Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste series over hulpdiensten

Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Hieronder nog een mooie lijst met daarin de beste series over hulpdiensten.

Een geliefd onderwerp is series is hulpverlening. We kijken graag naar het wel en wee achter de deuren van de brandweerkazerne en willen zien wat er gebeurt tijdens een rit met een politiewagen, en de eerste hulp blijft een uiteenlopende race tegen de klok voor zieken en gewonden. Graag wil ik jullie kennis laten maken met mijn persoonlijke top vijf van series, die gaan over de hulpverlening.

5. The Night Shift


The Night Shift speelt zich af op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis in San Antonio. We zien hoe de medewerkers van de nachtdienst, waarvan er verschillende een connectie hebben met het leger, te maken krijgen met allerlei bizarre en extreme gevallen. De afgeronde serie, die in totaal 45 afleveringen bevat is te zien via Prime en Ziggo Movies&series.

4. ER


Vijftien seizoenen lang konden de kijkers meekijken met de artsen, verpleegkundigen en de patiënten van het County General-Hospital in Chicago. Naast de persoonlijke levens van het personeel staan in elke aflevering (soms in meerdere afleveringen) verschillende patiënten centraal. Daarbij komen ook thema's als euthanasie, homoseksualiteit en kindermisbruik aan bod. ER is op dit moment te zien via RTL8.

3. Station 19


Station 19 is de spin-off van het populaire Grey's Anatomy. Het laat het leven zien achter de stoere mannen en vrouwen van de brandweerkazerne in Seatlle. De Spin-off draait om Ben Warren, de arts uit Grey's Anatomy, die zijn dokterjas verruilt voor een brandweerpak. Station 19 heeft vaak hetzelfde gevoel als Grey's Anatomy, al draait het in Station 19 meer om de mensen achter de branden. Station 19 werd uitgezonden door Net5, het wachten is op seizoen drie. Inmiddels is bekend gemaakt dat Station 19 een vierde seizoen zal krijgen. Station 19 is op dit moment nergens te zien.

2. 9-1-1


In 9-1-1 krijgen we op een vlotte manier een indruk van de levens en carrières van de eerste hulpverleners ter plaatse - politieagenten, ambulancepersoneel en brandweerlieden - de mensen die hun eigen levens op het spel zetten om andere te helpen. 9-1-1 laat alle aspecten van de hulpverlening zien. Het begint in de alarmcentrale en wordt overgenomen door brandweer of politie. De meest uiteenlopende telefoontjes komen binnen, van een haai op de snelweg tot aan een inbreker, die in een huis belaagd wordt door twee enorme honden.

2. 9-1-1: Lone Star


9-1-1: Lone Star is hetzelfde als de 'gewone' 9-1-1, maar speelt zich af in Texas en focust zich meer op de brandweertak van de hulpverlening. Beide series zijn in Nederland te zien via FOX.

1. Chicago Fire


Chicago Fire is in mijn ogen de allerbeste hulpverleningsserie van dit moment. Al acht seizoenen lang zijn de levens van de mannen en vrouwen van kazerne 51 te volgen. De serie toont niet alleen de levens achter deze mannen en vrouwen, ook de situaties, waarin ze terecht komen. Die zorgen er soms voor dat je op het puntje van je stoel zit. Na Chicago Fire volgde al snel de spin-off Chicago PD en Chicago Med. Regelmatig komen alle drie de series samen. Deze afleveringen worden dan One Chicago genoemd. Chicago Fire is te zien via SBS9, Prime Video en de serie is te koop op dvd. Chicago PD is te zien via Prime Video en op FOX Nederland. Chicago Med is te zien op FOX Nederland.

Mocht je geen fan zijn van politie, brandweer of de eerste hulp? Geen probleem, binnenkort volgen meer mooie lijsten met series, die je kunt kijken tijdens de corona crisis.

Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_BlackBiker
27 mei 2020 20:44 - 27 mei 2020 20:45
Ik vond vroeger Hillstreet Blues erg goed. Maar tegenwoordig kijk ik eigenlijk geen series meer in dit genre.
Dus deze keer zit er niet veel voor mij bij, maar ik vind het prachtig dat jullie er nog steeds in slagen om elke keer weer met verrassende top vijf lijstjes te komen. Laat maar komen! Ik lees ze altijd.
Reageer
avatar_Travelgirl
28 mei 2020 07:10 -
The Night Shift is inmiddels niet meer te zien op Ziggo. Ik heb alle afleveringen, want het is zeker een leuke serie, binnen 12 dagen gekeken,
Reageer

Laatste nieuws

Pop TV cancelt One Day at a Time (2017), maar de cast en showrunners hebben nog hoop op een tweede overname van de komedieserie.
Gisteren, 13:00
1
TJ Brady (The 100), Rasheed Newson (The 100) en Tim Story (White Famous) werken voor NBC aan een seriebewerking van de film Finding Forrester uit 2000.
Gisteren, 12:00
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Gisteren, 10:56
In deze aflevering van de MijnSerie Podcast is The Crown serie van de maand.
Gisteren, 10:00
Nog voor de première van het vijfde seizoen van The Expanse heeft Amazon de sciencefictionserie al vernieuwd met een zesde, tevens laatste, seizoen.
Gisteren, 09:00
1
Het derde seizoen van de romantische kostuumdramaserie Poldark zal vanaf begin december wekelijks te bekijken zijn bij NPO 2 en NPO Start.
dinsdag, 11:02