Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 41

Weekoverzicht 41

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 8 tot en met 14 oktober voor je op een rijtje gezet.

Algemeen Serienieuws


Batwoman


De CW heeft de eerste foto van Ruby Rose als Batwoman gepubliceerd - en ze ziet eruit alsof ze klaar is om de Arrowverse te verslaan.

Datums Series


De Ridder


Alle seizoenen van de rechtbankserie De Ridder van de Belgische omroep VRT (47 afleveringen) zijn vanaf 24 oktober te bekijken bij Videoland.

Dirty John


Dirty John is een nieuwe Amerikaanse misdaadserie van de zender Bravo. De serie gaat op 25 november in première.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Het wekelijkse overzicht van wat er de komende zeven dagen aan nieuwe series en seizoenen te zien is op de Vlaamse televisiezenders.

True Detective


HBO heeft bekend gemaakt dat het derde seizoen van True Detective van start gaat op 13 januari 2019.

Voltron Legendary Defender


De Netflix animatieserie Voltron Legendary Defender zal in december het achtste seizoen gaan krijgen. De datum voor het allerlaatste seizoen is vastgelegd op 14 december 2018.

Nieuwe Series


Limetown


Facebook heeft groen licht gegeven voor Limetown, een serie gebaseerd op een podcast met dezelfde naam over een groep verdwenen mensen.

Naamloze Amazon-serie


Actrice Blake Lively keert terug in de televisiewereld. Ze heeft een contract getekend met Amazon voor een scripted realityserie over de modewereld.

Naamloze Showtime-serie


Tweevoudig Oscargenomineerde Naomi Watts is gecast voor een nieuwe serie van de Amerikaanse betaalzender Showtime.

Spinning Out


Emma Roberts heeft de hoofdrol te pakken in een schaatsdrama van Netflix. De 27-jarige Amerikaanse actrice is door de streamingdienst vastgelegd om in tien afleveringen van Spinning Out te spelen.

Gecancelde Series


Marvel’s Iron Fist


De Amerikaanse superheldenserie Marvel's Iron Fist krijgt geen derde seizoen. Dat heeft Netflix bekend gemaakt.

Vernieuwde Series


Carter


Bravo heeft de Canadese serie Carter vernieuwd met een tweede seizoen. In Carter keert acteur Harley Carter terug naar huis nadat hij is ingestort. Met een bevriende politie-detective probeert hij zijn acteerervaring te gebruiken bij het oplossen van echte misdaden.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen


Maandag maakte regisseur Tim Oliehoek in Tijd voor MAX bekend dat er een vervolg komt op de populaire MAX-serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen.

Kidding


De dramedy Kidding met Jim Carrey in de hoofdrol heeft 2,3 miljoen kijkers getrokken. Dus de serie gaat nog even niet weg bij Showtime. De kabelaar heeft aangekondigd dat er een tweede seizoen gaat komen.

La Casa de Las Flores


Er is goed nieuws voor fans van de familie De La Mora, Netflix heeft de Spaanse dramedy serie La Casa de Las Flores vernieuwd met een tweede en derde seizoen. De seizoen zullen in 2019 en 2020 te zien zijn bij de streamingdienst. In de serie volgen we de rijke, bijna perfecte familie de la Mora die een bloemenwinkel heeft.

Mr Inbetween


De Australische donkere dramedy Mr Inbetween is door FX vernieuwd met een tweede seizoen. De serie is geïnspireerd op de film The Magician uit 2005 zal in 2019 terugkeren. In Mr Inbetween is Ray Shoesmith een vader, een ex-man, een vriend en een beste vriend - een zware taak om te jongleren in de moderne tijd. Ze zijn nog moeilijker als je een huurmoordenaar bent.

Ozark


De vernieuwing van de Netflix misdaadserie Ozark met een derde seizoen is niet geheel verrassend.

The CW


Naast The Outpost en Burden of Truth heeft The CW nog drie zomerseries vernieuwd.

The Dragon Prince


Netflix heeft de animatieserie The Dragon Prince vernieuwd en het tweede seizoen zal in 2019 van start gaan bij de streamingdienst.

Afleveringen


9-1-1


9-1-1 heeft van FOX een volledig seizoen gekregen. Het tweede seizoen zal worden uitgebreid tot achttien afleveringen.

FBI


FBI, de Amerikaanse misdaadserie van de zender CBS, krijgt meer afleveringen. Het eerste seizoen ging in première op 25 september 2018.

Knightfall


De Nederlandse regisseur Roel Reiné draait dit najaar een aantal afleveringen van de History Channel-dramaserie Knightfall.

Lethal Weapon


Fox heeft twee extra afleveringen van Lethal Weapon besteld, waardoor het derde seizoen van het actiedrama vijftien afleveringen bevat.

New Amsterdam (2018)


Dit was precies wat de dokter nodig vond. NBC heeft een volledig seizoen besteld van de nieuwe serie New Amsterdam (2018).

The CW


The CW laat er geen gras over groeien, drie nieuwe series, Legacies, All American (2018) en Charmed (2018), krijgen vrijwel direct een bestelling van meer scripts in het eerste seizoen.

The Resident


FOX heeft de televisieserie The Resident de medische verzorging gegeven die het nodig heeft. De medische dramaserie krijgt een volledig tweede seizoen.

Casting Nieuws


Berlin Station


De Emmy-winnaar James Cromwell zal een terugkerende rol gaan krijgen in de spannende spionageserie Berlin Station van EPIX.

Riverdale


Jughead’s familie zal een beetje groter worden. Zijn moeder en zus zullen opduiken in het derde seizoen van The CW dramaserie Riverdale.

Station 19


Na slechts één aflevering is acteur Boris Kodjoe gepromoveerd tot regulier castlid in de Grey’s Anatomy spin-off Station 19. Kodjoe werd toegevoegd aan de cast van het tweede seizoen van de dramaserie als brandweerman. Daar berichtte MijnSerie al in juli 2018 over. De fans zullen Kodjoe vaker gaan zien in het tweede seizoen van Station 19.

Kijkcijfers Series


Doctor Who


Fans van Doctor Who lijken vooral positief te zijn over de nieuwe hoofdrolspeler. Dat is voor het eerst een vrouw, Jodie Whittaker.

The Walking Dead


Het negende seizoen van The Walking Dead is op 7 oktober bij AMC van start gegaan en was op 9 oktober te zien bij FOXNL in Nederland. En de kijkers zijn nog niet teruggekeerd.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Netflix


Netflix heeft Homeland, Sons of Anarchy, How I Met Your Mother en Prison Break niet verwijderd.

Snapchat


Snapchat gaat een hele line-up van korte series op de dienst aanbieden. Sommige daarvan zijn gescript, andere niet, maar allemaal worden ze onder de naam Snap Originals gepromoot in de app vanaf nu.

Starz


Het Amerikaanse televisienetwerk Starz heeft een deal gesloten met acteur en producent Curtis ’50 Cent’ Jackson.

Nominaties en Prijzen


Televizier Ring 2018


Op donderdag 11 oktober werden de Nederlandse televisieprijzen uitgereikt. En zoals elk jaar heeft de kijker ook in 2018 beslist wie er met de Ring, de Ster, de Gouden Stuiver er van door mocht gaan. UPDATE: Het Gouden Televizier-ring Gala hield donderdagavond 2.219.000 mensen aan de buis gekluisterd op NPO 1, dat was 37,6 procent van de totale kijkers op dat moment.

Overlijdensberichten


Celeste Yarnall


Actrice Celeste Yarnall is 7 oktober overleden in haar huis in Westlake Village, California. De actrice (foto) die vooral in de jaren 60 en 70 veel gevraagd was zal door de fans van Star Trek herinnert worden door haar eenmalige optreden als Yeoman Martha Landon. Ook speelde zij gast- en bijrollen in series als Burke’s Law, The Wild Wild West, Bewitched, The Man from U.N.C.L.E., Bonanza, Columbo, Knots Landing en Melrose Place. Celeste Jeanne Yarnall is 74 jaar geworden, R.I.P.
Embed from Getty Images

Peggy McCay


Actrice Peggy McCay die meer dan 30 jaar lang de rol speelde van Caroline Brady in de soap Days of Our Loves is overleden. McCay (foto) is zondag 7 oktober overleden. Naast de soap speelde ze ook nog gast- en bijrollen in series als Gunsmoke, Cold Case, L.A. Law, Cagney & Lacey, The Jeffersons, The Waltons en Bonanza. Peggy McCay is 90 jaar geworden, R.I.P.
Embed from Getty Images

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Arrow


Het zevende seizoen van The CW superheldenserie Arrow start op maandag 15 oktober. In Nederland gaat de serie vervolgens op 16 oktober van start bij Netflix. Er is een trailer vrijgegeven.

Black Lightning


Op 9 oktober startte het tweede seizoen van Black Lightning, de Amerikaanse superheldenserie van de zender The CW. Er is nu een trailer vrijgegeven.

Gotham


Er is meer bekend over het komende vijfde en laatste seizoen van de Batman-prequel dramaserie Gotham. Inclusief een trailer die op de New York Comic Con is vrijgegeven.

House of Cards (2013)


Het laatste seizoen van House of Cards (2013) is vanaf 2 november te zien op Netflix. Er is maandag een trailer gelanceerd.

Making a Murderer


Het tweede seizoen van de serie Making a Murderer is vanaf 19 oktober te zien op Netflix. Het vervolg bestaat uit tien afleveringen. Bekijk hier alvast de trailer.

The Boys (2018)


The Boys (2018) is een Amerikaanse superheldenserie van Amazon Prime Video. The Boys (2018) heeft nog geen officiële releasedatum, maar de serie zal in 2019 van start gaan. En heeft inmiddels een teaser gekregen.

The Kominsky Methode


The Kominsky Method is een nieuwe Amerikaanse komedieserie van Netflix. De serie gaat in première op 16 november 2018. Er komen acht afleveringen van circa dertig minuten en nu is er een trailer uitgebracht.

MijnSerie nieuws


Column


- Uit de Oude Doos: Taxi
In deze column nemen we de lezer graag mee terug in de tijd. Want velen onder ons zullen nog wel eens terugdenken aan series die in de jaren 60, 70 80 en 90 heel populair waren.

- Uitgelicht: Apple’s videodienst wordt een beetje saai
Apple gaat een eigen streamingservice starten, maar heeft daarbij bewust gekozen voor series en films die voor het hele gezin geschikt zijn. We hoeven geen controversiële politieke onderwerpen of schokkende series te verwachten.

Afgelopen weekend te zien (13/14 oktober)


Mocht je niets gepland hebben afgelopen weekend had je altijd nog op je favoriete zitmeubel kunnen plaatsnemen, drinken en hapjes, en kijken maar. We hebben enkele series voor je op een rijtje gezet die je het afgelopen weekend kon gaan zien.

Kijkcijfers: Week 40


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 1 tot en met 7 oktober in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 17 oktober kans op het negende (eerste) seizoen van Will & Grace.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Midnight, Texas; In Midnight, Texas wordt Olivia Charity gespeeld door Arielle Kebbel, In welke series heeft Kebbel nog meer gespeeld die draaide om vampiers?, was The Vampire Diaries en True Blood. Weetje: In The Vampire Diaries speelde zij Lexi Branson. In True Blood kroop ze in het huis van Charlene.

- Het antwoord op de prijsvraag van Mr. Robot; Mr. Robot speelt zich af in New York. In welke districten of wijken van New York wordt de serie opgenomen?, was Manhattan, Coney Island, Kensington Brooklyn en Queens. Weetje: De stad New York ligt in de staat New York en bestaat uit vijf boroughs ook wel stadsdelen; The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Staten Island. Deze stadsdelen zijn weer opgedeeld in districten en wijken.

- Het antwoord op de prijsvraag van Chicago Fire; Chicago Fire speelt zich af in Firehouse 51. Welke onderdelen vallen daar onder?, was Battalion 25, Ambulance 61, Engine 51, Truck 81 en Rescue Squad 3. Weetje: Battalion 25 wordt bestuurd door Wallace Boden, Ambulance 61 door Sylvie Brett, Engine 51 heeft geen benoemd karakter, Truck 81 wordt geleid door Matthew Casey en Rescue Squad 3 wordt geleid door Kelly Severide.

- Het antwoord op de prijsvraag van Chicago Med; Chicago Med maakt onderdeel uit van de Chicago franchise. Welk karakter/acteur was wel te zien in PD, Fire en Justice maar tot op heden nog niet in Chicago Med?, was Antonio Dawson/John Seda. Weetje: John Seda maakte in 2017 de overstap naar Chicago Justice. Toen deze serie na één seizoen werd gecanceld keerde hij terug naar Chicago PD. En tot op de dag van vandaag heeft hij nooit een optreden gehad in Chicago Med.

- Het antwoord op de prijsvraag van Chicago PD; Alle Chicago PD politieagenten hebben een badge. Op die badge staat een nummer die uniek is voor elke politieagent. Wat is het badgenummer van Hank Voight?, was 32419. Weetje: Badge nummers worden vaak gebruikt om mee te spelen in loterijen als geluksgetal.
Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht oktober 2018 die in week 42 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 15 oktober


Meiden van de Herengracht – Seizoen 1 (Videoland)
20.40 – Wanted (2016) – Seizoen 3 (Seven Network)
22.00 – De Slimste Mens ter Wereld – Seizoen 16 (VIER)
22.45 – Hart & Ziel – Seizoen 3 (AVROTROS)

-

Dinsdag 16 oktober


Informer – Serie première (BBC One)
20.15 – Ein Fall für zwei – Seizoen 38 (ZDF)

-

Woensdag 17 oktober


21.40 – Zapped! – Seizoen 3 (Dave)

-

Vrijdag 19 oktober


Making a Murderer – Seizoen 2 (Netflix)
21.00 – Hip Hop Evolution – Seizoen 2 (HBO)

-

Zaterdag 20 oktober


Die Protokollantin – Serie première (ZDF)

-

Zondag 21 oktober


21.00 – 90 Day Fiance – Seizoen 6 (TLC)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten