Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 37

Weekoverzicht 37

De 12 van Schouwendam, Alta Mar, Shameless (US), The Witcher, Penoza, prijsvragen en een prijsvraag antwoord, casting nieuws en nieuws over AppleTV+ en Disney+. Er was weer veel nieuws in de week van 9 tot en met 15 september. Lees het hieronder.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie, is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Datums Series


De 12 van Schouwendam


Videoland heeft de premièredatum aangekondigd voor de anthologieserie De 12 van Schouwendam, het vervolg op De 12 van Oldenheim.

Het A-woord


In de nieuwe EO-dramaserie Het A-woord spelen Lies Visschedijk (Soof, Gooische Vrouwen) en Guy Clemens (De Zaak Menten, Doris) de ouders van de zesjarige Sam (Bart van den Berg). De serie gaat in oktober in première.

Daybreak


Mad Max in een middelbare school-jasje. Zo ziet Daybreak van Netflix er een beetje uit. Er is een datum en de eerste paar foto’s zijn vrijgegeven.

Dit zijn wij


In november start bij KRO-NCRV op NPO 1 de nieuwe zestiendelige dramaserie Dit zijn wij, gebaseerd op de Amerikaanse NBC-hit This Is Us.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen


Hendrik Groen komt terug. Het tweede deel van de MAX-dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen is te zien vanaf maandag 14 oktober om 22.15 uur op NPO 1.

His Dark Materials


His Dark Materials is een Britse fantasyserie van de zender BBC One. De serie gaat in het najaar van start en is ook te zien bij HBO in de Verenigde Staten.

Impulse


Je kunt het eerste seizoen gratis kijken bij YouTube en dan ben je in oktober bij voor de start van het tweede seizoen van Impulse.

Into The Dark


Into The Dark is een Amerikaanse horrorserie van de zender Hulu. Begin september werd het eerste seizoen afgesloten. Het tweede seizoen start in oktober.

Shameless (US)


Showtime heeft begin dit jaar aangekondigd dat de komedieserie Shameless (US) een tiende seizoen krijgt. Er is nu een startdatum aangekondigd.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 37 (9 – 15 september)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle series die in Nederland en België uitkomen deze week.

The Witcher


Het aftellen kan van start gaan. Netflix heeft wellicht eindelijk een premièredatum aangekondigd voor de fantasyserie The Witcher.

You


You is een Amerikaanse dramaserie van de zender Lifetime. De serie is hier te zien bij Netflix. De serie ging in première in september 2018. Op 30 december gaat het tweede seizoen van start.

Nieuwe Series


Americanah


HBO Max heeft opdracht gegeven voor de productie van de dramaserie Americanah, een project van Lupita Nyong’o.

Are You Afraid of the Dark? (2019)


Nickelodeon heeft een gouwe ouwe van stal gehaald. Are You Afraid of the Dark (2019) is tot een nieuwe driedelige gelimiteerde serie gemaakt, gebaseerd op de gelijknamige serie uit 1992. De serie start op 11 oktober 2019, deel twee en drie is op 18 en 25 oktober. Er is ook een trailer vrijgegeven.
Video on youtube


Awkwafina is Nora from Queens


Het is officieel! Comedy Central heeft hun titel van de aankomende komedieserie aangekondigd; Awkwafina is Nora from Queens.

The Institute


In een zeer competitieve situatie is het Spyglass Media Group’s televisie-afdeling gelukt om het laatste boek van Stephen King The Institute te kunnen ontwikkelen als gelimiteerde serie.

See


Apple lanceert op 1 november Apple TV+. Tot de eerste series die verschijnen op de streamingdienst behoort de sciencefictionserie See met Jason Momoa.

Selena: The Series


Ricardo Chavira (Desperate Housewives) en Gabriel Chavarria (The Purge) krijgen belangrijke rollen in Selena: The Series van Netflix over de iconische Mexicaans-Amerikaanse popster.

Too Close


Actrice Emily Watson, bekend van de serie Chernobyl, speelt de hoofdrol in een psychologische thrillerserie voor de Britse omroep ITV.

Pilots


Delilah


Michael McKean zal zich bij de cast van de pilot van Delilah gaan voegen, een komedieserie voor HBO Max.

Dark Shadows


The CW en Warner Bros Television gaan de horrorserie Dark Shadows: Reincarnation ontwikkelen. Het project is gebaseerd op de in 1966 door Dan Curtis gemaakte televisieserie.

Vernieuwde Series


Alta Mar


Alta Mar (High Seas) is een Spaanse misdaadserie die te zien is bij Netflix. De serie ging in première op 24 mei met acht afleveringen. De serie is vernieuwd met een tweede seizoen en heeft ook gelijk een startdatum gekregen.

Baby


Baby is een Italiaanse dramaserie van Netflix. De serie ging in première in november 2018 en op 18 oktober zal het tweede seizoen beschikbaar komen.

Queen Sugar


Er is zoet nieuws voor Queen Sugar fans! OWN heeft besloten de dramaserie te vernieuwen met een vijfde seizoen.

The Righteous Gemstones


Twee weken na de premièredatum heeft HBO besloten om de komedieserie The Righteous Gemstones te vernieuwen met een tweede seizoen. De serie over de wereldberoemde Gemstone televangeliefamilie, die een lange traditie van afwijkend gedrag, hebzucht en liefdadigheidswerk heeft, alles in de naam van de Heer Jezus Christus.

South Park


South Park is een Amerikaanse animatieserie van de zender Comedy Central. De serie is al te volgen sinds augustus 1997 en tot nu toe zijn er 297 afleveringen verschenen. En er komen nog meer afleveringen bij.

Casting Nieuws


9-1-1: Lone Star


Liv Tyler gaat de hoofdrol spelen, naast Rob Lowe, in de 9-1-1 spin-off 9-1-1: Lone Star. FOX heeft ook een premièredatum aangekondigd.

Dirty John


Dirty John is een Amerikaanse anthologieserie van de zender USA Network. Het eerste seizoen is hier te zien bij Netflix. Er is casting nieuws.

Fargo


Uzo Aduba (Orange Is the New Black) zal in Fargo een hoofdrol gaan spelen naast Chris Rock. De actrice die twee Emmy’s en een SAG Award won voor haar rol als Suzanne ‘Crazy Eyes’ Warren in OItNB, zal in het vierde seizoen van Fargo bij FX te zien zijn. Wanner het vierde seizoen te zien zal zijn is nog niet bekend gemaakt.

The Old Man


John Lithgow krijgt een hoofdrol in FX-dramaserie The Old Man. Eerder speelde hij onder meer Winston Churchill in The Crown.

The Serpent


De BBC maakt samen met Netflix een nieuwe dramaserie over een massamoordenaar. Er is casting nieuws.

The Stand


The Stand, het meer dan 1000 pagina’s dikke boek van Stephen King, vormt de basis voor een nieuwe tiendelige serie The Stand (2019) bij CBS All Access. Er is meer bekend over de cast.

Watchmen (2019)


Watchmen (2019) krijgt er naast Regina King nog wat bekende namen bij. Ook heeft de HBO-serie een mooie featurette video waarin iets meer verteld wordt over de serie.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Apple TV+


Apple lanceert op 1 november Apple TV+, de eigen streamingservice van de techgigant.

Disney+


In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 september heeft Disney+ in Nederland de proefperiode van haar nieuwe videodienst gelanceerd.

Nominaties en Prijzen


Saturn Awards


De Saturn Awards worden jaarlijks uitgereikt en belonen daarmee de beste sciencefiction-, fantasy- en horrorseries, films, theater en home media-uitgaves. MijnSerie concentreert zich, zoals altijd, op de series.

TV Choice Awards


Op maandag 9 september werden voor de 23ste keer de TV Choice Awards uitgereikt.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Batwoman


Batwoman is een Amerikaanse superheldenserie van de zender The CW. De serie gaat in première op 6 oktober 2019. Er is weer een trailer uitgebracht.

The Dublin Murders


The Dublin Murders is een Britse psychologische thrillerserie van BBC One. De serie gaat op 10 november in première. Er is een trailer uitgebracht.

Penoza


De televisieserie Penoza was vijf seizoenen lang te zien bij KRO-NCRV. In 2017 werd de laatste aflevering vertoond. Maar nu komt er een speelfilm als vervolg, met als titel Penoza: The Final Chapter. Bekijk hier de trailer.

Supernatural


Supernatural is een Amerikaanse bovennatuurlijke serie van de zender The CW. Er volgt nog een vijftiende seizoen van twintig afleveringen, maar daarmee komt de serie ten einde. Er is van het allerlaatste seizoen een trailer uitgebracht.

MijnSerie nieuws


Column


- Uitgelicht: Hoe gaat het verder met de NPO?
De Tweede Kamer sprak met minister Arie Slob (mediazaken) over de toekomst van de publieke omroep .

Kijkcijfers: Week 36


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 2 tot en met 8 september in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 18 september kans op het vierde seizoen van The Magicians.

- Maak tot 18 september kans op het eerste seizoen van The Purge.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoord


- Het antwoord op de prijsvraag van True Detective; In het tweede seizoen van True Detective wordt tijdens het intro een nummer gedraaid van Leonard Cohen. Welk nummer is dat?, was Nevermind. Weetje: Tijdens elke aflevering was de muziek een beetje anders. Elke aflevering liet een ander deel van het nummer Nevermind horen. Dit zodat elk deel van de muziek en tekst wel of juist niet relevantie had tot die bepaalde aflevering.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht september die in week 38 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 16 september


13.30 – The Bold and the Beautiful – Seizoen 33 (CBS)
20.00 – Vuslat – Seizoen 2 (TRT 1)
20.00 – Çukur – Seizoen 3 (Show TV)
20.15 – Vorstadtweiber – Seizoen 4 (ORF 1)

-

Dinsdag 17 september


00.00 – Tin Star – Seizoen 2 (BBC First)
21.30 – Still Standing (2015) – Seizoen 2 (CBC)
22.00 – Tosh.0 – Seizoen 11B (Comedy Central)

-

Woensdag 18 september


20.00 – Kuzgun – Seizoen 2 (Star TV)

-

Donderdag 19 september


21.15 – Alloo bij de Wegpolitie – Seizoen 5 (VTM)

-

Vrijdag 20 september


The Family Man (2019) – Serie première (Amazon)
Inside Bill's Brain: decoding Bill Gates – Seizoen 1 (Netflix)
23.00 – Black Jesus – Seizoen 3 (Adult Swim)

-

Zondag 22 september


The Circus – Seizoen 4B (Showtime)

Wist je Dat?


Ook afgelopen week ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven heeft over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Arjensky
Arjensky 16 september 2019, 09:57
Bij The Family Man staat een verkeerde seriekoppeling.
Mandy1966
Mandy1966 16 september 2019, 11:15
Heb het gewijzigd, dank je wel.
Log in om een reactie achter te laten