Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
2
Bekijk stemmen

Netflix wil meer interactieve content aanbieden

Het aantal betalende abonnees van Netflix is in het vierde kwartaal van 2018 met 8,8 miljoen toegenomen, een groei van 34 procent ten opzichte van een jaar eerder.

In totaal had Netflix aan het einde van het kwartaal 139 miljoen betalende abonnees. Netflix claimt veel concurrenten te hebben en bijvoorbeeld Fortnite als belangrijker concurrent te zien dan HBO. De kwartaalomzet van Netflix nam met 27 procent toe tot 4,19 miljard dollar. De winst daalde van 186 miljoen dollar tot 134 miljoen dollar. Telecompaper stelt dat Netflix aan het einde van 2018 in Nederland 2,94 miljoen abonnees had. Hierdoor heeft in ieder geval 39 procent van de Nederlandse huishoudens toegang tot de streamingdienst.Netflix is van plan om meer interactieve content als de Black Mirror-film Bandersnatch te laten maken, waarbij kijkers zelf kunnen beslissen hoe het verhaal verloopt. Dat smaakt volgens Greg Peters, hoofd productie bij Netflix, naar meer. “We zijn druk bezig de mogelijkheden te onderzoeken”, aldus Peters. “We hebben al veel filmmakers gesproken die ontzettend enthousiast zijn en niet kunnen wachten om te gaan onderzoeken wat er allemaal mogelijk is.”

Speciaal voor Bandersnatch creëerde Netflix een systeem genaamd Branch Manager. De makers van de film moesten in totaal vijf uur content maken om tot een film van negentig minuten te komen waarin verschillende zijpaden mogelijk zijn. Met het systeem werd dit maakproces vergemakkelijkt.
Leuk?
1
2
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_TnTNL
21 jan 2019 08:06 -
Ik ben er zelf geen fan van. Ik wil gewoon lekker kunnen kijken: op het moment dat je een keuze moet maken word je weer 'uit de droom getrokken'.
Reageer
avatar_Bluts
21 jan 2019 09:23 - 21 jan 2019 09:23
Ja ik schreef al 'Interactieve series en films hebben weinig toekomst', lees het hier https://www.mijnserie.nl/nieuws/columns/6507-uitgelicht-interactieve-series-en-films-hebben-weinig-toekomst/
Reageer
avatar_TnTNL
21 jan 2019 11:43
...en aan de comments te zien was ik het daar mee eens ^^
Reageer

Laatste nieuws

Sinds 12 november staat de eerste aflevering van de Disney+ serie The Mandalorian online. Althans, voor Nederlandse kijkers. In België is Disney+ nog niet beschikbaar.
Vandaag, 15:00
Channel 5 komt in 2020 met de psychologische thrillerserie Penance.
Vandaag, 14:00
De BBC werkt aan de vierdelige thrillerserie Roadkill. De serie gaat over de krachtige en charismatische politicus Peter Laurence, gespeeld door Hugh Laurie.
Vandaag, 13:00
1
Van de stripreeks Sin City wordt een televisieserie gemaakt. Frank Miller, de auteur van de superheldenreeks, en productiemaatschappij Legendary Television hebben daarvoor een contract ondertekend.
Vandaag, 12:00
1
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 11:00
El Vecino (The Neighbor) is een nieuwe Spaanse superheldenserie van Netflix, gebaseerd op het stripboek van Santiago García en Pepo Pérez.
Vandaag, 10:00