American Crime

7.3 / 10
43 min
Anthologie
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.3 / 10
3seizoenen/29afleveringen/2015 - 2017 
NetwerkABC
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:43 min20152017 (Beëindigd)
Genres:Anthologie
Netwerk:ABC
American Crime is een Amerikaanse anthologieserie van de zender ABC. De serie ging in première op 5 maart 2015.

De persoonlijke levens van de karakters die betrokken raken in een raciaal geladen proces, worden onder een loep gelegd als hun werelden ondersteboven worden gekeerd.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 11
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 10
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 8
Seizoen 3

Populaire reacties (4)

avatar gumstarr
7
5 jul 2015
Er wordt weleens gezegd dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor succes in de toekomst, maar met die wandtegeltekst hoef je bij John Ridley niet aan te komen. Mocht hij in 2013 als geestelijk vader van 12 Years A Slave al met enige regelmaat een Acadamy Award, Golden Globe of BAFTA Award boven het hoofd tillen, in 2015 laat hij weer van zich horen en ditmaal met American Crime, een serie die naar alle waarschijnlijkheid onder je huid gaat zitten om daar voorlopig niet meer weg te gaan.

Het is onrustig in Modesto, want tijdens een gewelddadige inbraak komt oorlogsveteraan Matt Skokie in z’n eigen huis om het leven en wordt zijn vrouw Gwen meer dood dan levend op een brancard de ziekenauto ingeduwd. In haar zoektocht naar de daders arresteert het justitiële apparaat al snel een aantal verdachten, maar het is maar helemaal de vraag of zij zich hierbij heeft laten leiden door de harde feiten of door de diepgewortelde vooroordelen die Amerika nog steeds in haar greep houden. Ondertussen nemen de onderlinge spanningen onder de nabestaanden van Matt Skokie toe en komt zijn heldenstatus langzaam maar zeker in een iets ander daglicht te staan. Eigenlijk een heleboel ellende, dus. Lekker.

American Crime is er één waarvan je niet direct zou verwachten dat hij uit de koker van ABC komt. Met titels als Grey’s Anatomy, Modern Family en Scandal maken zij toch vooral niks-aan-de-hand televisie en je kunt veel over American Crime zeggen, maar het is niet bepaald simpel snackwerk. Met de focus op racisme, verslaving en de struggles van verknipte gezinnen zou je dit eerder verwachten van de HBO’s, AMC’s en Sundance Channels van deze wereld. Ik wel tenminste. Tóch is ditmaal ABC de afzender en dat doen ze wat mij betreft niet onverdienstelijk.
avatar jeroenvv
9
29 maa 2017
Ongelooflijk mooie serie. De spanning wordt elke aflevering weer iets verder opgebouwd, en de acteer prestaties zijn geweldig.

Vergelijkbare series

Rectify
4 stemmen
Dexter
1 stem
Fringe
1 stem
Southland
1 stem
American Crime