Taboo (2017)

8.1 / 10
57 min
Drama, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

BBC-dramaserie Taboo (2017) krijgt een tweede seizoen

Taboo (2017) is een Engels-Amerikaanse historische dramaserie van de zender BBC One en FX. De serie ging in première in januari 2017 en het eerste seizoen telde acht afleveringen.

Inmiddels is bekend gemaakt dat er een tweede seizoen gaat komen. De realisatie begint eind dit jaar of begin volgend jaar. Waarschijnlijk zien we de eerste afleveringen dus op z’n vroegst in 2020 op BBC One. Het eerste seizoen van Taboo (2017) is hier te bekijken via Videoland.

Taboo (2017) volgt James Keziah Delaney (Tom Hardy) in 1813 die terugkeert vanuit Afrika met veertien onrechtvaardig verkregen diamanten. Hij zoekt revanche na zijn vader's dood. Nadat hij geweigerd heeft om zijn familiezaak te verkopen aan de East India Company, begint hij zijn eigen handel en speelt daarmee een gevaarlijk spelletje tussen twee oorlogvoerende naties, Groot-Brittannië en Amerika. Het vervolg van Taboo speelt zich af in de VS, die ten tijde van de serie net onafhankelijk was geworden van het Britse Rijk. Een geschikte plek voor Delaney: moeilijk bereikbaar voor zijn Britse vijanden, én met een wetteloze situatie die geschikt is om gewelddadige avonturen te beleven.

Taboo is bedacht door schrijver Steven Knight (Peaky Blinders) en hoofdrolspeler Tom Hardy zelf.

Vorige aflevering
Episode 8
01x08
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_renzoroy
14 jan 2019 18:09 -
Was in maart 2017 al bekend dat er een 2e (en zo goed als zeker ook een 3e) seizoen zou komen. Wel bizar dat die dan pas 3 jaar later een x zou uitkomen.
Reageer
avatar_Timmetje
14 jan 2019 18:55 -
Worth the wait.
Reageer

Laatste nieuws

Sinds 12 november staat de eerste aflevering van de Disney+ serie The Mandalorian online. Althans, voor Nederlandse kijkers. In België is Disney+ nog niet beschikbaar.
Vandaag, 15:00
Channel 5 komt in 2020 met de psychologische thrillerserie Penance.
Vandaag, 14:00
De BBC werkt aan de vierdelige thrillerserie Roadkill. De serie gaat over de krachtige en charismatische politicus Peter Laurence, gespeeld door Hugh Laurie.
Vandaag, 13:00
1
Van de stripreeks Sin City wordt een televisieserie gemaakt. Frank Miller, de auteur van de superheldenreeks, en productiemaatschappij Legendary Television hebben daarvoor een contract ondertekend.
Vandaag, 12:00
1
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 11:00
3
El Vecino (The Neighbor) is een nieuwe Spaanse superheldenserie van Netflix, gebaseerd op het stripboek van Santiago García en Pepo Pérez.
Vandaag, 10:00