De 12 van Schouwendam

7.8 / 10
45 min
Anthologie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

RTL kondigt opvolger van De 12 van Oldenheim aan

De titel en cast van het vervolg op De 12 van Oldenheim zijn bekendgemaakt. Onder anderen Gijs Naber, Huub Stapel en Carine Crutzen zijn te zien in De 12 van Schouwendam.

De nieuwe serie wordt begin 2020 uitgezonden bij RTL en is in het najaar van 2019 te zien bij Videoland.

De typisch Nederlandse plaats Schouwendam gaat al 25 jaar gebukt onder twee raadselachtige verdwijningen. Sinds 1995 ontbreekt van een zestienjarig meisje en een zeventienjarige jongen ieder spoor. Als op een dag een geheimzinnige man in het dorp verschijnt, brengt dat het verleden explosief tot leven. Wie is hij en wat heeft hij met de verdwijningen van destijds te maken? Als er vervolgens dodelijke slachtoffers vallen, slaat de paranoia in het dorp volledig toe en zet dat de onderlinge verhouding van alle karakters op scherp.

6924 Schouwendam

In De 12 van Schouwendam verdwijnen geen twaalf personages, zoals in de eerste serie, wel is het getal twaalf opnieuw sterk verbonden aan de geheimzinnige gebeurtenissen die in het dorp plaatsvinden. Naast Gijs Naber, Carine Crutzen en Huub Stapel zijn Eva Laurenssen, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Joop Keesmaat, Maarten Heijmans, Benja Bruijning, Fockeline Ouwerkerk, Meral Polat en Hajo Bruins te zien.

De scripts zijn wederom geschreven door Lex Passchier en Martin van Steijn. De 12 van Schouwendam wordt geregisseerd door Anne van der Linden en André van Duren. Gerd Jan van Dalen van EndemolShine Scripted produceert de serie.
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
01x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
De 12 van Schouwendam