Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: Timmetje

De Onbekende Seriekijker: Timmetje

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.
Wij hebben dan ook aan De Onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 69ste Onbekende Seriekijker is Tim Bosma (30)

Tim Bosma


Aantal serie-uren per week: Hangt een beetje af van het seizoen, maar ik denk dat ik gemiddeld ongeveer achttien lopende series heb per week. Gemiddeld zal het tussen de twaalf en vijftien uur zijn dat ik per week naar series kijk.
Allereerste serie ooit gezien: Dark Angel was de eerste serie die ik echt volgde. Daarvoor wel wat op televisie gekeken, maar dit was een serie die ervoor zorgde dat ik aan de televisie (of computer) gekluisterd was. Dit was ook rond de tijd dat Hitman: Codename 47 uitkwam voor de PC. Het verhaal van Dark Angel komt overeen met dat van Hitman. Kinderen die getraind worden tot bovenmenselijke moordenaars, dit zorgde voor coole actie scènes. Dat Jessica Alba een van de hoofdrollen had, speelde ook wel mee zal ik maar eerlijk bekennen. Wist je dat de intro van Dark Angel ook wordt gebruikt in één van de Hitman films?
Beste serie ooit: Er zijn een aantal series die mij zijn bijgebleven. Alleen The Wire heeft daar sowieso een eervolle vermelding als je het mij vraagt. Het is een serie die langzaam van start gaat, maar de opbouw is gewoon zo sterk. Er gebeurt iedere keer net genoeg om het spannend te houden, maar vooral het verloop van de serie (c.q. het onderzoek in de serie) maakt het een spannende serie. Het acteerwerk is ook ongekend sterk. Er zijn maar weinig series die het lukt om vijf seizoenen zo’n sterke serie neer te zetten zonder het te moeten hebben van veel actie of dure CGI {Computer-Generated Imagery}.
Beste serie op dit moment: Ik vind het moeilijk om iets te kiezen als het gaat om de beste (of slechtste) van iets. Als ik naar verhaal, acteerwerk kijk dan kies ik voor Homeland. Het is een serie die al zes seizoenen (zevende is net van start gegaan) weet te boeien qua verhaal, maar zeker door het acteerwerk komt dit verhaal tot z’n recht. Claire Danes zet haar personage zeer sterk neer. Spionage is een intrigerende wereld en deze serie zuigt je daar helemaal in.
Serie die op de planning staat: Ik heb nog een lijstje van te kijken series op MijnSerie omdat ik daar nog niet aan toe gekomen ben. Over het algemeen kijk ik series meestal meteen nadat ze zijn uitgekomen. Ik ben erg benieuwd naar de Lord of the Rings serie, de films vond ik in ieder geval erg tof. Hopelijk valt de serie, mede door te hoge verwachtingen, niet tegen. Verder kijk ik uit naar het tweede seizoen van Westworld en Taboo (2017). Series die verder nog op mijn te-kijken-lijst staan zijn tweede en derde seizoen van Fargo, seizoen drie van Bosch, seizoen twee van Chance en het eerste seizoen van Snowfall.



Tim Bosma, zijn gebruikersnaam is Timmetje, is 2 jaar en 7 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn gebruikersnaam op MijnSerie is Timmetje. Heel creatief, aangezien ik Tim heet. Ik ben sinds 2 jaar en 6 maanden* lid van deze site. Een (echte) seriefan sinds 2003 ongeveer, dat was op zestienjarige leeftijd. Ondertussen ben ik de 30 gepasseerd (bijna 31).



Hoe ziet je persoonlijke top 5 eruit?: “Ik vind het altijd lastig om een top 5 samen te stellen. Als ik een top 5 zou moeten maken dan zal die er ongeveer zo uit zien; 1. The Wire, 2. Homeland, 3. Breaking Bad, 4. True Detective, 5. The Americans.” Wat is de slechtste serie die je ooit hebt gezien?: “Het laagste punt dat ik aan een serie heb gegeven was aan Camelot. Het verhaal sprak me erg aan, dat was de reden dat ik deze serie ook ben gaan kijken. Het acteerwerk zorgde er echter voor dat het mij niet kon bekoren. Ik geloof dat ik na vier of vijf afleveringen ben gestopt met deze serie.”



Er zijn in serieland heel veel genres. Welk genre spreekt je het meest aan?: “Drama, ik vind een (goed) verhaal belangrijk bij het kijken van een serie. Er zijn een aantal series die ik alleen kijk voor het vermaak.” Naast genres zijn er ook vele landen waar series vandaan komen. Heb je ook een favoriet land?: “In principe geen voorkeur, maar neig wel sneller naar Engelstalige series. Bad Banks is een Duitstalige serie die ik wel op mijn te-kijk-lijstje heb gezet en The Mechanism een Braziliaanse serie die er ook op staat.” Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur m/v?: “Op dit moment heb ik geen favoriete acteur of actrice. Daarbij wil ik echter wel aangeven dat series waar film acteurs in mee spelen, ik vaak wel heel tof vind, bijvoorbeeld The Night Manager, Billions, Ozark, 11.22.63, Boardwalk Empire, Goliath, Taboo (2017), The Sinner en True Detective.”



Welke series volg je op dit moment*?: “Heb je even? Volgens MijnSerie zijn er nog 66 series die ik actief volg. Is een link naar mijn profiel niet makkelijker? Haha. Series die pas uit zijn gekomen die ik (heb) (ge)volg(d) zijn; Altered Carbon, Counterpart, Everything Sucks!, The Chi, Waco, 13 Reasons Why, Atypical, Manhunt: Unabomber, The Defenders (2010), Marvel's The Punisher, Mindhunter, Ozark, S.W.A.T. (2017), Seal Team, The End Of The F***cking World, The Good Doctor, The Handmaid's Tale, The Sinner.”



Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie?: “Denk dat als anderen mijn actief-volgend lijst zien op MijnSerie ze mij wel zouden classificeren als serieverslaafd, mijn school of werk heeft er echter nooit onder geleden dus ik zie het zelf niet als een verslaving. Iedereen vult op zijn of haar manier graag hun vrije tijd in, het kijken van series is één van mijn manieren waarop ik graag een deel van mijn vrije tijd in vul.” Wat betekenen die series voor je? Is het ontspanning of nog iets anders?: “Het is uiteraard een vorm van ontspanning, maar het is ook een manier om je te verplaatsen naar andere tijden of levensstijlen. Voor een (klein) uur kun je je in een andere wereld wanen. Daarnaast kunnen series ook educatief van aard zijn.”



Hoe en waar kijk je naar serie?: “De meeste series kijk ik het liefst alleen zodat ik helemaal op kan gaan in de serie. Veel van de series stream ik naar de televisie, sommige kijk ik achter de computer.” Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: ”Ik kijk alles via een streamingdienst, onder andere Netflix.”



Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Een acht. Via MijnSerie kan ik alles bijhouden (welke series ik kijk, waar ik ben gebleven in een seizoen, het punt voor de serie, maar ook nieuwsberichten die betrekking hebben op de desbetreffende serie). Het is een makkelijke site waar je alles bij de hand hebt. Daarnaast lees ik ook altijd de berichten met daarin de nieuwe series voor die maand en zet ik sommige series op mijn te-kijk-lijst.”

Tim Bosma (Timmetje) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 24 mei 2018 komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Tim, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

NOTE: Interviewdatum: 1 maart 2018
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

Linda60
Linda60 19 april 2018, 22:59
Leuk stuk weer om te lezen. Altijd leuk om te lezen wat andere zoal kijken. Wat ik mij afvraag wordt je vanzelf uitgenodigd om een stuk te schrijven of kun je je daar voor opgeven?
renzoroy
renzoroy 20 april 2018, 02:03
Mandy stuurt je een bericht of je interesse hebt. Hoe zij iemand selecteert weet ik niet.
Mandy1966
Mandy1966 20 april 2018, 15:24
Het is zoals Roy het zegt. De Onbekende Seriekijker gaat op uitnodiging. Maar ik kan je verklappen dat jij Linda op mijn shortlist staat ;-) Iemand die al zo lang lid is van MijnSerie verdient het om in de Onbekende Seriekijker te staan.
Log in om een reactie achter te laten