The Fall

8.1 / 10
57 min
Drama, Thriller
Volg deze serie
Bekijk trailer
3seizoenen/17afleveringen/2013 - 2016 
NetwerkBBC Two
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:57 min20132016 (Beëindigd)
Genres:DramaThriller
Netwerk:BBC Two
The Fall is een Brits-Ierse serie van de zender BBC Two / RTE One. De serie ging in première op 13 mei 2013.

De serie speelt zich af in Noord-Ierland en volgt een PSNI-onderzoek naar een reeks recente moorden. Wanneer de PSNI het onderzoek niet binnen 28 dagen weet af te ronden wordt hoofdinspecteur Stella Gibson van de Metropolitan Police Service ingeroepen om naar het onderzoek te kijken. Onder haar leiderschap moeten de lokale detectives de seriemoordenaar die Belfast terroriseert opsporen en stoppen.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 5
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 6
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 6
Seizoen 3

Populaire reacties (20)

avatar Symfoton
6
15 sep 2017
Wat een serie... Als je van langdradige scenes houdt, die niet bijdragen aan het verhaal. Een camera die lang inzoomt op... Zomaar een vliegtuig, dat toevallig overvliegt... Het lopen door een gang van begin tot eind... Al die zaken die afleiden, maakt het saai voor mij. Het ergert me zelfs bij tijd en wijle... Maar ik zet door, wie A zegt... Ik houd van details, maar de hele operatie van een moordenaar meemaken. What's the point? Als er dan nog acteurs zijn die het verschil kunnen zijn... Maar Gillian Anderson is daar de persoon niet voor. Zij heeft iemand tegenover zich nodig die levendig speelt, zodat haar gebruikelijke kleur- en emotieloze acteerprestatie een contrast kan vormen en dus beter te verteren is. Dat lukt nog enigszins in seizoen 1 en 2, maar in het laatste seizoen is de actie weg en valt Anderson genadeloos door de mand. Ik voel geen enkele betrokkenheid bij haar als kijker. Snap best dat ze haar eigen demonen te bevechten heeft en emotieloos is, maar iedere baas zou zo iemand onmiddellijk met ziekteverlof naar huis toe sturen... Een serie mag best nu en dan rammelen van mij, maar op de manier zoals dat in The Fall gebeurd is wel heel erg. Had veel meer in gezeten en dat is een gemiste kans. Had mijn inziens in de edit ook nog wel beter gemaakt kunnen worden... Het lijkt me dat vooral die fase nogal onnadenkend doorlopen is. Het kan daardoor (zeker qua sfeer) niet tippen aan series als Broadchurch, The Missing en Happy Valley. Al waren die ook zeker niet rammelvrij ;-)
avatar CC11
8.3
8 maa 2016
Ik vond het jammer van de ontknoping die, toch voor mij, voorspelbaar en een beetje gekunsteld was in een anders zeer goed 2de seizoen dat merkelijk beter was dan het eerste.
Desalniettemin zie ik zelf weinig reden voor een derde seizoen want het verhaal is inmiddels wel verteld.

Vergelijkbare series

The Killing
9 stemmen
Breaking Bad
8 stemmen
Bron/Broen
7 stemmen
The Missing
7 stemmen
Suits
4 stemmen
The Fall