Delen op social media
Trailer

American Crime

7,2
Seriescore
Eerstvolgende aflevering
Geen nieuwe afleveringen, serie is beëindigd.

Info

Bekijk trailer
Koop serie
Looptijd:2015 - 2017 (Beëindigd)
Duur:
Netwerk:ABC
Genres:Anthologie
American Crime is een Amerikaanse anthologie serie van de zender ABC. De serie ging in première op 5 maart 2015.

De persoonlijke levens van de karakters die betrokken raken in een raciaal geladen proces, worden onder een loep gelegd als hun werelden ondersteboven worden gekeerd.

Acteurs

Nieuws (45)

Populaire reacties (4)

avatar_gumstarr
05 jul 2015 17:43 -
Er wordt weleens gezegd dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor succes in de toekomst, maar met die wandtegeltekst hoef je bij John Ridley niet aan te komen. Mocht hij in 2013 als geestelijk vader van 12 Years A Slave al met enige regelmaat een Acadamy Award, Golden Globe of BAFTA Award boven het hoofd tillen, in 2015 laat hij weer van zich horen en ditmaal met American Crime, een serie die naar alle waarschijnlijkheid onder je huid gaat zitten om daar voorlopig niet meer weg te gaan.

Het is onrustig in Modesto, want tijdens een gewelddadige inbraak komt oorlogsveteraan Matt Skokie in z’n eigen huis om het leven en wordt zijn vrouw Gwen meer dood dan levend op een brancard de ziekenauto ingeduwd. In haar zoektocht naar de daders arresteert het justitiële apparaat al snel een aantal verdachten, maar het is maar helemaal de vraag of zij zich hierbij heeft laten leiden door de harde feiten of door de diepgewortelde vooroordelen die Amerika nog steeds in haar greep houden. Ondertussen nemen de onderlinge spanningen onder de nabestaanden van Matt Skokie toe en komt zijn heldenstatus langzaam maar zeker in een iets ander daglicht te staan. Eigenlijk een heleboel ellende, dus. Lekker.

American Crime is er één waarvan je niet direct zou verwachten dat hij uit de koker van ABC komt. Met titels als Grey’s Anatomy, Modern Family en Scandal maken zij toch vooral niks-aan-de-hand televisie en je kunt veel over American Crime zeggen, maar het is niet bepaald simpel snackwerk. Met de focus op racisme, verslaving en de struggles van verknipte gezinnen zou je dit eerder verwachten van de HBO’s, AMC’s en Sundance Channels van deze wereld. Ik wel tenminste. Tóch is ditmaal ABC de afzender en dat doen ze wat mij betreft niet onverdienstelijk.
Reageer
avatar_jeroenvv
29 mrt 2017 20:01 -
Ongelooflijk mooie serie. De spanning wordt elke aflevering weer iets verder opgebouwd, en de acteer prestaties zijn geweldig.
Reageer
avatar_Olga2000
07 jun 2015 10:43 -
Mee eens. Felicity Hoffman is een super actrice! Ik weet niet of dat de bedoeling van de serie is, maar ik ben nu bij aflevering 8 en ik kan Barb wel wurgen! Alle mijn sympathie aan de moeder die haar zoon op een vreselijke wijze verloren heeft verdween langzamere hand.

Meest verrassende van de serie dat het niet gaat om "who did it", maar meer om hoe Amerikaanse rechtssysteem werkt. En dat 'werkt' voor mij persoonlijk.

Blijkbaar is de serie voor de tweede seizoen vernieuwd. Al komt een totaal nieuwe verhaal en mogelijk nieuwe acteurs. Ik ben benieuwd hoe lang kan je deze thema uitbuiten.
Reageer
avatar_alexanderleveld
11 mrt 2015 01:31 -
Ik moet zeggen dat de pilot een goede start heeft gemaakt. Een sterke prestatie van Felicity Huffman en ben erg benieuwd naar de rest van het seizoen!
Reageer

Afleveringen en seizoenen

Eerstvolgende aflevering
Geen, serie is beëindigd.
03x06
16 april 2017
03x07
23 april 2017
03x08
30 april 2017
Seizoen 1
0/11
Seizoen 2
0/10
Seizoen 3
0/8

Recensies (4)

9
American Crime - Seizoen 3
9 jun 2017
Er zijn genoeg series te vinden die maatschappelijke problemen onder de aandacht proberen te brengen. American Crime is er hier een van. Verrassend genoeg zou je zeggen, kijkend naar de zender waar de serie op wordt uitgezonden. Want op ABC kom je dit soort series normaal gesproken nooit tegen....
9.5
American Crime - Seizoen 3
1 jun 2017
Met pijn in mijn seriehart heb ik afscheid genomen van American Crime. De ABC dramaserie is niet vernieuwd met een vierde seizoen, helaas. American Crime is geen typische ABC-serie. Daarvoor is het een veel te uitgesproken serie. Met gebeurtenissen die je tot nadenken aanzetten, karakters waar je...

Video's (36)

American Crime 3x08 Promo (HD) Season 3 Episode 8 Promo Season Finale
Geplaatst op 24 april 2017, 05:15
American Crime 3x08 Promo (HD) Season 3 Episode 8 Promo Season Finale
American Crime 3x07 Promo (HD) Season 3 Episode 7 Promo
Geplaatst op 17 april 2017, 05:03
American Crime 3x07 Promo (HD) Season 3 Episode 7 Promo

Kijkcijfers Amerika

Vergelijkbare series

De serie suggesties worden geladen
Zijn de serie suggesties er nu nog niet? We zijn druk bezig om ze te zoeken. Volgende keer iets minder snel naar beneden scrollen, dank je wel.