Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
NPO koopt diverse series aan op MIPTV in Cannes

NPO koopt diverse series aan op MIPTV in Cannes

De NPO zendt ook de komende jaren een aantal natuurseries uit dankzij een nieuwe driejarige overeenkomst met BBC Worldwide. De series zijn te zien bij de omroepen EO en NTR.
Tot het programmapakket behoort onder meer de nieuwe titel Dynasty (waarin vijf dierenfamilies langdurig worden gevolgd; de voice-over is van de iconische filmmaker David Attenborough). Ook brengt de NPO de BBC-serie Serengeti, over de flora en fauna in de Afrikaanse Serengeti.

5270 Serengeti

“De wijze waarop de BBC prachtige beelden en verhalen combineert met de nieuwste wetenschappelijke inzichten is uniek”, zegt Frans Klein, directeur video van NPO. “Het zijn educatieve en zeer onderhoudende programma’s waar we een breed publiek een groot plezier mee doen. Ik ben blij dat we het contract met BBC Worldwide opnieuw hebben weten te verlengen. Natuurbeleving en natuurbehoud is voor ons als publieke omroep een heel belangrijk onderwerp.”

De NPO heeft deze week op de tv-beurs MIPTV in Cannes ook de hand weten te leggen op een groot aantal dramaseries zoals Bad Banks (AVROTROS), een Duitse reeks over de internationale bankierswereld met Barry Atsma in de hoofdrol. Tot de aankopen behoren verder het nieuwe Britse kostuumdrama Vanity Fair, de spannende Scandinavische series The Lawyer, Modus II, Beck, Springfloden seizoen 2, Morden i Sandhamn seizoen 3 en het vierde en laatste seizoen van het zeer succesvolle The Bridge (2011). Deze series zijn te zien bij KRO-NCRV.

Ook voor de jeugd zijn nieuwe series aangekocht: Find Me in Paris en ZombieLars (beide te zien op Zapp) en Waffle the Wonder Dog (Zappelin).
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten