Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 22

Weekoverzicht 22

Vanaf deze week mogen we weer naar een restaurant of bioscoop onder zeer strikte voorwaarden. Afgelopen week was het dus afwachten tot we weer lekker een terrasje konden pakken.
Mocht je het nieuws tijdens het wachten gemist hebben, hier het overzicht van 25 tot en met 31 mei.

Serienieuws

Casting Nieuws


The Good Place acteur krijgt rol in Nine Perfect Strangers


The Good Place acteur krijgt, naast Nicole Kidman en Melissa McCarthy, een hoofdrol in Nine Perfect Strangers van de makers van Big Little Lies.

Datums


Alle seizoenen van 24 binnenkort op Netflix.


Alle seizoenen van de Amerikaanse actie- en misdaadserie 24 verschijnen eind juni op Netflix.

Alle seizoen van Body of Proof verschijnen op Videoland


Alle seizoenen van de Amerikaanse medische detectiveserie Body of Proof van de zender ABC verschijnen volgende maand bij Videoland.

Laatste afleveringen Las Chicas Del Cable in juli op Netflix


De laatste afleveringen van het vijfde seizoen van Las Chicas Del Cable en daarmee ook de laatste van de Spaanse dramaserie verschijnen in juli op Netflix.

Derde en laatste seizoen Dark eind juni in première


Het derde en laatste seizoen van de Duitse mysterieuze dramaserie Dark gaat eind juni in première op Netflix.

Downton Abbey speelfilm binnenkort bij Amazon


In september 2019 ging de speelfilm van de populaire historische dramaserie in première. De filmliefhebbers konden toen al zien hoe het afliep met de familie Crawley en de andere inwoners van Downton Abbey.

Derde seizoen The Handmaid's Tale binnenkort te zien bij Ziggo


Het derde seizoen van de dramatische sciencefictionserie The Handmaid's Tale verschijnt binnenkort ook bij Ziggo.

Little Voice in juli in première bij Apple TV+


Apple TV+ heeft bekend gemaakt dat de Amerikaanse dramedyserie Little Voice van Sara Bareilles in juli in première gaat bij de streamingdienst.

New Amsterdam binnenkort op Ziggo Movies & Series


Het tweede seizoen van de ziekenhuisserie New Amsterdam (2018) verschijnt in juli bij Ziggo Movies & Series. Het seizoen was eerder al op Net5 te zien.

P-Valley gaat in juli in première op Starz


De Amerikaanse komedieserie P-Valley, met onder andere Elarica Johnson en Brandee Evans, gaat in juli in première op Starz.

Penoza: The Final Chapter binnenkort te zien bij Netflix


De film Penoza: The Final Chapter, het vervolg op Penoza, is vanaf begin juni te zien bij Netflix. Alle seizoenen van de misdaadserie zijn te zien bij NPO Plus.

De Prooi


De verfilming van de ondergang van ABN AMRO-bank leverde Pierre Bokma een Gouden Kalf op. Ziggo gaat de miniserie uit 2013 vanaf 3 juni brengen voor de abonnees. De Prooi is een bewerking van de gelijknamige bestseller van journalist Jeroen Smit en draait om de opkomst en ondergang van bankier Rijkman Groenink (Bokma) en de ABN AMRO-bank. Groenink stond ooit bekend als een briljante bankier en werd in het jaar 2000 voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN AMRO, maar ging uiteindelijk ten onder door zijn eigen ambities en sleepte de bank mee in zijn val.

Vierde seizoen Shetland binnenkort te zien op NPO2


NPO2 gaat vanaf juni het vierde seizoen van de Britse misdaadserie Shetland uitzenden. Alle vijf seizoenen zijn al beschikbaar bij NPO Plus.

Seizoen 22 Silent Witness eind juni op NPO Plus


Het 22ste seizoen van Silent Witness verschijnt eind juni op NPO Plus en wordt wekelijks uitgezonden bij NPO 1 Extra.

Snowpiercer vanaf vandaag te zien op Netflix


De serie Snowpiercer ging vorige week in première op TNT en is vanaf vandaag, 25 mei, ook wekelijks te zien op Netflix.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 22 (25 - 31 mei 2020)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

Start- en premièredatums van juni 2020


Ondanks het feit dat er vele productie hebben stilgelegen is er weer genoeg zien in juni. Het aanbod van series via de diverse netwerken is best wel groot.

Stateless


De Australische serie Stateless zal binnenkort te zien zijn bij Netlix. De streamingdienst heeft aangekondigd dat de miniserie met onder andere Yvonne Strahovski, Jai Courtney, Asher Keddie, Fayssal Bazzi, Dominic West, en Cate Blanchett op 8 juli te zien zal zijn. In Stateless verblijven vier vreemdelingen in een immigratiedetentiecentrum in de Australische woestijn: een gastvrouw van een luchtvaartmaatschappij die ontsnapt is uit een voorstedelijke cultus, een Afghaanse vluchteling die op de vlucht is voor een vervolging, een jonge Australische vader die ontsnapt is aan een uitzichtloze baan en een bureaucraat verstrikt in een nationaal schandaal.

Negende seizoen Vera binnenkort te zien op NPO1


Het negende seizoen van de Britse detectiveserie Vera verschijnt in juni op NPO1 en bij NPO start. Alle tien seizoenen zijn al te zien bij NPO Plus.

White House Farm vanaf juni bij NPO


De Britse misdaadserie White House Farm, met Mark Addy (Game of Thrones) en Stephen Graham (Line of Duty), is vanaf juni te zien bij NPO.

Gecancelde Series


Run (2020)


De HBO-serie Run (2020) ging op 12 april in première, de komedieserie met Merrit Wever en Domhnall Gleeson, en heeft 236 duizend kijkers getrokken gemiddeld. Dat blijkt niet genoeg, we gaan Ruby en Billy niet meer terug zien, HBO heeft besloten om geen tweede seizoen te gaan bestellen. Hoewel HBO het nog niet bevestigd heeft blijkt uit het schema dat de aflevering op 24 mei de seriefinale is.

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 21


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 18 tot en met 24 mei 2020 in Amerika.

Nieuwe Series


Girl With the Dragon Tattoo in productie bij Amazon


De serie over het karakter Lisbeth Salander, bedacht door Stieg Larsson voor de Millenium boeken, gaat in productie bij Amazon.

Overzicht nieuwe series in juni 2020


Ook in juni komen er weer nieuwe series uit. En het zijn er eigenlijk best veel, ondanks dat vele producties vanaf maart zijn stilgelegd.

Spin-off


American Horror Story Spin-off krijgt groen licht van FX


De American Horror Story Spin-off, American Horror Stories, van Ryan Murphy gaat officieel in productie bij FX.

Vernieuwde Series


Apple TV+ bestelt Fraggle Rock reboot


Apple TV+ werkt aan een reboot van de Amerikaanse kinderserie Fraggle Rock van Jim Henson uit 1983.

Frankie Drake Mysteries


CBC gaat voor nog meer mysterie. De Canadese zender heeft de serie Frankie Drake Mysteries vernieuwd met een vierde seizoen. De Canadese misdaadserie speelt zich af in de jaren 20 van de vorige eeuw en volgt een vrouwelijk detective Frankie.

Series bij FX en FXX vernieuwd


Er zijn drie series vernieuwd, een Australische dramedy, een Amerikaanse dramedy en een Amerikaanse sitcom.

Heartland vernieuwd met een veertiende seizoen


CBC heeft een veertiende seizoen van de Canadese familie dramaserie Heartland aangekondigd, het seizoen wordt eind dit jaar verwacht.

Heeft Tom Ellis toch getekend voor een zesde seizoen voor Lucifer?


Onlangs meldde MijnSerie dat seizoen zes onzeker was, maar nu schijnt Tom Ellis toch te hebben getekend.

Summertime


Netflix heeft officieel aangekondigd dat de originele Italiaanse serie Summertime zal terugkeren met een tweede seizoen. In Summertime worden twee jonge volwassene van verschillende achtergronden verliefd op elkaar tijdens een vakantie aan de Adriatische kust Italië.

Toch tweede seizoen voor Tuca & Bertie


Adult Swim heeft alsnog een tweede seizoen bestelt voor Tuca & Bertie, nadat Netflix de serie vorig jaar na één seizoen cancelde.

Workin' Moms krijgt vijfde seizoen


De Canadese serie Workin' Moms is door CBC vernieuwd met een vijfde seizoen. In Nederland is de serie te zien bij Netflix.

Algemeen nieuws

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Netflix gaat inactieve accounts verwijderen


Netflix gaat het abonnementenbestand opschonen. Inactieve accounts worden namelijk verwijderd, zo heeft Netflix bekendgemaakt.

Overlijdensberichten


Anthony James


Anthony James, de herkenbare karateracteur, die vaak de enge man speelde is 26 mei aan de gevolgen van kanker overleden. James speelde in vele films en series vanaf 1966. Hij werd op televisie bekend door rollen in Gunsmoke, Police Story, Rich Man, Poor Man, Buck Rogers in the 25th Century, The A-Team, Simon & Simon en Star Trek: The Next Generation. Zij laatste televisieoptreden was in 1991 als Adolph Van Pelt in Married…with Children. Anthony James is 77 jaar geworden, R.I.P.

Marge Redmond


Marge Redmond, Zuster Jacqueline uit de Flying Nun, is overleden. Naast de Flying Nun speelde Redmond ook in series als Hunter en Matlock. Haar laatste televisieoptreden was in 1997 in Law & Order als Judge Laura Tisdale. Marjorie A. Redmond is 95 jaar geworden, R.I.P.

Richard Herd overleden


Acteur Richard Herd is op 87-jarige leeftijd overleden. Hij verscheen onder andere als Mr. Wilhelm in Seinfeld en in verschillende Start Trek projecten.

MijnSerie nieuws

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste van …


Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Hieronder nog meer mooie lijsten. Veel kijkplezier.

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste series over hulpdiensten



Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? De top 5 beste historische detectives



Column


Spotlight On: James Spader


Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie die ene acteur ook op zijn cv heeft staan.

Podcast


MijnSerie Podcast: Seizoen 2, aflevering 9


In deze aflevering van de MijnSerie podcast bespreken Mandy en Peter één van hun favoriete series: Bosch.

Populairste series


Populairste series afgelopen week (22)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van juni 2020 die in week 23 van start of in première zullen gaan.



-

Donderdag 4 juni


Amsterdam Undercover – Seizoen 2 (Das Erste)
Penoza - The Final Chapter (Netflix)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten