Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 16

Weekoverzicht 16

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 16 tot en met 22 april 2018 voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


The Witcher


In december 2017 was al bekend dat de serie The Witcher was aangekocht door Netflix. En in februari 2018 liet MijnSerie weten dat het eerste script voor de nieuwe Netflix-serie The Witcher al klaar was. Nu moeten we helaas melden dat de serie niet voor 2020 te zien zal zijn bij de streamingdienst. Erik Barmack, producent vertelde aan de Poolse site NaEkraine dat het script nog lang niet af is en dat de vroegste premièredatum pas in 2020 zal zijn.

Algemeen Serienieuws


Greenleaf


Oprah Winfrey heeft het idee voor de dramaserie Greenleaf gestolen van een scriptschrijver en een pastoor. Dat beweren die twee in documenten die ze donderdag indienden bij een rechtbank in Californië.

Mindhunter


De opnames van Mindhunter seizoen 2 gaan nog deze maand van start. Na het succesvol verlopen eerste seizoen wordt er al uitgekeken naar het vervolg met de FBI-agenten Holden Ford en Bill Tench.

Stranger Things


Millie Bobby Brown is door Time opgenomen in de lijst met de honderd invloedrijkste mensen. De 14-jarige actrice is de jongste persoon op de lijst ooit.

The Walking Dead


The Walking Dead-maker Robert Kirkman heeft zondag meer verteld over het verrassende einde van het achtste seizoen, dat 15 april bij AMC te zien was.

Datums Series


Dear White People


Het tweede seizoen van de dramedy van Netflix Dear White People heeft eindelijk een startdatum gekregen. Al in juni 2017 werd bekend gemaakt dat de serie vernieuwd was met een tweede seizoen. Nu na lang wachten is bekend gemaakt dat vanaf 4 mei 2018 nieuwe afleveringen te streamen zijn op de streamingdienst.

GLOW


GLOW is een Amerikaanse sport dramedy van Netflix. De serie ging in première in juni 2017. Vanaf 29 juni biedt Netflix het tweede seizoen aan.

Mr. Mercedes


Het vervolg op het goed bekeken eerste seizoen van de AUDIENCE Network-serie Mr. Mercedes heeft een startdatum gekregen.

Secrets


De online spin-off van de populaire Belgische soap Thuis start maandagavond 16 april 2018.

Silent Witness


Silent Witness is een Britse dramaserie van de zender BBC One. Het negentiende seizoen van Silent Witness gaat op vrijdag 11 mei van start op NPO 1. De serie werd bedacht door Nigel McCrery.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Temptation Island (NL/BE)


Naast de succesvolle reeks van Temptation Island (NL/BE) bij RTL 5, brengt Videoland vanaf donderdag 7 juni een nieuw seizoen van de serie, gepresenteerd Yolanthe Sneijder-Cabau en Kaj Gorgels.

Gecancelde Series


9JKL


De CBS komedieseries 9JKL is na slechts één seizoen gecanceld. In november 2017 kreeg de serie wel meer afleveringen, maar dat heeft de Magere Hein van gecancelde series niet weerhouden om Josh uit het appartement te zetten. De aflevering die op 5 februari 2018 is uitgezonden lijkt dan ook de boeken in te gaan als seriefinale.

Ash vs Evil Dead


Er komt geen vierde seizoen voor de horrorserie Ash vs Evil Dead bij Starz. Het kabelbedrijf heeft ervoor gekozen om niet verder te gaan met de serie. De seizoensfinale op 29 april betekent dus het definitieve einde van Ash vs Evil Dead.

Champions


Volgens insiders, NBC moet het nieuws nog bevestigen, is de slecht bekeken komedieserie Champions gecanceld na één seizoen. De serie, met onder andere Mindy Kaling, ging op 8 maart 2018 in première bij NBC maar voldoet volgens bronnen niet aan de verwachtingen qua kijkcijfers. Zodra NBC meer nieuws bekend maakt, zal MijnSerie je daar zeker over informeren.

For the People (2018)


ABC lijkt stilletjes de dramaserie For the People (2018) te hebben gecanceld na slechts één seizoen. Dit heeft alles te maken met de slechte kijkcijfers. De aflevering die op 22 mei 2018 uitgezonden gaat worden, lijkt de boeken in te gaan als seizoensfinale. ABC heeft nog niet gereageerd op dit nieuws.

Ghost Wars


Ghost Wars is een Amerikaanse horrorserie van de zender Syfy. In oktober 2017 ging het eerste seizoen van start, dat momenteel bij Netflix te zien is. Syfy heeft besloten dat er geen tweede seizoen gaat komen.

Homeland


Het was al een beetje voorspeld, maar het achtste seizoen zal inderdaad het allerlaatste seizoen gaan worden voor de Showtime-serie Homeland. UPDATE: Alex Gansa heeft in een interview met Entertainment Weekly verteld: “(…) We gaan het achtste seizoen in met een verse start en zullen waarschijnlijk een zeer grote tijdssprong maken tussen het zevende en achtste seizoen. Dit om Trump-paralellen achter ons te laten. We zullen een zeer inhoudelijk verhaal gaan vertellen, hopelijk in Israël.”

Living Biblically


16 april 2018 was de dag dat de laatste aflevering van de CBS komedieserie Living Biblically is uitgezonden. Want de laatste drie afleveringen zijn per direct uit het uitzendschema gehaald. Wanneer en of deze nog uitgezonden gaan worden is de vraag. Maar het is duidelijk dat de komedie die op 26 februari 2018 in première is gegaan geen tweede seizoen gaat krijgen.

Seven Seconds


Seven Seconds is een Amerikaanse misdaadserie van de zender Netflix. De serie ging in première in februari 2018. Maar er komt geen vervolg.

Taken (2017)


Het lijkt erop dat de actieserie Taken (2017) ten prooi is gevallen aan de Magere Hein van gecancelde series. NBC heeft alle nog aankomende afleveringen uit het uitzendschema gehaald.

Nieuwe Series


Naamloze Nederlandse Netflix-serie


In 2019 krijgen we de eerste echte Nederlandse productie van Netflix. De serie speelt in Amsterdam en lijkt ook een bovennatuurlijk aspect te hebben.

Naamloze spin-off


ABC heeft aangekondigd dat The Goldbergs (2013) een spin-off gaan krijgen. De nog naamloze serie is rechtstreeks tot serie besteld. De nieuwe serie staat gepland om in seizoen 2018-2019 in première te gaan. De spin-off zal gesitueerd zijn ergens in de jaren 90 en volgt de hilarische leraren van William Penn Academy – geleid door Tim Meadows (directeur Glascott), Bryan Callen (coach Mellor) en AJ Michalka (Lainey Lewis) – die ondank hun excentrieke en krankzinnige persoonlijke levens helden zijn voor de studenten.

Safe


Safe is een nieuwe thrillerserie bij Netflix nieuwe thrillerserie bij Netflix. De hoofdrol wordt gespeeld door Michael C. Hall, terwijl het verhaal is gebaseerd op een boek van Harlan Coben, die talloze prijzen won als schrijver.

The Order


Netflix heeft een nieuwe horrordramaserie besteld, getiteld The Order. Nomadic Pictures, het productiebedrijf achter de Syfy-series Van Helsing en Ghost Wars, is de producent.

The Peripheral


Lisa Joy en Jonathan Nolan, de makers van de populaire serie Westworld van HBO, gaan waarschijnlijk de futuristische dramaserie The Peripheral realiseren voor Amazon.

Turn Up Charlie


Acteur Idris Elba heeft getekend voor een hoofdrol in de Britse komedieserie Turn Up Charlie die Netflix momenteel laat maken.

Utopia


Gillian Flynn, de bekroonde auteur en scenarist van Gone Girl en Sharp Objects, wordt de maker, executive producer en showrunner van de negendelige thrillerserie Utopia.

V-Wars


Netflix werkt aan tiendelige dramaserie met als titel V-Wars. Het is een vampier-drama, gebaseerd op de IDW-roman met dezelfde naam.

Vernieuwde Series


CBS


CBS had al zes series vernieuwd, daar komen er nog eens elf bij.

Criminal Minds


Het dertiende seizoen van Criminal Minds kwam op 18 april 2018 aan zijn einde met een dubbele aflevering. Het veertiende seizoen schijnt al geschreven te worden.

Genius


Deze week heeft National Geographic officieel laten weten dat de anthologieserie Genius vernieuwd is met een derde seizoen.

La Casa del Papel


La Casa de Papel is een Spaanse actieserie van de zender Antena 3. De makers hebben woensdag op Twitter aangekondigd dat er een derde seizoen komt.

Westworld


HBO moet het nieuws nog bevestigen, maar Evan Rachel Wood heeft eigenlijk al verklapt dat er een derde seizoen gaat komen van de sciencefictionserie Westworld.

Casting Nieuws


Arrow


Was het in het zesde seizoen al over met de flashbacks van Oliver Queen (Stephen Amell), gaat het zevende seizoen helemaal op de schop. Showrunners Marc Guggenheim en Wendy Mericle worden vervangen door Beth Schwartz ,voormalig assistent Guggenheim en mede-uitvoerend producent. Guggenheim vertelde: “We zijn allemaal ongelofelijk blij dat we Beth Schwartz als nieuwe showrunner van Arrow kunnen presenteren. Ze is de bron van sommige van de meest opwindende en memorabele momenten van de serie. Beth is een echte leider en weet als geen ander hoe ze verhalen moet vertellen.”

Grey’s Anatomy


Dr. Nicole Herman komt terug in Grey's Anatomy. Oscarwinnaar Geena Davis, die het personage in twaalf afleveringen in 2014-2015 al speelde, zal de rol in de voorlaatste aflevering van Grey ’s seizoen veertien op 10 mei weer vervullen.

Stranger Things


Cary Elwes (The Art of More) zal zich bij de cast van het derde seizoen van Stranger Things gaan voegen. Het karakter wat Elwes gaat spelen wordt omschreven als knap, glad en rottig, of te wel een typisch politicus uit de jaren 80. Meer bezig met zijn eigen imago dan met de mensen in de kleine stad waar hij gouverneur is. Naast Elwes zal ook Jake Busey (From Dusk Till Dawn: The Serie) een rol gaan spelen in Stranger Things. Busey zal journalist Bruce gaan spelen, hij heeft een discutabel moreel en een ziek gevoel voor humor.

The Big Bang Theory


The Big Bang Theory, de Amerikaanse komedieserie van de zender CBS, is al jarenlang de populairste televisieserie in de Verenigde Staten. En maar liefst 8.016 leden van MijnSerie volgen The Big Bang Theory.

Kijkcijfers Series


The Walking Dead


Altijd leuk kijkcijfers en statistieken. Maar voor de makers van The Walking Dead is er geen goed nieuws te vertellen over de kijkcijfers van de laatste aflevering.

Pilots


L.A.’s Finest


Jessica Alba en Gabrielle Union gaan de hoofdrol spelen in de nieuwe NBC pilot L.A.'s Finest. De serie is een spin-off van de speelfilms Bad Boys.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Amazon


Amazon Prime heeft wereldwijd ruim 100 miljoen leden. Het is voor het eerst dat Amazon zelf dit soort gegevens naar buiten brengt.

Net5


Zit je net lekker naar mooie mannen en vrouwen in doktersjassen te kijken, besluit Net5 om midden in het seizoen van Grey’s Anatomy te stoppen. UPDATE: Net5 heeft aangegeven dat Grey's Anatomy vanaf dinsdag 1 mei om 21.25 uur weer van start zal gaan.

Netflix


Netflix is het eerste kwartaal van 2018 gegroeid met 7,4 miljoen abonnees naar 125 miljoen huishoudens, waarvan er 119 miljoen betalen.

RTL Nederland


RTL Nederland is van plan een grote reorganisatie door te voeren. Dat is ook noodzakelijk, want de televisiezenders doen het minder goed dan vroeger.

Videoland


RTL boekt in het eerste kwartaal van 2018 succes met aanhoudende groei van het video on demand platform Videoland. Het klantenbestand van Videoland groeide in de eerste drie maanden van 2018 fors met 40 procent.

Nominaties en Prijzen


Game of Thrones


De HBO-serie Game of Thrones, gebaseerd op boeken van George R. R. Martin, krijgt een bijzondere prijs. De British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) heeft dat bekendgemaakt.

Overlijdensberichten


Harry Anderson


Acteur Harry Anderson is maandag 16 april 2018 overleden in Asheville, North Carolina. Anderson is vooral bekend geworden door de sitcom Night Court waar hij 193 afleveringen, van 1984 tot 1992, de rol speelde van Judge Harry T. Stone. Maar Anderson speelde ook nog in Cheers, It, Dave’s World, en 30 Rock. Harry Laverne Anderson is 65 jaar geworden, R.I.P.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Game of Thrones


Doe een donatie vanaf tien euro en win een lunch met de cast en krijg een sneak peak van de geheime set in Belfast van Game of Thrones.

Netflix


Videodienst Netflix rolt de nieuwe functie ‘mobile previews’ uit. Het zijn trailers voor series en films die als een soort Stories in de apps komen te staan.

Temptation Weiland


Qmusic deejays Mattie Valk, Fien Vermeulen en Igmar Felicia gaan de verleiding aan in het nieuwe Temptation Weiland, een parodie na het succesvolle Temptation Island (Nl/BE). Presentator Rick Brandsteder is erbij om verslag te doen van wat er gebeurt met de deejays van de ochtendshow.
Video on youtube


The Innocents


The Innocents is een Engelse bovennatuurlijke dramaserie van de zender Netflix. De serie gaat op 24 augustus in première.

MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Timmetje gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie hij dan kijkt.

- Showtime, seizoen 3 aflevering 2
Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Westworld.

Kijkcijfers: Week 15


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 9 tot en met 15 april 2018 in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 24 april kans op het derde seizoen van Killjoys.

- Maak tot 25 april kans op het vierde seizoen van Peaky Blinders.

- Maak tot 25 april kans op het achtste seizoen van NCIS: Los Angeles.

- Maak tot 26 april kans op het eerste seizoen van The Sinner.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Zoo; In Zoo is in sommige scènes het bergmassief de Kilimanjaro te zien. Maar in welk land ligt de Kilimanjaro?, was Tanzania. Weetje: In de serie ligt de Kilimanjaro in Botswana.

- Het antwoord op de prijsvraag van Hawaii Five-0; Hawaii Five-0 is een remake van de serie uit de jaren 70. De huidige Hawaii Five-0 is nu in zijn achtste seizoen. Maar hoeveel seizoenen heeft de originele Hawaii Five-0 gehad?, was Twaalf.

- Het antwoord op de prijsvraag van NCIS; In NCIS ziet de kijker soms flashbacks van de jongere versie van Leroy Jethro Gibbs. Door wie wordt de jonger versie van Gibbs gespeeld?, was Sean Harmon.

- Het antwoord op de prijsvraag van The Expanse; In The Expanse heet het ruimteschip Rocinante. Waar komt de naam Rocinante vandaan?, was Het is de naam van het paard van Don Quichote. Weetje: In de serie worden de namen Dulcinea en Windmills gebruikt die ook in het boek over Don Quichote voorkomen.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht maart 2018 die in week 17 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 23 april


00.00 – Carpool Karaoke – Seizoen 2018 (CBS)
20.55 – Versailles – Seizoen 3 (Canal+)
21.30 – Levenslang met dwang? – Seizoen 3 (RTL 5)
22.30 – Vis a Vis – Seizoen 3 (Antena 3)

-

Dinsdag 24 april


07.45 – Matilda and the Ramsay Bunch – Seizoen 4 (CCBC)
21.00 – The Split – Serie première (BBC One)

-

Vrijdag 27 april


20.30 – Time To Dance – Serie première (RTL 4)
20.45 – Candice Renoir – Seizoen 6 (France 2)
21.00 – Ancient Aliens – Seizoen 13 (History)

-

Zondag 29 april


21.00 – Anthony Bourdain: Parts Unknown – Seizoen 11 (CNN)

Wist je Dat?


Uitvoerend producent Danny Cannon (foto) heeft verklaard dat als er een vijfde seizoen gaat komen van Gotham de DC-Comic-serie een totale reboot gaat krijgen. Cannon vertelde aan Comic Book: “Zoals ik zei, gebeurt er iets in de laatste drie afleveringen dat niet alleen Gotham zal veranderen. Het combineert niet alleen ontzettend veel personages waarvan je nooit zou verwachten dat ze zouden samenwerken, maar het verandert ook voor altijd hoe Gotham eruit ziet. Dus dat vijfde seizoen, is bijna een reboot, een andere serie.” Gary Newman, FOX preseident, geeft de serie dolgraag een vijfde seizoen als de kijkcijfers goed blijven. FOX heeft op dit moment nog niet officieel bevestigd dat er een vijfde seizoen gaat komen. Op 17 mei 2018 zal de laatste aflevering van het vierde seizoen worden uitgezonden bij FOX, getiteld No Man’s Land.
Embed from Getty Images

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

EveroN
EveroN 23 april 2018, 23:07
Netflix 125 mil. abonnees waarvan er 119 mil. betalen. Huh ? Het staat er toch echt of begrijp ik het niet !? 1 ding is duidelijk, ik zit bij die 119 mil. ;)
renzoroy
renzoroy 24 april 2018, 04:28
Omdat je 4 accounts kan aanmaken op 1 abonnement en mensen dan vaak die 3 overige accounts aan vrienden/familie geven, die dan dus niet hoeven te betalen.
EveroN
EveroN 24 april 2018, 07:13
Ah oke, nooit bij stil gestaan. Weer wat wijzer geworden ;)
Log in om een reactie achter te laten