Shetland

8.3 / 10
60 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
8.3 / 10
8seizoenen/44afleveringen/2013 - heden
NetwerkBBC One
Datum is onbekend.Eerstvolgende aflevering
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:60 min2013 - heden
Genres:Misdaad
Netwerk:BBC One
Shetland is een Britse misdaadserie van de zender BBC One. De serie ging in première op 10 maart 2013.

Deze BBC-serie is gebaseerd op een reeks thrillers van de succesvolle misdaadschrijfster Ann Cleeves, in 2012 toegelaten tot de Crime Thriller Hall of Fame. De verhalen hebben als decor de ongerepte natuur van de Shetlandeilanden, ten noordoosten van Schotland. Dit is een gebied waar de winters lang en koud zijn en waar de bevolking leeft in kleine, hechte gemeenschappen. In het eerste seizoen maken we kennis met Jimmy Perez, een plaatselijke politie-inspecteur. Hij is een echte Shetlander die jaren elders heeft gewoond maar op een bepaald moment is teruggekeerd naar zijn geboortegrond, samen met zijn veertienjarige dochter Cassie. Perez is iemand die nooit teveel zegt maar wel natuurlijk gezag uitstraalt: een combinatie van eigenschappen die hem bij het oplossen van misdrijven goed van pas komt.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 2
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 6
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 6
Seizoen 3
Seizoen 4
0 / 6
Seizoen 4
Seizoen 5
0 / 6
Seizoen 5
Seizoen 6
0 / 6
Seizoen 6
Seizoen 7
0 / 6
Seizoen 7
Seizoen 8
0 / 6
Seizoen 8

Populaire reacties (13)

avatar John1257
9.5
7 dec 2021
Een spannende serie afspelend op de mystieke Shetland eilanden waarin de intelligente volhardende inspecteur Jimmie Perez met zijn kleine team complexe misdaden oplost. Vooral vanaf seizoen 3 tot en 5 ijzersterk door de verschillende verhaallijnen waarin blijkt dat een misdaad kan leiden tot verschillende daders en slachtoffers met elke keer een cliffhanger om snel verder te willen kijken. Volledig te zien op NPO, prettig en handig.
avatar Patokija
9
21 jun 2020
Prachtig opgenomen serie met inhoudelijke spanning.
Geweldige acteurs

Vergelijkbare series

Broadchurch
12 stemmen
Unforgotten
10 stemmen
Lewis
8 stemmen
DCI Banks
8 stemmen
Endeavour
8 stemmen
Shetland