The Mandalorian

8.2 / 10
44 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

The Mandalorian massaal illegaal gedownload

Sinds 12 november staat de eerste aflevering van de Disney+ serie The Mandalorian online. Althans, voor Nederlandse kijkers. In België is Disney+ nog niet beschikbaar.

The Mandalorian is een live-action serie in het Star Wars universum. De serie is ontwikkeld door Jon Favreau en is geproduceerd door Lucasfilm. De serie speelt zich af na de val van het Galactisch Keizerrijk en voor de opkomst van de First Order, dus tussen de Star Wars films Return of the Jedi en The Force Awakens. Hij volgt een eenzame premiejager in de buitenrand van het sterrenstelsel. Het titelpersonage wordt gespeeld door Pedro Pascal.

De serie is in korte tijd extreem populair geworden. Op IMDb heeft The Mandalorian een beoordeling van 9,1 op basis van 18.983 stemmen. Dat is extreem hoog.The Mandalorian is intussen wereldwijd de meest illegaal gedownloade televisieserie. TorrentFreak meldt dat het gaat om honderdduizenden downloads. De eerste aflevering was al een paar uur na de officiële release van de nieuwe streamingdienst illegaal verkrijgbaar. Verder was het opvallend dat verschillende grote illegale sites, zoals torrentz2 en 1337, de tweede aflevering van de Star Wars-serie al beschikbaar hadden nog voordat deze op de officiële manier te kijken was.

Een belangrijke oorzaak voor het massale downloaden is de gefaseerde uitrol van Disney+. Sinds 12 november kunnen alleen consumenten uit Noord-Amerika, Canada en Nederland op een legale manier de content van de streamingdienst zien. Australië en Nieuw-Zeeland volgen op 19 november. De rest, inclusief België, moet dus langer wachten op de ruim 500 films en 7.500 afleveringen van televisieseries die het nieuwe platform biedt. Illegaal downloaden is dan een kleine, maar veelgemaakte stap.
Vorige aflevering
Chapter 8: Redemption
Chapter 8: Redemption
01x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_TnTNL
19 nov 2019 08:34 -
*shocked Pikachu*
Reageer

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op een WhatsApp-spel. We geven er twee weg. Doe mee en maak kans op deze leuke online games!
Vandaag, 15:00
Acteur Idris Elba sprak zich eerder al uit over een film over de Britse detectiveserie Luther, nu hint hij weer naar een mogelijke film.
Vandaag, 13:00
1
Netflix Nederland & België heeft via een trailer de nieuwe lanceerdatum van de interactive special van Unbreakable Kimmy Schmidt bekend gemaakt.
Vandaag, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
Alle seizoenen van de Amerikaanse misdaadserie Dexter zijn nu exclusief te bekijken op Amazon Prime Video.
Vandaag, 10:00
2
Netflix heeft toch een zesde seizoen van The Crown aangekondigd, het aankomende vijfde seizoen zou eigenlijk de laatste zijn geweest.
Vandaag, 09:00