Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 47

Weekoverzicht 47

Undone, Miracle Workers (2019), veel nieuwe series, datums, prijsvraag antwoorden. Dit en meer nieuws uit de week van 18 tot en met 24 november

Datums Series


ABC


ABC heeft de plannen voor het midseason bevestigd. De Alfabet-zender schuift met de series op de donderdagavond.

Better Call Saul


Better Call Saul is een Amerikaanse dramaserie van de zender AMC. Het vierde seizoen werd in oktober 2018 afgesloten. De startdatum van het vijfde seizoen is bekend gemaakt.

Fuller House


Fuller House is een Amerikaanse komedieserie van Netflix. Binnenkort zal het vijfde seizoen beschikbaar komen.

Miracle Workers (2019)


TBS heeft de startdatum van het tweede seizoen van Miracle Workers (2019) aangekondigd. Op dinsdag 28 januari om 22.30 uur zal het tweede seizoen van de anthologieserie starten. Dit seizoen neemt de TBS-serie de kijker mee naar de Middeleeuwen en heft als subtitel Miracle Worker: Dark Ages.

Ragnarok


Ragnarok is een nieuwe Noorse dramaserie van Netflix. De serie heeft een premièredatum en een teaser gekregen.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 47 (18 – 24 november)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle series die in Nederland en België uitkomen deze week.

Nieuwe Series


Maid


John Wells gaat een serie maken voor Netflix. De streamingdienst heeft aangekondigd dat de producent de serie Maid gaat realiseren.

Midnighters


The CW ontwikkelt de serie Midnighters. Het is een dramaserie, gebaseerd op de sciencefiction-boekenserie van Scott Westerfeld.

Penance


Channel 5 komt in 2020 met de nieuwe psychologische thrillerserie Penance.

Private Dickersons


NBC werkt aan de nieuwe serie Private Dickersons. Het is een komedieserie over echtparen, geschreven door David Young (Carpool Karaoke).

Roadkill


De BBC werkt aan de vierdelige thrillerserie Roadkill. De serie gaat over de krachtige en charismatische politicus Peter Laurence, gespeeld door Hugh Laurie.

The Robber Baron’s Daughter


De Britse dramaproducent Three Tables Productions werkt samen met Fremantle aan de ontwikkeling van de mysterieuze thrillerserie The Robber Baron's Daughter.

Sin City


Van de stripreeks Sin City wordt een televisieserie gemaakt. Frank Miller, de auteur van de superheldenreeks, en productiemaatschappij Legendary Television hebben daarvoor een contract ondertekend.

The Staircase


Acteur Harrison Ford gaat voor het eerst in een televisieserie spelen. Hij krijgt de hoofdrol in The Staircase, een nieuwe dramaserie van Annapurna TV.

Star Girl


Deadline maakt bekend dat de DC Universe superheldenserie Stargirl te zien zal zijn bij The CW.

Station Eleven


HBO Max komt met Station Eleven, een post-apocalyptische dramaserie, gebaseerd op de internationale bestseller van Emily St. John Mandel.

Tekst Me When You Get Home


ABC is bezig met het concept van de nieuwe serie Text Me When You Get Home. Het is een komedieserie, gebaseerd op het boek van Kayleen Schaefer.

El Vecino


El Vecino (The Neighbor) is een nieuwe Spaanse superheldenserie van Netflix, gebaseerd op het stripboek van Santiago García en Pepo Pérez.

Pilots


Big Deal


Showtime laat een pilot maken van Big Deal, een komedieserie met in de hoofdrol Vanessa Bayer.

Chinatown


Netflix heeft afspraken gemaakt met Robert Towne en David Fincher om een pilotscript te ontwikkelen voor een prequel op de klassieke film Chinatown uit 1974.

Spin-off


Vikings


Vikings is een Canadees-Ierse historische avonturenserie van de zender History. De serie ging in 2013 van start. Er komt een spin-off.

Gecancelde Series


Cable Girls


Cable Girls is een Spaanse dramaserie van Netflix. De serie ging in première in april 2017. Het vierde seizoen is sinds augustus 2019 beschikbaar. De serie krijgt een allerlaatste vijfde seizoen.

Marvel's Runaways


Marvel's Runaways is een Amerikaanse actieserie van Hulu. Het tweede seizoen verscheen in december 2018 en bestond uit dertien afleveringen. Marvel's Runaways is gebaseerd op een stripreeks die in 2003 van start ging. Het derde seizoen zal het allerlaatste zijn.

Gecancelde series seizoen 2020-2021


Hier is een lijst van series die gecanceld zijn of zullen eindigen in het seizoen 2019-2020, dus ongeveer van september 2019 tot september 2020 en die we niet terug zullen zien in het seizoen 2020-2021.

Vernieuwde Series


Black Summer


Het heeft even geduurd, maar er is eindelijk goed nieuws over de horrorserie Black Summer van Netflix.

The Lord of the Rings


De rechten op de fantasyserie The Lord of the Rings werden vorig jaar door Amazon verworven en het zal naar verwachting een van de duurste televisieseries ooit worden. Volgens de geruchten kost de serie circa $ 500 miljoen. Het tweede seizoen is al aangekondigd.

Servant


Servant is een nieuwe Amerikaanse sciencefictionserie van Apple TV+. De serie gaat in première op 28 november 2019. Er is nu al een tweede seizoen besteld.

Undone


Undone is nog lang niet over. Amazon heeft de animatieserie vernieuwd met een tweede seizoen. Het eerste seizoen van de rotoscope-serie ging op 13 september in première. Undone vertelt het verhaal van een vrouw die na een bijna fataal auto ongeluk een opeens compleet andere vorm van tijd ervaart.

Casting Nieuws


Doctor Who


- Doctor Who is een Britse sciencefictionserie van de zender BBC One. De serie ging in première in 2005 en begin 2020 zal het twaalfde seizoen verschijnen. Er zijn bekende namen toegevoegd aan de castinglijst.

Kijkcijfers Series


The Mandalorian


Sinds 12 november staat de eerste aflevering van de Disney+ serie The Mandalorian online. Althans, voor Nederlandse kijkers. In België is Disney+ nog niet beschikbaar.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Doctor Who


De trailer is er en meer castingnieuws voor het twaalfde seizoen van de Britse sciencefictionserie Doctor Who

The Expanse


The Expanse is een Amerikaanse sciencefictionserie van Amazon Prime Video (voorheen Syfy). De serie ging in première in december 2015. Er is een trailer van het vierde seizoen.

V-Wars


V-Wars is een nieuwe Canadese horrorserie van Netflix. Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen van een uur. Er is een trailer uitgebracht.

MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we EMB gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie zij dan kijkt.

Kijkcijfers: Week 46


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 11 tot en met 17 november in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Chicago Med; Er is iets bijzonders met de afleveringstitels van Chicago Med. Wat is er zo bijzonder aan de titel van elke aflevering per seizoen?, was Ze hebben allemaal hetzelfde aantal woorden. Weetje: In het eerste seizoen bestonden de titels van de afleveringen uit één woord, het tweede seizoen bestond het uit twee woorden, het derde seizoen uit drie woorden en het vierde seizoen uit vier woorden.

- Het antwoord op de prijsvraag van Chicago PD; Het politiebureau van Chicago PD is het Old Maxwell Street Police Station op 943 West Maxwell Street. Dit politiebureau is eerder gebruikt in een serie, in welke serie?, was Hill Street Blues. Weetje: Het politiebureau ligt slechts 800 meter van de locatie van de brandweerkazerne uit Chicago Fire.

- Het antwoord op de prijsvraag van The Expanse; Syfy heeft de serie gecanceld na drie seizoenen, maar een nieuwe zender of streamingdienst nam de serie in huis en heeft het vernieuwd met een vierde seizoen. Welke zender of streamingdienst nam de serie over?, was Amazon. Weetje: Op 13 december zal het vierde seizoen van The Expanse te zien zijn bij Amazon.

- Het antwoord op de prijsvraag van Horrify; Naast Into The Dark is er per 2 oktober nog een horrorserie op Horrify te zien. Welke serie is dat?, was L.A. Macabre. Weetje: L.A. Macabre gaat over een groep vrienden die een documentaire maken over een mysterieuze sekte in Los Angeles. De miniserie volgt een uniek format van transmedia storytelling, waarbij de afleveringen worden ondersteund door vlogs van de hoofdpersonages. De hints om het mysterie te ontrafelen zijn verspreid over deze verschillende video’s, die als puzzelstukjes samengevoegd moeten worden. De serie heeft zeventien nominaties voor verschillende onderscheidingen ontvangen, waarvan elf in de wacht zijn gesleept. Aidan Bristow (Colin) had in 2018 een rol in de serie American Horror Story. Acteurs zijn onder andere Aidan Bristow, Christina Wren, Ryan Hellquist, Lauren Baldwin, Corsica Wilson en Ryan Bartley.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht november 2019 die in week 48 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 25 november


14.15 – The Mallorca Files – Serie première (BBC One)

-

Woensdag 27 november


18.00 – Teen Titans Go! – Seizoen 6 (Cartoon Network)

-

Donderdag 28 november


Levius – Serie première (Netflix)

-

Vrijdag 29 november


Chocolate – Serie première (jTBC)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten