Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Doctor Who-fans positief over Jodie Whittaker

Fans van Doctor Who lijken vooral positief te zijn over de nieuwe hoofdrolspeler. Dat is voor het eerst een vrouw, Jodie Whittaker.

De eerste aflevering van het elfde seizoen van de BBC-serie was gisteravond te zien. De serie over een tijdreiziger die strijdt tegen kwaadaardige buitenaardse wezens liep oorspronkelijk van 1963 tot 1989, en keerde daarna in 2005 weer terug.

Jeugdboekenschrijver Christien Boomsma vond het vooraf spannend of Jodie Whittaker een goede Doctor Who zou zijn en of het haar zou lukken om "iedereen mee te krijgen". "Ik denk dat het 100 procent gelukt is", zei de fan maandag in het NOS Radio 1 Journaal. "Ik vond het fantastisch."

Boomsma vindt de serie grappig en spannend. "Het heeft een verpletterend optimisme over zich, en het plot van een alien die in een andere tijd op aarde terechtkomt, biedt oneindig veel mogelijkheden. Als schrijver kan ik dat wel waarderen."

Ook op Twitter staan veel enthousiaste reacties. "Dit is precies hoe de show bedoeld was", schrijft Sam.


Anderen zijn negatief, zoals deze Lilly. Whittakers voorganger David Tennant zal "voor mij altijd Doctor Who zijn", schrijft ze, "en daarna Christopher Ecclestone en Matt Smith".


Vorige aflevering
The Vanquishers
The Vanquishers
13x06
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_sharky
08 okt 2018 22:13 -
Op BBC de eerste aflevering gezien van seizoen 11 en ben erg positief tot nu toe over Jodie whitaker,alles beter dan Capaldi.je kan zien dat er een andere showrunner is,de serie is weer spannender en leuker dan de vorige 2 seizoenen.tenminste deze aflevering zo wie zo,Ik hoop dat ze het volhouden.En dan word Doctor who weer wat het moet zijn.Spannend leuk en een beetje maf.
Reageer
Doctor Who