Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 3

Weekoverzicht 3

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 14 tot en met 20 januari 2019 voor je op een rijtje gezet.

Serie van het Jaar


Je kunt nog steeds stemmen op je favoriete serie in de Serie van het Jaar Verkiezing 2018. Breng hier je stem uit en maak kans op mooie prijzen.

Algemeen nieuws


Online televisie kijken


Uit gebruikscijfers van online tv-dienst NLZIET blijkt dat de online kijktijd op het televisiescherm in 2018 met 30 procent is gegroeid.

Algemeen Serienieuws


Hollands Hoop


Maandag 14 januari zijn de opnames gestart voor het derde seizoen van de veelgeprezen BNNVARA/NTR-dramaserie Hollands Hoop. Het seizoen is naar verwachting begin 2020 te zien op NPO 3.

Datums Series


CBS


Officieel is februari nog geen voorjaar, maar de rest gaat vanaf april van start, dus hierbij het voorjaarsschema van CBS.

Happy!


Happy! van Syfy komt volgens één van de karakters uit de serie net op tijd terug, om Pasen weer groots te maken. Zo wordt verteld in de trailer van het tweede seizoen dat in maart van start zal gaan.

Nightflyers


Nightflyers is een Amerikaanse sciencefictionserie van de zender Syfy. Het eerste seizoen ging in première op 2 december 2018 en bestaat uit tien afleveringen.

Scandal


Scandal is een Amerikaanse dramaserie van de zender ABC. De serie ging in première in april 2012 en in 2018 is de serie na zeven seizoenen gestopt.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders: week 3 (14 – 17 jan)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag en vrijdag gaan we je op de hoogte houden van alle series die in Nederland en België uitkomen deze week of het weekeinde.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders: weekeinde 3 (18 – 20 jan)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag en vrijdag gaan we je op de hoogte houden van alle series die in Nederland en België uitkomen deze week of het weekeinde.

Nieuwe Series


Always a Witch


Heksen zijn helemaal in, Netflix krijgt een nieuwe serie, inclusief heks, uit Colombia. Always a Witch (Siempre Bruja) is vanaf 1 februari te zien.

White Like Her


Het bestseller-boek White Like Her van auteur Gail Lukasik wordt een dramaserie. Het boek gaat over het besluit van haar moeder om haar Afrikaans-Amerikaanse erfgoed te verbergen en voor wit te gaan.

Perry Mason


Matthew Rhys, bekend van The Americans, gaat de hoofdrol spelen in een Perry Mason-dramaserie van HBO.

Space Force


Steve Carell en Greg Daniels werken samen aan een komedieserie voor Netflix, waarmee, zoals ze zeggen, 'het ruimtevaartinitiatief van president Donald Trump wordt overgenomen'.

Unsolved Mysteries


Netflix blaast de serie Unsolved Mysteries nieuw leven in.

Pilots


Council of Dads


NBC heeft het groene licht gegeven voor een pilot van Council of Dads, een dramaserie geïnspireerd op het boek van Bruce Feiler.

Lincoln


NBC heeft een pilot besteld voor de nieuwe dramaserie Lincoln, die eerder als titel The Bone Collector had.

NYPD Blue


ABC werkt aan een pilot van de nieuwe politieserie NYPD Blue. De jonge Britse acteur Fabien Frankel speelt de hoofdrol als Theo Sipowicz in de pilot.

The Story of Us


CBS heeft het groene licht gegeven voor een pilot van The Story of Us, een komedieserie van Mike Royce (One Day at a Time (2017), Nick Stoller (Neighbours), Sony Pictures TV en CBS TV Studios.

Spin-off


Pearson


Het is al enige tijd bekend dat de serie Suits een spin-off krijgt bij USA Network. Inmiddels is bekend gemaakt dat de serie Pearson gaat heten.

Spin-off Star Trek: Discovery


CBS All Access heeft aangekondigd dat er een nieuwe televisieserie ontwikkeld wordt met de Star Trek: Discovery-ster Michelle Yeoh.

Gecancelde Series


Channel Zero


De Syfy horrorserie Channel Zero krijgt geen vijfde seizoen. Nick Antosca heeft het nieuws zelf via Instagram aangekondigd.

Trial & Error


In weekoverzicht 32 wist MijnSerie te melden dat Trial & Error gecanceld was maar dat er werd gezocht naar een nieuw huis voor het derde seizoen. Nu kunnen we melden dat Trial & Error definitief naar de begraafplaats van gecancelde series mag, daar het NBC niet is gelukt om een nieuw onderkomen voor de komedieserie te vinden.

Vernieuwde Series


Flikken Maastricht


De populaire politieserie Flikken Maastricht komt met een veertiende seizoen op NPO 1. "Je hoeft voorlopig nog geen afscheid van ons te nemen", schrijft AVROTROS op sociale media.

Grace and Frankie


Komedieserie Grace and Frankie krijgt een zesde seizoen op Netflix. In de serie pakken twee dames op leeftijd (Jane Fonda en Lily Tomlin) hun leven weer op nadat hun echtgenoten hebben bekend stiekem geliefden te zijn.

The Kominsky Method


The Kominsky Method is een Amerikaanse komedieserie van Netflix. Het eerste seizoen is te bekijken sinds 16 november 2018.

Taboo (2017)


Taboo (2017) is een Engels-Amerikaanse historische dramaserie van de zender BBC One en FX. De serie ging in première in januari 2017 en het eerste seizoen telde acht afleveringen.

Casting Nieuws


De 12 van Schouwendam


De titel en cast van het vervolg op De 12 van Oldenheim zijn bekendgemaakt. Onder anderen Gijs Naber, Huub Stapel en Carine Crutzen zijn te zien in De 12 van Schouwendam.

Homecoming


Julia Roberts zal niet te zien zijn in het tweede seizoen van de Amazon-serie Homecoming. Dat heeft Variety gemeld.

Homeland


Er is meer bekend over de cast van het komende achtste en laatste seizoen van dramaserie Homeland van Showtime.

Interrogation


Peter Sarsgaard, bekend van The Looming Tower, speelt de hoofdrol in de nieuwe dramaserie Interrogation van CBS.

Raides by Wolves


TNT werkt aan de nieuwe dramaserie Raised by Wolves. Er is inmiddels meer bekend over de acteurs die in de serie zullen spelen.

Ratched


Ryan Murphy heeft zijn castinglijst bekend gemaakt voor de nieuwe Netflix-serie Ratched, en het is een behoorlijk indrukwekkende lijst.

This Is Us


Goran Visnjic krijgt een terugkerende rol in de NBC dramaserie This Is Us. Daarmee blijft de Timeless (2016) acteur bij NBC.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Freedive


De film- en televisiedatabase IMDb, onderdeel van Amazon, heeft in de Verenigde Staten de nieuwe online streamingdienst Freedive gelanceerd.

Netflix


- Netflix heeft nieuwe prijsverhogingen aangekondigd voor Amerikaanse klanten. De verwachting is dat ook in Europa de tarieven binnenkort omhoog gaan.

- Het aantal betalende abonnees van Netflix is in het vierde kwartaal van 2018 met 8,8 miljoen toegenomen, een groei van 34 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Nominaties en Prijzen


Critics Choice Television Awards


De nominaties waren al in december 2018 aangekondigd voor de negende Critics Choice Television Awards. Op 13 januari 2019 zijn ze uitgereikt.

Overlijdensberichten


Carol Channing


Broadway legende en actrice Carol Channing is overleden. Carol Channing (foto) was naast Broadway artiest ook actice en ze speelde in vele speelfilms en series. Ze had rollen in onder andere Laugh-In, The Love Boat, Where’s Waldo?, The Addams Family en ze leende haar stem aan Family Guy. Carol Elaine Channing is 97 jaar geworden, R.I.P.
Embed from Getty Images

Paul Koslo


Veteraan acteur Paul Koslo is op 9 januari overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Koslo (foto) begon zijn carrière al in de jaren 60. Hij speelde in onder andere The Rockford Files, Mission: Impossible, The Incredible Hulk, Quincy, M.E., Buck Rogers in the 25th Century, T. J. Hooker, The A-Team, The Fall Guy, Dallas en Hunter. Koslo wordt overleefd door zijn vrouw en dochter. Manfred Koslowski is 74 jaar geworden, R.I.P.
Embed from Getty Images

Windsor Davies


De Britse acteur Windsor Davies is op 88-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend als de licht ontvlambare en brullende sergeant-majoor in de BBC-komedieserie It Ain't Half Hot Mum.

MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we DAVE2804 gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie hij dan kijkt.

Kijkcijfers: Week 2


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 7 tot en met 13 januari in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 22 januari kans op het tweede seizoen van Ride Upon the Storm.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan het antwoord van deze prijsvraag.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht januari 2019 die in week 4 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 21 januari


21.00 – American Pickers – Seizoen 2019 (History)
22.00 – Pawn Stars – Seizoen 2019 (History)

-

Dinsdag 22 januari


20.25 – Hier zijn de Van Rossems – Seizoen 5 (NTR)

-

Woensdag 23 januari


20.00 – Teen Mom UK – Seizoen 5 (MTV)
21.00 – Suits – Seizoen 8B (USA Network)

-

Donderdag 24 januari


The Other Two – Serie première (Comedy Central)
Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes – Serie première (Netflix)
21.30 – Is Er Een Dokter In De Zaal – Serie première (RTL 4)

-

Vrijdag 25 januari


22.00 – The Last Leg – Seizoen 16 (Channel 4)

Vacatures


MijnSerie is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die hun hobby seriekijken willen uitbreiden. Wij zoeken schrijvers, maar ook editors (Nederlands en/of Engels), die een paar uurtjes per maand vrij kunnen maken om seriekijken nog leuker te maken. Lees hier wie we zoeken en wat je van ons kan terug verwachten.

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten