Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen: hoe doe je dat?

Veel MijnSerie-leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Inmiddels zijn we hard op weg om de 10500ste serie in ons bestand te kunnen toevoegen. Maar er zijn enkele ‘regels’ die horen bij het toevoegen van (nieuwe) series. We nemen ze met je door.

* Een serie moet eerst in TVDb staan, en goedgekeurd zijn, voor het kan worden toegevoegd.
* (Televisie)films horen niet thuis in onze database. Sommige televisiefilms van een serie worden wel in het database gezet als Special.
* Ook programma’s waar slechts één aflevering per jaar van wordt gemaakt hoort niet thuis in ons database. Of programma’s als WK Voetbal hoort ook niet thuis in ons database. Voetbal zijn wedstrijden geen afleveringen.
* Let bij het toevoegen, dat je hier kunt doen, goed op de volgende informatie; staat de duur (tijd hoelang een aflevering duurt) en datum (jaartal) goed, is het land van herkomst correct, is de zender juist, zijn er afleveringen - eventueel met datums - toegevoegd en welke genres kan ik toevoegen.
* Over genres toevoegen het volgende; één tot drie genres zijn vaak meer dan genoeg. Hoe meer genres je toevoegt hoe verwarrender het kan worden, voorbeeld: een detective heeft vaak al met misdaad te maken of superhelden met actie, die hoeven dus niet samen toegevoegd te worden. Drama en komedie wordt dramedy. Bij animatie, anime, reality, spelprogramma’s, huis en tuin, reizen en voedsel hoeven niet meer genres.
* In beschrijving is het de bedoeling dat je daar een correcte Nederlandse tekst neerzet.
* Let op dat bij de seizoenen ook datums zijn vermeld, zonder datums (behalve series die nog uit moeten komen) kunnen wij de serie of programma niet opnemen in ons database.

Wanneer kan een serie worden afgekeurd? Als niet alles (correct) is toegevoegd, of er geen Nederlandse omschrijving in staat, geen datums, geen tijdsduur, verkeerd land van herkomst, geen zender. Of als een serie niet voldoet aan de criteria zoals hierboven beschreven. Kijk dus goed in TVDb of alles correct is ingevuld, is dat niet het geval vul de gegevens dan aan voordat je de serie of programma in MijnSerie zet. Soms kan het wat langer duren voor een serie goedgekeurd wordt. Dit kan te maken hebben omdat de informatie eerste nagekeken of aangevuld moet worden.

Ook kun je content zelf wijzigen. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken. Ook hier gelden een paar ‘regels’.
* Duur van afleveringen. De duur van de afleveringen kan soms verschillen. Dit kun je wijzigen maar let op, alleen de duur zoals het uitgezonden is door de originele zender. Netflix wil vaak nogal eens wat wijzigen in de duur van aangekochte series, maar die zijn dus niet correct en zullen worden afgekeurd.
* Land en zender. Spreekt voor zich, maar ook hier geldt aangekochte series door andere netwerken/streamingdiensten gelden niet als originele zenders, tenzij deze de productie hebben overgenomen. Denk hierbij aan Lucifer en You bij Netflix.
* Genres. Wijzigingen zijn prima, maar gebruik niet meer dan drie genres en wijzig het dan ook in de beschrijving.
* Trailer. Mocht er geen trailer zijn, of niet de juiste kun je die altijd toevoegen.
* Synoniemen. Soms hebben series (vooral uit andere Landen dan Amerika of Engeland) nog een andere titel, meestal één in de oorspronkelijke taal, denk aan The Bridge (2011) als Bron|Broen, die kun je dan toevoegen of je kunt de Engelse titel toevoegen, zoals bij La Casa de Papel (Money Heist).
* Beschrijving. In de beschrijving staat bovenaan bijna altijd; Serienaam is een Land genre(s)serie van de zender. De serie ging in première op dd maand jjjj. Daaronder een beschrijving van de serie. Daarin kunnen typfoutjes in zijn geslopen of kan de beschrijving helemaal ontbreken of niet correct zijn. Wijzigen, verbeteren of toevoegen mag in correct Nederlands.

Mocht je denken dat (première)datums, looptijd, beëindigd of juist niet, seizoenen, titels of foto’s niet correct zijn kun je dit aangeven in het forum onder: https://www.mijnserie.nl/forum/1-features-bugs-development/

Succes met het toevoegen en/of wijzigen-aanpassen van je favoriete serie(s).

P.s. Lees ook dit bericht en dit bericht over de series die door Netflix worden uitgezonden of zijn overgenomen.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (15)

avatar_Timmetje
04 aug 2019 14:42 -
Ik weet niet waardoor het komt, maar als ik de beschrijving van Euphoria probeer aan te passen dan lukt dit niet. Het scherm waarbij je het kan aanpassen blijft 'hangen', opslaan en annuleren werken niet. De beschrijving is echter onjuist van Euphoria, zie ook IMDB of Wikipedia voor de correcte beschrijving van de serie.
Reageer
avatar_Mandy1966
04 aug 2019 17:19
Daar zal maandag naar gekeken worden.
Reageer
avatar_Tamino
28 okt 2019 16:07 -
voeg rote rosen eens toe ik kan het niet
Reageer
avatar_Mandy1966
28 okt 2019 16:22
Als die niet in het database staan van TVDb, zoals beschreven hierboven: 'Een serie moet eerst in TVDb staan, en goedgekeurd zijn, voor het kan worden toegevoegd.' Kan deze idd niet toegevoegd worden.
Reageer
avatar_Querina
29 okt 2019 08:45 -
Is "Verborgen verleden van Nederland" toe te voegen aan de database?
Reageer
avatar_Mandy1966
29 okt 2019 09:08
Als deze in TVDb staat kun het toevoegen aan de database van MijnSerie.
Reageer
avatar_Querina
12 nov 2019 06:30
Sorry, zie nu je reactie pas :-) En hoe voegen ze bij TVDb de series toe?
Reageer
avatar_Mandy1966
12 nov 2019 07:58
Je zal eerst je moeten inschrijven en daarna wijst het de weg vanzelf. Goed lezen en dan de stappen volgen zoals op TVDb staat aangeven.
Reageer
avatar_Floyd7
12 nov 2019 05:45 -
https://www.thetvdb.com/series/blackstone
Reageer
avatar_Mandy1966
12 nov 2019 07:59
Zoals aangegeven in het artikel, deze kun je zelf toevoegen aan MijnSerie.
Reageer
avatar_Floyd7
12 nov 2019 05:50 -
https://www.thetvdb.com/series/i-hunt-men
Reageer
avatar_Mandy1966
12 nov 2019 07:59
Zoals aangegeven in het artikel, deze kun je zelf toevoegen aan MijnSerie.
Reageer
avatar_Floyd7
12 nov 2019 17:09
Beste Roeman,
Zo simpel is dat niet ... ik heb t diverse malen geprobeerd.
Waarom kan het toevoegen niet wat makkelijker worden gemaakt??
Van mij hoeft t niet toegevoegd, ik doe t ten gunste van de site en andere gebruikers.
Reageer
avatar_Arjensky
12 nov 2019 17:36
Het is echt heel simpel. Ik heb I Hunt Men nu even aangemaakt (staat ter goedkeuring voor de mod).
Reageer
avatar_Floyd7
12 nov 2019 17:51
Dank voor t toevoegen. Ik zal later nog wat pogingen wagen. Ik heb nog n paar titles die toegevoegd kunnen worden.
Peace !!
Reageer

Laatste nieuws

Apple TV+ onthult de trailer en startdatum van het tweede seizoen van Home Before Dark.
Gisteren, 12:00
1
De MTV Movie & TV Awards werden zondag uitgereikt, met Leslie Jones als gastvrouw en Snoop Dogg als dj van de avond.
Gisteren, 11:00
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Gisteren, 10:00
Ook in de week van 10 tot en met 16 mei hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 19 van 2021.
Gisteren, 09:00
Goed nieuws en slecht nieuws wisselde elkaar af als CBS vernieuwingen aankondigt, series cancelt en bestelt.
zondag, 12:00
3
Netflix heeft een Bridgerton spin-off besteld, deze zal gaan over de opkomst en liefdesleven van de jonge koningin Charlotte.
zondag, 11:00