Het geheime dagboek van Hendrik Groen

8.4 / 10
30 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Tweede seizoen Het geheime dagboek van Hendrik Groen start in oktober

Hendrik Groen komt terug. Het tweede deel van de MAX-dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen is te zien vanaf maandag 14 oktober om 22.15 uur op NPO 1.

Het vervolg van de serie is gebaseerd op het boek Zolang er Leven is: Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen.

Hendrik Groen heeft een jaar lang geen pen aangeraakt. Uitgeschreven was hij, na de dood van z’n geliefde Eefje. Het beetje glans dat Omanido nog aan het leven gaf, verdween nadat zij uit het leven weggleed. Maar wanneer Hendrik Eefjes oude computer krijgt, besluit hij de draad weer op te pakken. Hendrik begint weer te schrijven. Wachten op de dood kan altijd nog! En samen met Evert, Edward, Graeme, Ria, Antoine en Grietje besluit Hendrik ook z’n rebellenclub Omanido nieuw leven in te blazen. Dit is hard nodig, want Stelwagen lijkt nogal wat plannen te hebben met het verzorgingstehuis…

De Omanido’s richten een bewonerscommissie op, maken nieuwe vrienden, plannen mooie uitjes, maken weer veel trammelant én gaan eindelijk op dat wijnreisje naar Frankrijk. Een reis die Eefje al helemaal had gepland… Hendrik en zijn Omanido’s zijn terug, en hoe! Zolang er leven is, gaan zij door.

8260 hendrikgroen

De rol van Hendrik Groen wordt opnieuw vertolkt door Kees Hulst en de rol van Evert door André van Duin. Eén van de toevoegingen aan de cast is niemand minder dan Carry Tefsen. Zij vervult de rol van Leonie; een directe en zorgzame vrouw die ook lid is van Omanido.

Het scenario van Het geheime dagboek van Hendrik Groen: Zolang er leven is werd geschreven door Martin van Waardenberg, de regie is opnieuw in handen van Tim Oliehoek.

Speciaal voor blinden en slechtzienden wordt Het geheime dagboek van Hendrik Groen: Zolang er leven is uitgezonden met audiodescriptie. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is, bijvoorbeeld de personages, gezichtsuitdrukkingen, locaties en ontwikkelingen in de verhaallijn, waardoor ook blinden en slechtzienden het verhaal goed kunnen volgen.

In een dagboek beschrijft Hendrik Groen zijn leven in een verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Hij mag dan wel oud zijn, hij is nog lang niet dood. Samen met enkele andere bewoners van het verzorgingstehuis richt hij de rebellenclub Omanido op: oud maar niet dood. Want, waarom zou het leven alleen nog moeten bestaan uit koffie drinken achter de geraniums en wachten op het einde?

Het eerste deel van Het geheime dagboek van Hendrik Groen wordt momenteel elke werkdag herhaald rond 16.20 uur bij MAX op NPO 1.
Vorige aflevering
Zolang er leven is: december
Zolang er leven is: december
02x12
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Het geheime dagboek van Hendrik Groen