op kijkers die daar wellicht wél in geïnteresseerd zijn. In dat geval heeft Meneer niks gezegd. Excuse my French! Of The Shannara Chronicles de leegte die Katniss heeft achtergelaten gaat opvullen is nog onduidelijk, maar het begin mag er zeker wezen.

www.meneervevie.com
avatar anonymous
-
10 jan 2016
Ik heb nu de eerste 2 afleveringen gezien, het ziet er goed uit. acteerwerk is tot zover ook zeker niet verkeerd. Ik had in me begin wel zo mijn twijfels of ik hiermee zou gaan beginnen. Maar gelukkig maakte de acteur Manu Bennett deze keuze al een stuk makkelijker. Al om al tot nu toe zeker de moeite waard om te gaan kijken!

Vergelijkbare series

The 100
51 stemmen
Arrow
29 stemmen
Under the Dome
18 stemmen
Shadowhunters
10 stemmen
The Shannara Chronicles