Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? De top 5 beste historische detectives

Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Historische televisieseries zijn er in verschillende soorten en maten. Deze keer aandacht voor historisOndanks dat het kabinet meer ruimte ziet voor sociale contacten zitten we nu zo in de modus van televisieseries kijken dat ik nog maar een (hopelijk) mooi lijstje aanlever. Natuurlijk is de bekendste historische detective Sherlock Holmes (1984). Ook de verhalen van Agatha Christie zijn een bron van inspiratie (hoewel ik er persoonlijk minder mee heb). Er zijn echter ook fantastische andere historische detectives te vinden. Bij deze mijn top 5.

5. Foyle's War (2002 – 2015)


Heerlijke 'feel good' televisieserie die zich afspeelt tijdens en net na de tweede wereldoorlog. De oorlog mag dan wel bezig zijn, maar dat wil niet zeggen dat de criminaliteit stopt. Christopher Foyle, zijn assistent Paul Milner en chauffeur Samantha ‘Sam’ Stewart lossen ze allemaal op.

4. Garrow's Law - Tales from the Old Bailey (2009 – 2011)


Garrow's Law - Tales from the Old Bailey speelt zich af in het Engeland van de 18e eeuw. De verhalen zijn gebaseerd op authentieke juridische dossiers uit die tijd. Plaats van handeling is de Old Bailey, het legendarische hof van strafrecht in Londen. De jonge advocaat Garrow neemt het op voor de onderdrukten in hun strijd tegen corruptie en maatschappelijke ongelijkheid. Daarnaast heeft Garrow het druk te stellen met zijn grote liefde Lady Sarah.

3. Anno 1790 (2011)


Helaas maar bij een seizoen gebleven, maar de kwaliteit was geweldig. Deze Zweedse serie speelt zich af in Stockholm 1790. In een poging om van binnenuit het rechtssysteem te veranderen lukt het de revolutionaire arts Johan Gustav Dààdh een aanstelling te krijgen als inspecteur bij de politie. Dààdh is moedig en koppig en gebruikt moderne maar controversiële methodes om moordzaken op te lossen.

2. George Gently (2007 – 2017)


In een wereld vol met corruptie en (politie)geweld vecht inspecteur George Gently voor rechtvaardigheid. Daarbij wordt hij gesteund door sergeant Bacchus. De onderlinge relatie tussen de twee is vaak gespannen. Niet alleen door een generatiekloof, maar ook omdat beide compleet verschillende types zijn. Het privé leven van beide speelt constant een grote rol. Het einde van deze Britse televisieserie is erg indrukwekkend.

1. Babylon Berlin (2017 – heden)


Duitsland heeft een rijk verleden met detectives. De laatste jaren krabbelen onze Oosterburen weer langzaam omhoog met het leveren van kwaliteit in dit genre. Babylon Berlin speelt zich af tussen de twee wereldoorlogen in. De hoofdpersoon is een verslaafde rechercheur uit Keulen die op zoek is naar een pornofilm. De tweede hoofdrol is weggelegd voor een ambitieuze jonge vrouw die overdag typiste is op het politiebureau, maar ’s avonds danseres, animeermeisje en amateurdetective. Fantastische beeldvoering met opvallend gekozen kleuren en een eigenzinnig (verteld en in beeld gebracht) verhaal maakt dat deze televisieserie een grote aanrader is. Er staan twee seizoen op Videoland. Het derde seizoen volgt hopelijk snel, want die is in Duitsland al uitgezonden.

Voor degenen die denken dat ik Ripper Street vergeet. Die had ik wel willen noemen, maar die stond al in een ander lijstje. Net als het Amerikaans/ Britse Copper.


Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Tijdens [email protected] zijn de premièredatums en de eerste beelden gedeeld van de nieuwe seizoenen van The Walking Dead series.
Gisteren, 13:00
Netflix heeft tijdens een Comic-Con @Home panel de premièredatum van het zesde seizoen van Lucifer aangekondigd.
Gisteren, 12:00
Een acteur voegt zich bij de cast van Dead Ringers, gebaseerd op de gelijknamige film. De rol van briljante wetenschapper Tom is vervult.
vrijdag, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
vrijdag, 11:03
Amazon Prime Video heeft een nieuwe serie besteld. De serie is een bewerking van de gelijknamige bestseller van Neil Gaiman.
donderdag, 16:00
Prijzen, er is al veel over gezegd en gezwegen, maar waar ik soms verbaasd over sta zijn de nominaties die zo overduidelijk ‘vreemd’ (bij een gebrek aan een ander woord) zijn dat mijn wenkbrauw ver omhooggaat, zelfs verder dan mijn haargrens.
donderdag, 15:00
8