Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 15

Inhoud

  Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 9 tot en met 15 april 2018 voor je op een rijtje gezet.

  Weetjes


  Er lijkt verandering te komen in de ongelijkheid van salarissen tussen acteurs en actrices in Hollywood. HBO heeft besloten om het voortouw te nemen en zorgt dat er geen ‘ontoepasselijke verschillen’ meer zullen zijn in de salarissen van de hoofdrolspelers m/v. Casey Bloys, HBO president, vertelde dit aan The Hollywood Reporter. Het komt er in het kort op neer dat mannelijke en vrouwelijke hoofdrolspelers hetzelfde betaald zullen krijgen. Als de vrouw een grotere rol speelt zal zij meer betaald krijgen en visa versa. Bloys: “We zijn proactief naar al onze series gaan kijken en hebben ons ervan verzekerd dat er geen ontoepasselijke verschillen in betaling bestonden. Als we die vonden, hebben we ze gecorrigeerd. Dat is het directe gevolg van de Times Up beweging.”

  Algemeen Serienieuws


  American Gods


  De productie van het tweede seizoen van American Gods is begonnen. In januari zei Starz nog dat het tweede seizoen van de fantasyserie onzeker was.

  Dexter


  De misdaadserie Dexter keert na vijf jaar mogelijk weer terug op de buis. Hoofdrolspeler Michael C. Hall laat weten oren te hebben naar een vervolg op het achtste seizoen.

  Game of Thrones


  De regieassistent van de HBO-serie Game of Thrones heeft de crew bedankt voor hun inspanningen met een korte brief, die ongewild een tijdje op Instagram stond.

  Gevoel voor tumor


  De tragikomische Vlaamse televisieserie Gevoel voor tumor, over de strijd van een jonge kankerpatiënt, is aangekocht door de Nederlandse Publieke Omroep. Dat is bekend gemaakt op de vakbeurs MIP TV in Cannes.

  Kiss Me First


  Kiss Me First is een zesdelige dramaserie van het Britse Channel 4 zesdelige dramaserie van het Engelse Channel 4. Later dit voorjaar gaat Netflix de serie ook vertonen.

  Westworld


  Het tweede seizoen van de door HBO geproduceerde sciencefictionserie Westworld is in Nederland vanaf 23 april te zien bij Ziggo Movies & Series XL.

  Datums Series


  ABC


  Altijd handig lijstjes van wanneer iets eindigt. ABC heeft alle* serie-/seizoensfinales voor de kijker op een rijtje gezet.

  Als De Dijken Breken


  De Nederlands/Belgische dramaserie van de EO en Eén, Als De Dijken Breken, is vanaf 20 april ook te zien bij Videoland.

  FlashForward


  De ABC sciencefiction-/dramaserie FlashForward heeft in het seizoen 2009-2010 niet hele hoge ogen gegooid. De serie werd na één seizoen met 22 afleveringen gecanceld. Maar dat weerhoudt Videoland er niet van om deze serie te gaan vertonen vanaf 16 april 2018.

  Hinterland


  Het derde seizoen van de dramaserie Hinterland is vanaf woensdag 9 mei wekelijks te zien op NPO 1 om 21.25 uur. De eerdere twee seizoenen van de serie zijn momenteel ook te zien op Netflix.

  Startdatums series op de Vlaamse TV


  Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  Gecancelde Series


  Broad City


  Comedy central heeft een streep gezet onder de komedieserie Broad City. Het vijfde en tevens allerlaatste seizoen zal begin 2019 worden uitgezonden bij de zender. De bedenkers en hoofdrolspeelsters Ilana Glazer en Abbi Jacobson zullen wel voor Comedy Central blijven werken alleen in drie andere projecten; Mall Town USA, Platinum Status en Young Professionals Volgens Kent Alterman, de directeur van Comedy Central, hebben Glazer en Jacobson zelf besloten om een einde te maken aan de populaire komedieserie, die draait om twee jonge twintigers die wonen in New York. "Ze hebben geweldige ideeën over hoe ze de serie willen eindigen." "Broad City is al bijna tien jaar onze baby en eerste liefde", zeggen de twee actrices en seriemakers. "Het is een geweldige ervaring geweest en we hebben onze hart en ziel erin gelegd."

  Mozart in the Jungle


  Amazon heeft bekend gemaakt dat de komedieserie Mozart in the Jungle stopt na vier seizoenen.

  Nieuwe Series


  Morten


  De opnames voor de nieuwe AVROTROS-dramaserie, genaamd Morten, zijn in volle gang.

  NOS4A2


  AMC Studios gaat een nieuwe horrorserie maken, gebaseerd op het bekende boek NOS4A2 van schrijver Joe Hill uit 2013.

  The Dark Tower


  In februari 2018 vermeldde MijnSerie al dat Amazon de nieuwe Stephen King-serie The Dark Tower zou gaan aankopen. Nu lijkt er semi-bevestiging te zijn gekomen door hoofd afdeling event series Sharon Tal Yguado die een bericht van schrijver Glen Mazzara beantwoorden. Het bericht is inmiddels verwijderd. Maar MijnSerie heeft een ander twitter bericht kunnen achterhalen met hierin de verwijderde berichten.

  The Spy


  Sacha Baron Cohen heeft de hoofdrol te pakken voor de Netflix-misdaadserie The Spy. De acteur is daarmee voor de tweede keer te zien in een Netflix productie, nadat hij zijn opwachting maakte in Seth Rogen's komediespecial Hilarity for Charity.

  Vernieuwde Series


  21 Thunder


  De CBC heeft besloten om de sport-/drama serie 21 Thunder te vernieuwen met een tweede seizoen, met behulp van Netflix. Het tweede seizoen zal later in 2018 van start gaan bij CBC in Canada om in 2019 wereldwijd gestreamd te worden door Netflix.

  Agents of S.H.I.E.L.D.


  In maart 2018 waren er geruchten over het feit dat Agents of S.H.I.E.L.D. gecanceld zou gaan worden door ABC. Nu zijn er weer geruchten dat de superheldenserie toch een zesde seizoen gaat krijgen van de Alfabet-zender. Heel raar is het niet daar de serie al eens vaker met één been in het gecancelde graf heeft gestaan. MijnSerie houdt je op de hoogte van verder ontwikkelingen rond Agents of S.H.I.E.L.D.

  Alexa & Katie


  Netflix heeft het nieuws officieel gemaakt. Al eerder in april 2018 werd er gefluisterd dat de komedieserie Alexa & Katie vernieuwd zou zijn met een tweede seizoen. Nu heeft Netflix de vernieuwing officieel aangekondigd. Het tweede seizoen van de Netflix Original Series zou in 2019 te zien zijn bij de streamingdienst.

  Bull (2016)


  CBS heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar bronnen melden dat de Eye-network de dramaserie Bull (2016) stilletjes heeft vernieuwd met een derde seizoen. Het nieuwste seizoen van Bull (2016) {Dr. Bull in Nederland} staat gepand om in het najaar van 2018 van start te gaan.

  Grantchester


  ITV en PBS Masterpiece hebben de Britse detectiveserie Grantchester vernieuwd met een vierde en vijfde seizoen. Het derde seizoen is uitgezonden in het voorjaar van 2017.

  HBO


  HBO heeft laten weten dat de komedieseries Barry en Silicon Valley nieuwe seizoenen zullen krijgen. Dat is tamelijk vroeg, want beide series zijn momenteel nog te zien met nieuwe afleveringen.

  Jessica Jones


  Jessica Jones is een Amerikaanse superheldenserie van Netflix. Het tweede seizoen is in maart 2018 beschikbaar gekomen. Inmiddels is bekend dat er een derde seizoen zal volgen.

  Loudermilk


  AUDIENCE Network heeft de komedie Loudermilk vernieuwd met een tweede seizoen. De tien half uur durende afleveringen zullen vanaf 16 oktober 2018 te zien zijn.

  Mad About You


  De terugkeer van de komedieserie Mad About You lijkt weer een stukje dichterbij te zijn gekomen om werkelijkheid te worden. Hoofdrolspelers Helen Hunt en Paul Reiser hebben een deal gesloten met Sony Pictures TV om hun rollen als getrouwd New Yorks stel opnieuw op te gaan pakken. Waar de serie zal worden uitgezonden is nog niet bekend, er moet nog gezocht worden voor een onderkomen voor Mad About You.

  Mom


  Mom is een Amerikaanse komedieserie van de zender CBS. De seriekrijgt een zesde seizoen, zo is bekend gemaakt.

  NCIS


  NCIS is een Amerikaanse misdaadserie van de zender CBS. De serie is daar al te zien sinds 2003. Er komt een 16e seizoen van de serie, zo heeft CBS vrijdag bekend gemaakt.

  On My Block


  Netflix heeft officieel een tweede seizoen besteld van de komedieserie On My Block. Het nieuws over deze vernieuwing komt zeer vlot daar het eerste seizoen op 13 maart in première is gegaan bij de streamingdienst. Wanneer het tweede seizoen van On My Block van start zal gaan is nog niet bekend gemaakt maar de verwachting is 2019. De acteurs Diego Tinoco, Sierra Capri, Jason Genao, Brett Gray, Jessica Marie Garcia en Ronnie Hawk zullen weer terugkeren in het tweede seizoen van de coming of age serie.

  Smeris


  Er gaan al een tijdje geruchten dat de populaire misdaadserie Smeris van BNNVARA na vier seizoenen stopt. Op 18 maart was de voorlopig laatste aflevering te zien.

  This Country


  Bedenker Daisy May Cooper heeft in een interview bevestigd dat het schrijven aan een derde seizoen in volle gang is van de mockumentary This Country. Het derde seizoen zal in 2019 bij de BBC van start gaan. Cooper vertelde aan SoGlos: “Mensen hebben me gevraagd wat er gaat gebeuren na het tweede seizoen. Het is geweldig geweest. De reacties zijn ongelofelijk! Hij {Charlie} komt vandaag hierheen. We zullen om de tafel gaan zitten en een start gaan maken met het schrijven van het derde seizoen. Maar mijn brein! Ik heb nog steeds een baby-brein, dus ik moet er weer even inkomen.”

  Casting Nieuws


  Arrow


  Colton Hayes keert terug in het zevende seizoen van Arrow als Roy Harper ook bekend als Arsenal. Hij zal in het nieuwe seizoen van Arrow een reguliere rol gaan krijgen. Uitvoernd producenten van Arrow vertelde: “We zijn erg blij met de terugkeer van Colton in Arrow. Wij zijn altijd blij als Colton terugkeert in de serie, maar we zijn helemaal opgewonden dat hij terugkeert als vast castlid, (…).”

  Catch-22


  George Clooney gaat een andere rol spelen in de nieuwe Hulu-miniserie Catch-22. Clooney regisseert en produceert de serie, en houdt hierdoor te weinig tijd over om de hoofdrol te spelen.

  Colony


  In het derde seizoen van de USA Network sciencefictionserie Colony zullen Peyton List (Gotham, foto), Wayne Brady (Whose Line Is It Anyway), Graham McTavis (Preacher) en Waleed Zuaiter (Altered Carbon) zich bij de cast gaan voegen in terugkerende rollen. Het derde seizoen van Colony gaat op 2 mei 2018 van start.

  Flikken Rotterdam


  Er komt een derde seizoen van de AVROTROS-misdaadserie Flikken Rotterdam. En daarin zullen twee nieuwe gezichten te zien zijn.

  Star Trek: Discovery


  Star Trek: Discovery krijgt een nieuwe acteur. Anson Mount speelt Captain Christopher Pike. De productie van het tweede seizoen van de populaire CBS-serie begint later deze maand. UPDATE: Naast Anson Mount lijkt ook comédienne Tig Notaro een rol te gaan spelen in het tweede seizoen van Star Trek: Discovery. Notaro wordt Chief Engineer Denise Reno.

  Kijkcijfers Series


  Goede Tijden, Slechte Tijden


  De RTL 4-soap Goede Tijden, Slechte Tijden heeft op de maandaguitzending na de hele week onder de grens van één miljoen kijkers gescoord. Het is het volgende teken dat de lineaire kijktijd steeds verder afneemt.

  Pilots


  USA Network


  USA Network heeft maar liefst vier pilots van nieuwe dramaseries besteld.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


  NPO


  De NPO zendt ook de komende jaren een aantal natuurseries uit dankzij een nieuwe driejarige overeenkomst met BBC Worldwide. De series zijn te zien bij de omroepen EO en NTR.

  Nominaties en Prijzen


  Emmy Founders Award


  Producer Greg Berlanti, tot wiens werk de hitseries Arrow en The Flash (2014) van The CW behoren, zal worden geëerd met de International Emmy Founders Award dit jaar.

  Overlijdensberichten


  Fred Vaassen


  Acteur Fred Vaassen is vrijdag 13 april overleden aan de gevolgen van kanker in zijn woonplaats Krimpen aan de IJssel. De acteur werd vooral bekend bij het Nederlandse publiek door zijn rol als Harry Stevens in de serie Oppassen!!! van 1991 tot en met 2003. Vaassen speelde ook nog in series als Baantjer, Vrienden voor het leven, Flodder, Goede Tijden Slechte Tijden en Costa! Fred Vaassen is 76 jaar geworden, R.I.P.
  Video on youtube


  MijnSerie nieuws


  Column


  - Showtime, seizoen 3 aflevering 1
  Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Broken (2017).

  - Uitgelicht: Het wonderlijke succes van Goede Tijden, Slechte Tijden
  Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) is een Nederlandse soapserie die al sinds 1 oktober 1990 wordt uitgezonden door de commerciële televisiezender RTL 4. De serie speelt zich af in het fictieve plaatsje Meerdijk.

  Kijkcijfers: Week 14


  Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 2 tot en met 8 april in Amerika.

  Populairste series


  Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

  Prijsvragen


  - Maak tot 20 april 2018 kans op het tweede seizoen van Zoo.

  - Maak tot 20 april 2018 kans op het zevende seizoen van Hawaii Five-0.

  - Maak tot 21 april 2018 kans op het veertiende seizoen van NCIS.

  - Maak tot 22 april 2018 kans op het eerste seizoen van The Expanse.

  Prijsvraag antwoord


  - Het antwoord op de prijsvraag van iZombie; In bijna elke aflevering eten Liv en Blaine hersenen. Maar waar zijn deze hersenen van gemaakt?, was Gelatine. Fun Fact: En dat schijnt behoorlijk vies te smaken. Dus er staat een emmer klaar zodat de acteurs na de scène het goedje direct kunnen uitspugen.

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Voor je Serieagenda


  Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht april 2018 die in week 16 van start of in première zullen gaan.

  -

  Maandag 16 april


  00.00 – FlashForward – Seizoen 1 (Viddeoland)

  -

  Dinsdag 17 april


  00.00 – Nurses Who Kill – Seizoen 2 (Really)

  -

  Woensdag 19 april


  21.30 – Andre Hazes ik haal alles uit het leven – Seizoen 2 (SBS 6)

  -

  Zondag 22 april


  21.00 – The woman in White (2017) – Serie première (BBC One)
  20.35 – De Jongens tegen de Meisjes (NL) – Seizoen 7 (RTL 4)

  Met overzichtelijke groet

  Mandy
  Leuk?
  1
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (4)

  avatar_tweemaalh
  16 apr 2018 11:07 -
  Ach jeetje, Fred Vaassen. Oppassen is voor mij toch wel een heel erg jeugdsentiment. Als kind op zaterdagavond naar de twee opa's kijken. Niet heel veel van alle grapjes begrijpen, maar wel elke keer om Harry lachen omdat hij weer eens tering de tering zei.
  Reageer
  avatar_renzoroy
  16 apr 2018 11:29 -
  Everything Sucks had helaas nog bij gecancelde series vermeld kunnen worden.... :(
  Reageer
  avatar_tweemaalh
  16 apr 2018 12:06
  Dit stond al in het vorige weekoverzicht
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  16 apr 2018 12:36
  Dat klopt in deze: https://www.mijnserie.nl/nieuws/roundup/5253-weekoverzicht-14/
  Reageer