Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 50

Weekoverzicht 50

Nominaties van maar liefst drie televisieprijzen, prijsvragen en antwoorden, datums, Brockmire en Reef Break. Dit en meer nieuws in het weekoverzicht van 9 tot en met 15 december.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Datums Series


La Casa de Papel


La Casa de Papel is een Spaanse misdaadserie van Netflix (voorheen Antena 3). De serie ging in première in februari 2017. De startdatum voor het derde seizoen is aangekondigd.

Curb Your Enthusiasm


Larry Davids komedieserie Curb Your Enthusiasm met acteur Jeff Garlin keert terug voor een tiende seizoen.

Dracula (2020)


Dracula (2020) is een nieuwe Britse horrorserie van de zender BBC One en Netflix. De serie bestaat uit drie afleveringen en gaat in januari 2020 in première.

Grace and Frankie


Netflix heeft bekend gemaakt wanneer het zesde seizoen van de komedieserie Grace and Frankie met Lily Tomlin en Jane Fonda te zien zal zijn.

Grey's Anatomy


De populaire medische dramaserie Grey's Anatomy van de Amerikaanse zender ABC komt in januari weer bij Net5 terug op de dinsdagavond.

Hollands Hoop


Het derde en tevens laatste seizoen van de veelgeprezen BNNVARA/NTR-dramaserie Hollands Hoop start in februari 2020.

How to Get Away with Murder


Het nieuwe jaar zal goed van start gaan. How to Get Away with Murder seizoen vijf zal in januari van start gaan bij Netflix.

New Amsterdam (2018)


New Amsterdam (2018) is een Amerikaanse medische dramaserie van de zender NBC. Het tweede seizoen is daar op 24 september van start gegaan. Binnenkort is het tweede seizoen te zien bij Net5.

The Pier


The Pier is een Spaanse romantische thrillerserie van de zender Movistar+. De serie ging in première in januari 2019. Ziggo gaat de serie binnenkort aanbieden.

The Ranch


The Ranch is een Amerikaanse komedieserie van Netflix. Inmiddels is bekend wanneer de laatste afleveringen van de serie zullen verschijnen.

Rick and Morty


Rick and Morty is een Amerikaanse animatieserie die in 2013 in première ging bij Adult Swim. Op 1 november 2019 ging het vierde seizoen van start bij die zender. Netflix heeft de startdatum aangekondigd van het vierde seizoen.

The Sinner


The Sinner is een Amerikaanse anthologieserie van de zender USA Network. De serie ging in première in augustus 2017. In februari 2020 gaat het derde seizoen van start.

Smeris


In januari start het driedelige finaleseizoen van de politieserie Smeris bij BNNVARA op NPO 3.

Spinning Out


Spinning Out is een nieuwe Amerikaanse dramaserie van Netflix. De serie is bedacht door Samantha Stratton (Mr. Mercedes). De premièredatum is aangekondigd.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 50 (9 – 15 december)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle series die in Nederland en België uitkomen deze week.

Titans (2018)


Het tweede seizoen van de DC Universe superheldenserie Titans (2018) zal aan het begin van 2020 bij Netflix te zien zijn.

Nieuwe Series


The Pursuit of Love


BBC One heeft opdracht gegeven voor de productie van de driedelige serie The Pursuit of Love.

Gecancelde Series


Brockmire


Er is er nog één opkomst maar dan is het afgelopen voor de IFC komedieserie Brockmire. In 2020 zal het vierde en tevens allerlaatste seizoen van start gaan. Een exacte datum is helaas nog niet aangekondigd.

Reef Break


Het lijkt erop dat Poppy Montgomery weer op zoek moet gaan naar een nieuwe serie, ABC heeft de serie Reef Break gecanceld na slechts één seizoen van dertien afleveringen. Er is volgens insiders geen kans dat de serie elders zal worden ondergebracht.

Vernieuwde Series


The Marvelous Mrs Maisel


The Marvelous Mrs. Maisel kan rekenen op een vierde seizoen bij Amazon Prime Video.

Casting Nieuws


Chicago Fire


Chicago Fire is een Amerikaanse actie dramaserie van de zender NBC. De serie loopt al sinds 2012 en op 8 januari 2020 gaat het tweede deel van het achtste seizoen van start. Er is castingnieuws.

Supergirl


Supergirl is een Amerikaanse superheldenserie van de zender The CW, die ook te zien is bij Netflix. De serie ging in première in 2015. Er is castingnieuws.

Nominaties en Prijzen


Critics' Choice Television Award


Op 8 december 2019 werden de genomineerden bekend gemaakt voor de 25ste Critics' Choice Television Award. Op 12 januari 2020 zullen de prijzen worden uitgereikt.

Golden Globes Awards


Op 9 december zijn de nominaties bekend gemaakt voor de 77ste Golden Globe Awards. Uiteraard zoals elk jaar richt MijnSerie zich op de series.

SAG Awards


De 26ste Screen Actors Guild Awards worden op 19 januari 2020 uitgereikt. Maar eerst werden op 11 december de nominaties bekend gemaakt.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Ares


Ares is een horrorserie, die in januari zal verschijnen bij Netflix. Het is de eerste volledig Nederlandse Netflix Original. Er is een trailer uitgebracht.

Stargirl


Stargirl is een nieuwe Amerikaanse superheldenserie van de zender The CW en DC Universe, die in het tweede kwartaal van 2020 zal verschijnen. Er is een trailer uitgebracht.

MijnSerie nieuws


Column


Uitgelicht: Netflix-film The Irishman is gewoon een serie.

Kijkcijfers: Week 49


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 2 tot en met 8 december in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 17 december kans op het tweede seizoen van De Luizenmoeder.

- Maak tot 18 december kans op het eerste seizoen van Manifest.

- Maak tot 18 december kans op het veertiende seizoen van Supernatural.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van The Fourth Man; The Fourth Man is gebaseerd op een boek. Van welke schrijver is dit boek?, was Leif G.W. Persson. Weetje: In 2002 kwam het eerste deel van de Welfare State uit, Tussen het verlangen naar de zomer en de kou van de winter, dit werd de serie De dood van een pelgrim uit 2013. In 2003 kwam het boek The Fourth Man, dat is het tweede deel van de welvaartsstaattrilogie dat resulteerde in de televisieserie The Fourth Man uit 2014.

- Het antwoord op de prijsvraag van Black Lake; In Black Lake speelt Valter Skarsgård de rol van Lippi, hij is de broer van nog een acterende Skarsgård, welke is dat?, was Alexander. Weetje: Valter is de broer van Alexander Skarsgård, Gustaf Skarsgård, Sam Skarsgård, Bill Skarsgård en Eija Skarsgård. De laatste Eija is de enige die niet acteert.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht december 2019 die in week 51 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 16 december


The Ambassador's Daughter – Serie première (Star TV)

-

Woensdag 18 december


Soundtrack – Serie première (Netflix)
21.00 – Property Brothers: Forever Home – Seizoen 2 (HGTV)

-

Zondag 22 december


Promenade – Serie première (NTR)
Rick and Morty – Seizoen 4 (Netflix)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

sarlottje
sarlottje 16 december 2019, 19:42
Wat jammer dat Reef break is gecanceld!!
Log in om een reactie achter te laten