Dracula (2020)

7.1 / 10
90 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.1 / 10
1seizoenen/3afleveringen/2020 - 2020 
NetwerkBBC One
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:90 min20202020 (Beëindigd)
Genres:Horror
Netwerk:BBC One
Dracula (2020) is een Britse horrorserie van de zender BBC One en Netflix. De serie ging in première op 1 januari 2020.

Transylvania 1897, de bloed drinkende Graaf, bereid zijn plannen voor tegen het Victoriaans Londen. En wees gewaarschuwd: de dood reist snel.
Op 4 januari is de serie te zien bij Netflix.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 3
Seizoen 1

Populaire reacties (4)

avatar BlackBiker
7
5 jan 2020
Goede serie die het Dracula verhaal net weer op een andere manier verteld. Typische BBC kwaliteit. Goede acteurs, goede productie waarde.
De serie had me gelijk te pakken met één van de eerste shot waar nogal prominent een vlieg in voorkomt.
Enige kleine minpuntje is dat ik persoonlijk vind dat Claes Bang Dracula iets te frivool neerzet. Af en toe zelfs nogal flauw met grapjes en oneliners. Dat is niet zoals ik Dracula zie.
Maar ondanks dat absoluut een serie die de moeite waard is. En erg bingable met drie afleveringen van ongeveer 1,5 uur.
avatar eagleye
7
5 jan 2020
De afgelopen drie dagen hebben we ons beziggehouden met de BBC-serie Dracula. Drie afleveringen van anderhalf uur. Voor mij was het een hele uitdaging want ik kan niet zo goed tegen horror en griezelen. Het viel allemaal gelukkig nogal mee. Ondanks de vele liters bloed en een paar schrikmomenten heb ik met plezier gekeken. Vooral de eerste aflevering is sterk maar de belofte die die aflevering inhoudt voor de rest van de serie wordt niet waargemaakt. De acteurs spelen goed (Claes Bang als Dracula, Dolly Wells als zuster Agatha, John Hefferman als Jonathan Harker om er drie uit de uitgebreide cast te noemen), de cinematografie is overtuigend en er is af en toe humor. Het heeft de onheilspellende en geladen sfeer die je van een dergelijke serie verwacht. Over het verhaal kun je van mening verschillen. De serie is gebaseerd op het boek van Bram Stoker en de makers meldden vooraf al: the legend gets some fresh blood. Voor puriteinen die een letterlijke verfilming van het boek verwachten, zal deze productie waarschijnlijk een tegenvaller zijn maar als je daar geen moeite mee hebt is het een prima serie.

Vergelijkbare series

Sherlock
5 stemmen
Hannibal
5 stemmen
Arrow
4 stemmen
Dracula (2020)