Gevoel voor tumor

8.5 / 10
45 min
Drama, Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Fictiereeks Gevoel voor tumor aangekocht door NPO

De tragikomische Vlaamse televisieserie Gevoel voor tumor, over de strijd van een jonge kankerpatiënt, is aangekocht door de Nederlandse Publieke Omroep. Dat is bekend gemaakt op de vakbeurs MIP TV in Cannes.

In Gevoel voor tumor wordt het leven van Tristan Devriendt (Maarten Nulens), een 25-jarige student geneeskunde, helemaal overhoop gehaald: hij krijgt plotseling kanker en wordt zo zelf patiënt.

Ambitieuze dromen worden abrupt onderbroken en maken plaats voor een strijd op leven en dood. Tristan, zijn familie en vrienden komen in een verwarrende mix van emoties terecht met humor en liefde als onverwacht neveneffect.

Naast Maarten Nulens spelen ook Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Marthe Schneider, Barbara Sarafian, Liesa Naert en Vic De Wachter mee in deze serie. Het scenario van Gevoel voor tumor werd gebaseerd op getuigenissen van echte (ex)-kankerpatiënten, om de reeks zo herkenbaar mogelijk te maken. Een reeks die je zowel doet lachen als huilen.Gevoel voor tumor is een coproductie van Eén en productiehuis Sylvester in samenwerking met onder meer Kom op tegen Kanker. De serie is sinds 18 maart elke zondagavond om 21.30 uur te zien op de Belgische zender Eén. Binnenkort zal de serie op NPO 1 te zien zijn. MijnSerie houdt de lezers op de hoogte.
Vorige aflevering
Isolation
Isolation
01x08
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_heplam
09 apr 2018 10:30 -
Het is ook echt een topserie kijk er met veel plezier naar. goed geacteerd en de hoofdrol speler is subliem en ziet er ook nog eens goed uit lol
Reageer
avatar_heplam
09 apr 2018 23:39 -
renzoroy waarom de duim omlaag op deze serie.?
Reageer
avatar_renzoroy
10 apr 2018 00:03
Zal je eerlijk zeggen dat ik de serie nooit heb gezien, ik kijk sowieso geen Nederlandse en/of Belgische series. Ik heb er al veel over gehoord, maar een komedie over een kankerpatiënt.... Ik had dit al uitgelegd bij een recensie over deze serie, maar ik heb 4 jaar lang mijn vader zien aftakelen door die vreselijke ziekte en in december 2013 is die helaas overleden. Ik vind dat gewoon geen onderwerp om ook maar ergens te associëren met humor. Hoe luchtig of subtiel het ook gebracht mag worden. Alleen de titel vind ik al te triest. Iedereen moet kijken wat ze willen natuurlijk, maar persoonlijk mag dit van mij meteen gecancelled worden.
Reageer
avatar_heplam
10 apr 2018 00:17
Dan zal ik je zeggen dat de term komedie sterk overdreven is. Het is een tragikomedie over een 25 jarige knul die kanker krijgt en wordt erg mooi gebracht. Er zijn luchtige momenten maar ook hele zware momenten. De komische momenten gaan niet over de ziekte maar meer over de familie en vrienden om hem heen die proberen om hem te ondersteunen en dat levert soms ontroerende maar ook komische situaties op. Het proces van de kanker wordt erg realistisch in beeld gebracht met soms hartverscheurende momenten zoals aflevering 4 wat echt heftig om te zien is. Het spijt me dat je je vader verloren hebt dat wens ik niemand toe natuurlijk en begrijp je reactie volkomen nu. Veel sterkte alsnog gewenst ook al is het een paar jaar geleden het is nog altijd confronterend en dat kan ik heel goed begrijpen groet Patrick
Reageer
avatar_renzoroy
10 apr 2018 00:24
Thanx voor je reactie dude. Ja het lastige is dat ik zelf en anderen er natuurlijk ook probeerde te zijn voor mijn pa. Das ook niet makkelijk hoor, je ziet toch een dierbaar iemand helemaal kapot gaan en veranderen. Maar goed. ik neem het mensen natuurlijk niet kwalijk als ze deze serie volgen, maar voor mij hoeft het niet man. Toch bedankt voor je bericht man, waardeer het.
Reageer

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de miniserie Dracula (2020). We geven twee dvd’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 13:00
Er staan twee nieuwe gescripte series op het schema van FOX en één serie is wel vernieuwd, maar zal pas midseason terugkeren.
Vandaag, 12:00
Het vijfde seizoen van The Good Fight zal vanaf eind juni te bekijken zijn bij Paramount+. Het seizoen bestaat uit tien afleveringen.
Vandaag, 11:00
Apple TV+ onthult de trailer en startdatum van het tweede seizoen van Home Before Dark.
Gisteren, 12:00
1
De MTV Movie & TV Awards werden zondag uitgereikt, met Leslie Jones als gastvrouw en Snoop Dogg als dj van de avond.
Gisteren, 11:00
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Gisteren, 10:00