Game of Thrones

8.9 / 10
56 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Opnames actiescène Game of Thrones nemen 55 nachten in beslag

De regieassistent van de HBO-serie Game of Thrones heeft de crew bedankt voor hun inspanningen met een korte brief, die ongewild een tijdje op Instagram stond.

De crew van Game of Thrones draait dezer dagen flink wat nachtelijke overuren voor het achtste seizoen. Uit een bedankbrief van Jonathan Quinlan blijkt dat de crew liefst 55 opeenvolgende nachten heeft gefilmd op drie verschillende locaties om de grootste actiescène uit de geschiedenis van de serie vast te leggen.

‘Dit is voor de nachtdraken’, schrijft Quinlan, ‘Omdat jullie het 55 opeenvolgende nachten hebben volgehouden. Omdat jullie de koude, de sneeuw, de regen, de modder, de schapenstront van Toome (Noord-Ierland) en de wind van Magheramorne (Noord-Ierland) hebben doorstaan.’

‘Wanneer tientallen miljoenen mensen in de wereld deze aflevering over een jaar bekijken, zullen ze niet weten hoe hard jullie gewerkt hebben. Het zal hen niet kunnen schelen hoe moe jullie waren of hoe moeilijk het was om jullie werk te doen in de vrieskou. Ze zullen gewoon begrijpen dat ze naar iets kijken dat nog nooit eerder vertoond werd. En dat hebben ze aan jullie te danken.’

5269 GameOfBrief

Met de gelekte boodschap zijn de verwachtingen opnieuw hoog gespannen. Zelfs voor de aflevering Battle of Bastards, die positief werd gerecenseerd, werkte de crew ‘maar’ 25 dagen op rij.

Op fora wordt intussen druk gediscussieerd over voor welk episch gevecht er 55 nachten zou zijn gefilmd. Volgens veel fans zou het geliefde Winterfell ten prooi vallen aan de Night King, nu De Muur deels verpulverd is. Zekerheid over het lot van Winterfell komt er pas vanaf 14 april 2019, als seizoen 8 van start gaat.

Zie ook het artikel Hoge budgetten voor spin-offs Game of Thrones dat MijnSerie op 22 maart publiceerde.
Vorige aflevering
The Iron Throne
08x06
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_JanWillemK
11 apr 2018 15:30 -
Enorm respect voor deze acteurs en atrices die in de barre kou hun uiterste best doen om de meest gruwelijke serie tot een mooi einde te laten komen!
Hulde.
Reageer

Laatste nieuws

De 26ste Screen Actors Guild Awards worden op 19 januari 2020 uitgereikt. Maar eerst werden op 11 december de nominaties bekend gemaakt.
Vandaag, 23:26
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het veertiende seizoen van Supernatural. We geven twee dvd's weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 15:00
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Manifest. We geven twee dvd's weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 14:02
Spinning Out is een nieuwe Amerikaanse dramaserie van Netflix. De serie is bedacht door Samantha Stratton (Mr. Mercedes).
Vandaag, 12:00
1
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Vandaag, 10:56
Supergirl is een Amerikaanse superheldenserie van de zender The CW, die ook te zien is bij Netflix. De serie ging in première in 2015.
Vandaag, 10:00