Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Stephen King's The Institute wordt gelimiteerde serie

In een zeer competitieve situatie is het Spyglass Media Group’s televisie-afdeling gelukt om het laatste boek van Stephen King The Institute te kunnen ontwikkelen als gelimiteerde serie.

David E. Kelley (Big Little Lies, foto) en Jack Bender (Lost, foto), hetzelfde creatieve team achter de kritisch toegejuichte serie Mr. Mercedes (ook gebaseerd op een boek van horrorkoning King) zijn er aan verbonden. Deze aankondiging markeert de eerste televisie-aankoop voor Spyglass gedaan door Laura Whitney, president van televisie voor Spyglass. Samen met deze deal werd er meteen een deal met Bender gedaan voor meerdere jaren van projecten voor Spyglass.

8252 The InstituteMet dank aan Shutterstock.

Kelley zal de serie gaan neerpennen en Bender zal de serie gaan regisseren. Beide zullen gaan dienen als uitvoerend producenten. Whitney vertelde: "Om te mogen gaan werken met het nieuwe briljante boek van Stephen King is een absoluut privilege. We zijn heel opgewonden om te mogen gaan samenwerken met dit droom-team, inclusief de onvergelijkbare David E. Kelley en Jack Bender, de architect van dit hele project, wiens uitgebreide regie- en uitvoerend producerende werk voor zich zelf spreken. Na zo’n competitieve race hebben wij grootse plannen voor The Institute hier bij Spyglass."

The Institue volgt Luke Ellis, een jongen wiens ouders midden in de nacht zijn omgebracht door inbrekers. Luke wordt na deze gebeurtenis wakker in het zogenaamde instituut. Hier heeft hij een kamer die precies op zijn eigen kamer lijkt, met als enige verschil dat er geen ramen zijn. Buiten de deur van Luke’s kamer bevinden zich andere kamers, waarin kinderen met speciale talenten als telekinese en telepathie hun tijd doorbrengen. Al deze kinderen zijn net als Luke na een tragische gebeurtenis in het instituut terechtgekomen.

Het boek van King is op 10 september uitgebracht in de Verenigde Staten en is bepaald niet het eerste boek wat is verfilmd of tot een serie is gemaakt. Het is wel de eerste Stephen King serie voor Spyglass. King vertelde: "Ik ben verheugd dat ik weer kan samenwerken met Jack en David, het creatieve team achter Mr. Mercedes. We denken hetzelfde en ik denk dat The Institute een groot succes zal worden."

Wanneer de serie in productie of in première gaat, waar de serie zal worden uitgezonden of wie er in de cast zullen plaatsnemen is nog niet bekend gemaakt. Maar MijnSerie houdt je op de hoogte van deze nieuwe serie en alle andere series die er ongetwijfeld nog gaan komen.

8252 The Institute 2
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

De serie Keizersvrouwen gaat over een wereld waarin macht, elite en luxe verleiden tot manipulatie. Waarin politieke spelletjes worden gespeeld en grenzen steeds verder worden verlegd.
Vandaag, 13:00
Riverdale is een Amerikaanse mysterieuze misdaadserie van de zender The CW. Momenteel wordt het vierde seizoen uitgezonden, dat hier te zien is bij Netflix.
Vandaag, 12:00
Amazon Studios werkt zoals bekend aan een The Lord of the Rings-serie, gebaseerd op de iconische fantasyromans van J.R.R Tolkien. De opnames vinden plaats in Nieuw-Zeeland.
Vandaag, 11:00
Tom Clancy's Jack Ryan is een Amerikaanse serie van Amazon. Het tweede seizoen start op 1 november 2019.
Vandaag, 10:00
2
9-1-1: Lone Star is een Amerikaanse detectiveserie van de zender FOX, die in januari 2020 in première gaat.
Vandaag, 09:00
Fans van The Crown moeten nog even wachten tot 17 november voor het derde seizoen op Netflix verschijnt, maar de trailer is in ieder geval al gelekt.
Gisteren, 14:00
1