The Night Manager

8.1 / 10
57 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
8.1 / 10
1seizoenen/6afleveringen/2016 - 2016 
NetwerkBBC One
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:57 min20162016 (Beëindigd)
Genres:Drama
Netwerk:BBC One
The Night Manager is een Britse dramaserie van de zender BBC One. De serie ging in première op 25 februari 2016.

De hedendaagse interpretatie van het gelijknamige boek van John le Carre — en de eerste TV-adaptatie van een roman van John le Carre in meer dan twee decennia — The Night Manager volgt een voormalig Britse soldaat (Hiddelston) als hij navigeert door de schimmige uithoeken van Whitehall en Washington waar een alliantie in werk is tussen de inlichtingendiensten en de geheime wapenhandel , en als hij infiltreert in de binnenste cirkel van wapenhandelaar (Laurie).
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 6
Seizoen 1

Populaire reacties (14)

avatar anonymous
-
29 feb 2016
Kom je als vrouw een hotel binnenlopen, is Tom Hiddleston daar de conciërge. Dames jullie kunnen het slechter treffen. Jullie hadden Meneer kunnen treffen, I'm just saying. Tom Hiddleston (Thor) speelt in The Night Manager de veteraan Jonathan Pine. Pine infiltreert in de wereld van wapenhandelaar Richard Roper (Hugh Laurie, House). Natuurlijk gaat daar eerst wat tragisch aan vooraf, maar goed een plot device heb je hoe dan ook nodig.

Wij maken kennis met Jonathan Pine in Cairo. Hij is daar werkzaam tijdens een zeer explosieve periode. De Arabische lente staat op het punt te beginnen en alle ogen zijn gericht op Egypte. Dan maakt Jonathan kennis met de mooie Sophie Alekan. Laat mevrouw Alekan nou net de minnares zijn van Freddy Hamid, een van de beruchtste mannen in Egypte. Jonathan raakt begaan met het lot van Sophie en de twee belanden uiteindelijk met elkaar in bed. Dan slaat het noodlot toe. John' wereld staat op zijn kop en tegen het eind van de eerste aflevering heeft hij contact met inlichtingendiensten en begeeft hij zich plots in een gevaarlijke wereld. Lukt het Jonathan om een gevaarlijke wapenhandelaar te tackelen?

The Night Manager is een samenwerking tussen BBC One en AMC. De serie ging 21 februari 2016 in première in Groot-Brittannië op BBC One. Dat betekent dat wij lucky bastards ook elke zondag kunnen kijken. In april is de serie te zien op AMC in de Verenigde Staten. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van John le Carré. Wie houdt van series waar intriges en spionage centraal staat, moet dus zeker even langs The Night Manager. Wellicht is de cast al voldoende. Tom Hiddleston, Hugh Laurie en Olivia Colman (Broadchurch) zijn natuurlijk geen misselijke namen. Het zijn acteurs die stuk voor stuk bewezen hebben dat zij een film/serie kunnen dragen. Eerlijk gezegd blijft de eerste aflevering van deze serie dan ook grotendeels door hen overeind.

Hiddleston toont de charme en charisma die nodig is. Zijn personage toont geen angst en toont dat hij kan dealen met stressvolle situaties. Hiddleston brengt dit goed over en dat geeft vertrouwen voor het verdere verloop van deze serie. Hugh Laurie is eigenlijk altijd wel goed. Hier is dat niet anders. Wel weet ik nog niet of ik geloof dat dit "the worst man in the world" is. Laurie' personage brengt je als kijker nog niet naar dat gevoel. Naar dat hoofdknikje wanneer je je realiseert dat je te maken hebt met een 'echte'. Maar goed, Laurie heeft nog niet zoveel screentijd in de eerste aflevering. Het zou dus niet fair zijn om hem hier meteen al op af te serveren. Olivia Colman is een andere acteur die niet veel fout kan doen. Colman is goed op dreef, maar het personage heeft nog wel wat meer body nodig om echt indruk te maken.

The Night Manager duikt nergens onder de lijn van degelijkheid. De serie heeft echter meer potentie dan er vooralsnog getoond wordt. Ik weet niet hoe trouw de serie het boek volgt, maar ik vond het een beetje een 'been there, done that' gegeven. Man maakt wat tragisch mee, besluit zijn leven om te gooien en komt in actie tegen onrecht/gevaarlijke personen. Inlichtingendiensten hebben de jacht geopend op een gevaarlijk mannetje, etcetera. Het kan best een interessant gegeven zijn, maar de uitvoering maakt mij nog niet heel enthousiast. Je zult Meneer vaker horen zeggen dat een serie het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden, maar een bekend gegeven heeft wel een frisse invulling nodig. Anders wordt het moeilijk om je te lang op bekend terrein te begeven.

De vertelling zelf is aardig, maar (nog) niet opmerkelijk te noemen. Maar, waarom zet Jonathan hier alles op het spel voor een dame die hij pas heeft leren kennen. Je krijgt door dat Jonathan een redder in nood is. Dat het een man is die niet bang is om zijn nek uit te steken. De eerste aflevering rechtvaardigt echter niet waarom hij dat voor Sophie doet. Waarom doet een Westerling in een Arabisch land iets dat zijn leven serieus in gevaar kan brengen? Je zou tal van redenen kunnen bedenken. The Night Manager slaagt er echter niet in om hier een overtuigende motivatie voor te produceren. De 'relatie' tussen Jonathan en Sophie had ook meer blijven hangen, als de twee meer scènes samen hadden gedeeld.

De regie is ook niet echt sterk te noemen. Het had wat mij betreft zo nu en dan wat subtieler gemogen. Bepaalde shots waren niet nodig. De muzikale begeleiding had op sommige plekken mogen ontbreken, zodat een desbetreffende scène krachtiger zou zijn. Ik had ook een beetje het gevoel dat ik naar twee aparte series zat te kijken. Het gedeelte in Londen (met de inlichtingendiensten en Olivia Colman) en het gedeelte in Caïro kwamen nog niet echt samen. Het voelde nog niet echt samenhangend. Pas wanneer de serie een time jump maakt en wij John in een andere rol zien, komen deze twee werelden meer samen.

Toch is het een interessant begin van The Night Manager. Er is genoeg dat wijst op een erg interessante serie. Wanneer Hiddleston en Laurie dan eindelijk samen op het scherm zijn (en Hiddleston en Colman) is de serie ook gelijk interessanter. De overige afleveringen bieden genoeg ruimte tot vuurwerk tussen deze drie giganten. Ik zet alvast mijn magnetron-popcorn klaar voor Hiddleston versus Laurie. De wereld van deze serie kan een spannende zijn om in te manoeuvreren. Een fout kan dodelijk zijn. Een verkeerde blik kan leiden tot argwaan. Te lang kijken naar iemands vrouw kan zorgen voor... Enfin, U begrijpt het. De ingrediënten voor een smeuïge hap zijn aanwezig. Er moet hier en daar nog een beetje meer jus, zout en peper. Ik heb er echter vertrouwen in dat het vervolg van deze serie een hogere versnelling zal vinden.

www.meneervevie.com
avatar ThomasNL92
8.8
16 maa 2016
Tot nu toe een zeer, maar dan ook zeer goede serie. Britse kwaliteitsserie, wat wil je nog meer? :)

Vergelijkbare series

Homeland
8 stemmen
House M.D.
3 stemmen
Luther
2 stemmen
The Sinner
2 stemmen
McMafia
2 stemmen
The Night Manager