Delen op social media
Trailer

Black Lightning

7,2
Seriescore
Eerstvolgende aflevering
Seizoen 3 - Afl. 1

Info

Bekijk trailer
Koop serie
Netflix
Te zien op
Looptijd:2018 - ..
Duur:
Netwerk:The CW
Black Lightning is een Amerikaanse superheldenserie van de zender The CW. De serie ging in première op 16 januari 2018.

Jefferson Pierce heeft zijn beslissing gemaakt. Hij heeft zijn geheime identiteit en pak jaren geleden achter zich gelaten, maar als zijn dochter gerecruteerd wordt door een lokale misdaadbende, wordt hij als de superheld Black Lightning, teruggetrokken in de strijd tegen het kwaad.

Acteurs

Nieuws (33)

Populaire reacties (6)

avatar_Javelin
10 jan 2019 09:42 - 10 jan 2019 09:42
Ik geniet zelf wel van de serie, maar wat meerdere mensen aangeven klopt wel. Het lijkt wel een serie die geschreven is voor blank tegen zwart en de serie schuwt dan ook niet om elk klein negatief puntje te belichten.

Pas wanneer Anissa haar superkrachten ontdekt wordt de serie echt goed. Daarvoor is het allemaal nog een beetje slapjes. Snap sowieso niet echt waarom schrijvers hier de zwarte man al onderdrukt en zielig wegschrijven, alles is de schuld van de blanke. In sommige delen van de serie gaat dit wel erg ver, alsof de schrijver iets wilt vertellen van zijn eigen leven ofzo?

desondanks heb ik seizoen 1 en 2 (welke nog loopt) in rap tempo gekeken op Netflix.
Reageer
avatar_udju13233
02 jan 2019 20:11 -
Black Lightning is mijn favoriete superhelden serie. Ondanks ik de Arrowverse series eerder heb gekeken. De toon verschil is anders. Er zijn van die mensen die stoppen met het kijken naar deze prachtige serie, omdat het meer realistiche verhaallijnen gebruikt. Anders vertolkt. Het is niet zoals, The Flash (2014), Supergirl of DC's Legends of Tomorrow. Dus wat ik wil zeggen is dat het meer net zoals Arrow is. De verhaallijnen zijn realistich vanaf het begin. Behlave seizoen 4. Maar die seizoen is Meh.

Alle eerste seizoenen van alle soorten series beginnen juist langzaam. Superheld of geen superheld. Want we worden geïntroduceerd aan main castleden van een serie. Vanaf seizoen 2 is de tempo sneller want we weten wie de hoofdrollen hebben. En daarmee hebben de acteurs en de actrices hun groove gevonden.

In seizoen 1 van Black Lightning worden aan de Pierce familie en dat Jefferson (Cress Williams), Jennifer (China Anne McClain, A.N.T. Farm), Anissa (Nafessa Williams) en Lyn Stewart (Christine Adams). Jefferson AKA Black Lightning heeft negen jaar lang zijn pak opgehangen zodat hij meer tijd kon brengen met zijn familie. In dit seizoen ontdekken zijn enigste twee dochters dat ze ook krachten hebben geëerfd. De een vond het goed en de ander niet, maar na enig tijd begint ze het te accepteren. De schurk van de serie is nogal interessant. Ik persoonlijk vond het geweldig dat ze de schurk niet gelijk in de eerste seizoen hebben gevangen.

Ter conclusie wil ik zeggen dat ondanks de superhelden gedoe in de serie, is Black Lightning de beste superhelden serie want deschrijvers nemen ook de dagelijkse problemen mee van de moderne wereld waar we nu in leven in de serie.
Reageer
avatar_H3nDri3
11 nov 2018 22:48 -
Gestopt met deze serie. Wordt allemaal wel heel erg politiek en de acteerprestaties blijven erg matig. Vooral die albino 'acteur' kan er niks van.

Weet niet wat de TheCW aan het doen is, maar bij Supergirl gaat het ook al heel erg de politieke kant op. Daarvoor kijk ik geen superheroseries.
Reageer
avatar_Patriezja
20 mei 2018 09:19 -
Top serie! Leuke mensen, goed geacteerd, stoer en spannend en heeft inderdaad wat weg van Luke Cage
Reageer
avatar_BadWolf
06 mrt 2018 13:34 -
Heb nu 6 afleveringen gezien maar vind het nu toch wel een hele BLM en SJW serie worden. Alles is de de schuld van de blanke mens. En dan hebben we het nog niet over de acteer talenten. Black Lightning is so not a super hero. Hij is alleen maar met zijn eigen ego bezig, luistert naar niemand en vermoordt daardoor nog bijna zijn eigen dochter. Heel stijf geacteerd lijkt wel een robot. Zit verder weinig tempo is de serie.
Reageer

Afleveringen en seizoenen

Eerstvolgende aflevering
03x01- 21 oktober 2019
02x14
4 maart 2019
02x15
11 maart 2019
02x16
18 maart 2019
Seizoen 1
0/13
Seizoen 2
0/16
Seizoen 3
0/0

Recensies (1)

7.5
Black Lightning - Eerste aflevering
18 feb 2018
Black Lightning was the savior who kept our streets and our schools safe. - Anissa Het lijkt alsof The CW elk jaar een nieuwe superheldenserie op de buis gooit. Meestal wordt hierdoor óf de spoeling zo dun dat er flinke gaten in de kwaliteit gaan vallen (Marvel met je Netflix-series, ik kijk...

Video's (99)

The CW's 2019-2020 Season Trailer (HD) Batwoman, DCTV, Riverdale and more
Geplaatst op 16 mei 2019, 19:15
The CW's 2019-2020 Season Trailer (HD) Batwoman, DCTV, Riverdale and more
Black Lightning Season 2 Finale Trailer (HD)
Geplaatst op 18 maart 2019, 17:15
Black Lightning Season 2 Finale Trailer (HD)

Kijkcijfers Amerika

Vergelijkbare series

De serie suggesties worden geladen
Zijn de serie suggesties er nu nog niet? We zijn druk bezig om ze te zoeken. Volgende keer iets minder snel naar beneden scrollen, dank je wel.