Delen op social media
Trailer

Dexter

8,4
Seriescore
Eerstvolgende aflevering
Geen nieuwe afleveringen, serie is beëindigd.

Info

31
Top 100 ranking
Bekijk trailer
Koop serie
Looptijd:2006 - 2013 (Beëindigd)
Duur:
Netwerk:Showtime
Genres:MisdaadThriller
Dexter is een Amerikaanse misdaad-/thrillerserie van de zender Showtime. Dexter ging in première op 1 oktober 2006.

Dexter is gebaseerd op het boek: Darkly Dreaming Dexter van Jeff Lindsay. Dexter Morgan (gespeeld door Michael C. Hall) is forensisch onderzoeker bij de politie in Miami. Hij verloor zijn ouders toen hij drie was en sleept een mysterieus trauma mee: hij is zelf een seriemoordenaar. Zijn adoptievader, politieman Harry Morgan, herkende Dexters psychopathische neigingen en leerde hem zijn onweerstaanbare drang om mensen te vermoorden te kanaliseren. Dexter mag enkel mensen vermoorden 'die het verdienen': seriemoordenaars die door de mazen van het net glippen en op vrije voeten rondlopen. Van Harry heeft Dexter geleerd hoe hij zich in het dagelijkse leven normaal moet gedragen.

Acteurs

Nieuws (118)

Populaire reacties (112)

avatar_MeneerVevie
07 okt 2013 23:53 - 18 jan 2014 23:21
Interessant bericht op Vulture.com. Het schijnt dat Showtime een mandaat heeft gesteld aan de makers van Dexter. Hij mocht hoe dan ook niet overlijden in de seizoensfinale. Dit geeft wel een beetje een deuk in de reputatie van Showtime. Elke zender beperkt een klein beetje de creatieve beslissingen van de makers, maar dit kan weleens de grootste reden zijn waarom de seizoensfinale door fans en critici zo slecht is ontvangen. Hier het originele bericht:

The Dexter series finale enraged many fans for many reasons; chief among them was the fact that Dexter lived — and became a logger? — despite having driven his boat into a hurricane. "How about that finale?" said Dexter producer John Goldwyn at the NYFF premiere of The Secret Life of Walter Mitty this weekend, when we asked how the writers decided on that ending. "They won't let us kill him," he told us. "Showtime was very clear about that. When we told them the arc for the last season, they just said, 'Just to be clear, he's going to live.' There were a lot of endings discussed because it was a very interesting problem to solve, to bring it to a close. People have a relationship with Dexter, even if it doesn't have the size and the ferocity of the fan base for Breaking Bad. But it has a very core loyal following." Yes, and a mostly disappointed one.
Reageer
avatar_Droene
11 nov 2014 00:24 -
Dit was zeker één van mijn favoriete series!!
Reageer
avatar_Chantal1981
27 sep 2013 09:18 -
Ik ben het eens met de voorgaande reacties, de laatste minuut was overbodig .... Daarvoor was een passender einde geweest ... Maar goed, al met al een waardig einde. Heel wat traantjes gelaten hier ;)
Reageer
avatar_MEbeling
10 dec 2016 08:21 -
Al bijna meteen van af het begin en pakkende serie. Heel spannend, alleen het laatste seizoen vond ik teleurstellend. Dat had vast wel net zo spannend kunnen zijn als de rest van de serie. Maar verder; top
Reageer
avatar_anonymous
03 sep 2015 10:02 -
De eerste 7 seizoenen van Dexter waren geweldig. Allemaal een 10 waard en de seizoenen 2,4 en 7 een 10+. Het laatste seizoen is helaas een heel stuk minder sterk. Zonde om een topserie op zo'n manier af te sluiten.
Ik ben echt van het karakter van Dexter gaan houden, ondanks dat hij een koelbloedige seriemoordenaar is. Grote complimenten voor Michael C. Hall!
Reageer

Afleveringen en seizoenen

Eerstvolgende aflevering
Geen, serie is beëindigd.
08x10
8 september 2013
08x11
15 september 2013
08x12
22 september 2013
Seizoen 6
0/12
Seizoen 7
0/12
Seizoen 8
0/12

Recensies (13)

7.5
Dexter - Complete serie
29 nov 2017
Van veel mensen hoorde ik dat Dexter een goede serie was. Zelf had ik de serie nog nooit gezien, vandaar dat ik erg benieuwd naar de serie was. Ik wist namelijk al wel waar de serie over ging. Eerder had ik al twee seizoenen gezien, maar zonder reden ben ik toen gestopt met kijken. Ik wilde...
6.5
Dexter - Seizoen 8 (DVD)
2 jan 2015
Bijna 6 maanden na het einde van seizoen 7 van Dexter, kwam het seizoen waarvan iedereen wist dat het ging komen. Seizoen 8, het laatste seizoen van onze vriendelijke en aaibare seriemoordenaar die in Miami afrekent met mensen, zoals wij de dagelijkse boodschappen afrekenen. Seizoen 7 liet ons...

Video's (14)

Dexter - Featurette
Geplaatst op 23 september 2017, 08:49
Dexter - Featurette
Dexter - Teaser
Geplaatst op 23 september 2017, 08:49
Dexter - Teaser

Kijkcijfers Amerika

Vergelijkbare series

De serie suggesties worden geladen
Zijn de serie suggesties er nu nog niet? We zijn druk bezig om ze te zoeken. Volgende keer iets minder snel naar beneden scrollen, dank je wel.