Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2017 - Beste animatieserie

Serie van het jaar 2017 - Beste animatieserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2017 en behandelt de categorie animatieserie. Tussen maandag 8 januari t/m maandag 5 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

2017 is bijna voorbij dus het is hoogste tijd om terug te blikken op de beste series van afgelopen jaar. Soms vergeten we ze wel eens, maar animatieseries horen daar ook zeker bij. Persoonlijk is het genre animatie niet mijn favoriete genre, maar als ik er per ongeluk op terecht kom, betrap ik mezelf er op dat ik vaak veel langer blijf kijken dan de bedoeling was. Laten we maar snel beginnen, dit zijn de genomineerde animatieseries van dit jaar:


Rick and Morty
Als er een serie is die het verdient genomineerd te worden, is het Rick and Morty. Het is een van de meest besproken animatie/komedieseries van het moment. De serie wordt per seizoen populairder. Ik zag op 9gag voorbij komen dat serie kijkers in een van deze twee groepen horen: of je bent voor Rick and Morty, of je bent voor Game of Thrones. Rick and Morty heeft volgens de fans rijke karakters, goede verhaallijnen en ongekende mogelijkheden. Een serie die nooit saai wordt!


Big Mouth
Deze nieuwe Netflix-serie is een openhartig, komisch coming-of-age verhaal. De serie richt zich, absoluut zonder filter, op alle horrors van de puberteit die jonge jongens en meisjes meemaken, zonder dat beide geslachten er klaar voor zijn of niet. Een van de beste dingen over Big Mouth: de manier waarop het de verschillen en overeenkomsten erkent tussen de manier waarop jongens en meisjes deze zogenaamd magische tijd in het leven ervaren. Ook al zijn Nick en Andrew de hoofdpersonen, het geeft evenveel tijd aan de zorgen van pubermeisjes en doet dat ook op manieren die andere vormen van fictie niet altijd hebben onderzocht. Je kunt Big Mouth ook enorm grof vinden, wat sommige mensen dan weer niet goed kunnen waarderen. Ik ben benieuwd wat jullie vinden.


Attack on Titan
Een voor mij onbekende serie, maar andermans meningen hebben mij overtuigd deze serie ook te nomineren. De serie wordt omschreven als de perfecte anime om iemand die van actie series houdt, over te halen om anime te gaan kijken. De animatiestijl is “niet van deze wereld” met uitstekende karakters en super geanimeerde gezichtsuitdrukkingen.


Adventure Time
Welkom in het land van Ooo, een wereld waarin regenboogkleurige eenhoorns blaffen in het Koreaans, waar vibrerende wormen zorgen voor hallucinogene nachtmerries en waar Abraham Lincoln nog steeds leeft en regeert als de “Koning van Mars”. Ooo is ook de thuisbasis van Finn, een moedige jongen en zijn beste vriend Jake, een elastische hond die van vorm kan veranderen. Ze zijn de sterren van Cartoon Network’s Adventure Time, een cartoon die misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende, en zelfs vermakelijke, tv-serie is. Need I say more?


BoJack Horseman
In de vier seizoenen tot nu toe heeft Netflix’s ‘sadcom’ BoJack Horseman een schijnbaar onmogelijke niche voor zichzelf uitgewerkt in animatie. Met zware thema’s zoals geestelijke gezondheid en zelfvervulling in combinatie met absurdistische humor en popcultuur, heeft seizoen 4 van de serie de status van BoJack als belangrijkste animatie op televisie bevestigd. Zeggen ze zelf dan.


Archer
Archer is losjes geïnspireerd door de James Bond-franchise en beschrijft het leven van de elite geheimagent Sterling Archer, die net zo charmant als egoïstisch is. De serie is gesitueerd in een bewust ongedefinieerde periode waarin jaren zestig mode, Koude Oorlog-technologie en hedendaagse kantoorpolitiek worden gecombineerd. Archer gaat over de disfunctionele relaties van Sterling en zijn collega’s, een mede-geheimagent en exvriendin Lana Kane, en zijn arrogante moeder, die toevallig ook zijn baas is. Met alweer een achtste seizoen heeft Archer wederom bewezen in deze lijst thuis te horen.


The Simpsons
Dat The Simpsons al jarenlang als een van de beste animatieseries wordt verkozen is jullie vast niet ontgaan. En waarom? Eén woord: Homer. De tolerante, amerikaanse familieman die zich voor niets en niemand schaamt. Stiekem zouden we misschien allemaal wel eens Homer willen zijn voor een dag. En welke serie is beter in het bedenken van scenario’s die jaren later plots uitkomen? Facetime, Smartwatches, de uitbraak van het Ebola virus, het presidentschap van Trump en een vrij recente: Disney die Fox overneemt. Zo zijn er nog veel meer. Wat een schrijversteam.


South Park
21 seizoenen oud.. South Park is nu officieel oud genoeg om overal een biertje te kunnen drinken. En hij verdient er ook wel een. De serie bestaat al zo lang, maar het concept is nog steeds fris, leuk en interessant. Ze zijn nooit bang voor het aankaarten van problemen in de huidige politiek of het belichten van onze “white supremacy” samenleving. Ze hebben nog steeds de kracht en de ballen om te doen wat ze willen, en ook nog op zo’n hilarische manier. Het is moeilijk om komedie te behouden gedurende zo’n lange periode. Dat is echt enorm knap van South Park. Niet onterecht dat South Park vorig jaar de award voor beste animatie in de wacht sleepte bij de Serie van het Jaar verkiezing van MijnSerie.nl.


Family Guy
Eigenlijk heeft deze, net als de twee vorige, geen introductie nodig. Een korte zoektocht op internet brengt mij in op plekken waar mensen, verscholen achter een accountnaam en een avatar, de oneindige discussie met elkaar aan gaan over welke serie beter is: Family Guy of The Simpsons. Beide series worden al lange tijd uitgezonden en gaan over een alledaags amerikaans leven met alledaagse problemen, heel veel “gastoptredens” en rappe grappen. Dit is echt een kwestie van smaak. Homer Simpson of Peter Griffin? Redenen waarom ik Family Guy beter vind dat The Simpsons: Seth MacFarlane.


Dragon Ball Super
Last but not least, Dragon Ball Super. Er zijn fans die vinden dat deze serie nooit zal tippen aan zijn originele voorgangers, Dragon Ball en Dragon Ball Z. Toch eindigde deze serie vorig jaar vrij hoog in de Serie van het Jaar verkiezing. Kijken of het vijfde seizoen er dit jaar voor gezorgd heeft of hij het dit jaar ook goed zal doen.

10 genomineerde animatieseries. Het is aan jullie welke er met de prijs van door gaat. Vanaf maandag 8 januari t/m maandag 5 februari kan je online stemmen op MijnSerie.nl, op de website en in de app. 12 februari wordt de uitslag bekend gemaakt. Alvast bedankt voor het stemmen!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (11)

Hodja
27 december 2017, 16:15
Als anime fan weet ik dat ik in het verkeerde land woon, dus ik snap dat er meer westerse animatie series in staan dan japanse anime. Maar dan zet je dragonball super er tussen, er zijn zoveel betere anime uitgekomen. Kan dat echt niet snappen, maar zal wel aan mij liggen :p
3
JanWillemK
27 december 2017, 16:20
Ik denk dat de serie puur vanwege de populariteit is gekozen :P
0
Hodja
27 december 2017, 17:11
Ja dat zal wel. Populair is het zeker. Ik kijk het zelf ook voornamelijk voor de nostalgie.
Word op attack on titan stemmen dan maar :)
0
BingingBirgit
27 december 2017, 17:54
De lijst is samengesteld met behulp van de MijnSerie schrijvers en aangevuld met “populaire” series. Ik ben me ervan bewust dat we daardoor een aantal goede series missen. MijnSerie mist wat dat betreft schrijvers met kennis van anime series. Mocht het je leuk lijken, zou je (x-on:Hodja) je eventueel aan kunnen melden als schrijver voor de volgende verkiezing? Uiteindelijk willen wij ook gewoon echt goede kwalitatieve series nomineren ipv altijd die populaire series.
0
anonymous
27 december 2017, 19:28
Dus populaire series zijn geen kwalitatieve goede series?
0
BingingBirgit
27 december 2017, 19:47
Soms wel natuurlijk!
0
RLS90
28 december 2017, 10:30
Daarom hebben we uiteraard ook de Wildcard functie ????
-1
Hodja
7 januari 2018, 11:58
x-on:Birigitis, Om eerlijk te zijn weet ik niet zeker of ik daar voor geschikt ben. Ik wacht meestal totdat series compleet zijn voordat ik ga kijken, dus ik lig vaak achter.

x-on:H3nDri3, tuurlijk zijn populaire series vaak ook kwalitatieve goede series. Alleen wat betreft anime in Nederland kennen echter veel mensen maar een aantal anime, dus ook een hoop andere populaire anime verdwijnt hier vaak onder de radar :)
0
tweemaalh
27 december 2017, 16:38
Ik heb van deze series alleen BoJack Horseman en Rick & Morty gezien. Van deze ga ik voor BoJack Horseman
1
Pllawkwardouat
27 december 2017, 21:51
The simpsons
0
billybob14
28 december 2017, 10:01
Archer
0
Log in om een reactie achter te laten