Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Speciale BAFTA-Award voor Game of Thrones

De HBO-serie Game of Thrones, gebaseerd op boeken van George R. R. Martin, krijgt een bijzondere prijs. De British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) heeft dat bekendgemaakt.

De HBO-fantasieserie ontvangt de prijs op 22 april wegens ‘de uitstekende bijdrage aan het verleggen van de grenzen van televisieproducties’.

"Deze prijs erkent het uitstekende vakmanschap van het gehele productieteam achter Game of Thrones", aldus Krishnendu Majumdar, voorzitter van het televisiecomité van BAFTA.

"Het werk achter wat een van de meest populaire drama's van onze tijd is, is niet minder dan ongelooflijk, van de adembenemende locatieschoots tot de ingewikkeld ontworpen kostuums en decorstukken, en niet te vergeten het detailniveau van het team voor make-up, om er een paar te noemen."

Acteur John Bradley, die Samwell Tarly in de serie speelt, en zijn vrouw op het scherm Hannah Murray (Gilly), zullen de BAFTA-prijs ontvangen namens het hele productieteam van Game of Thrones.

Game of Thrones is ook genomineerd in twee categorieën voor de British Academy Television Craft Awards. Michelle Clapton is genomineerd voor het beste kostuumontwerp. Deborah Riley en Rob Cameron zijn genomineerd in de categorie beste productieontwerp.

De serie, waarvan op 14 april 2019 het volgende seizoen start, was ook een enorme impuls voor de Britse tv-industrie, omdat een groot deel van de serie op verschillende locaties in Noord-Ierland is opgenomen en de productiehoofdkwartieren bij Titanic Studios in Belfast zijn ondergebracht sinds de pilot.

Embed from Getty Images
D.B. Weiss en David Benioff

Game of Thrones-producenten D.B. Weiss en David Benioff: "Deze prijs maakt ons buitengewoon gelukkig namens de mensen die het echt hebben verdiend - al onze briljante, getalenteerde, hardwerkende afdelingshoofden, acteurs en andere medewerkers. Heel veel mensen werken waanzinnig hard om deze serie te maken."

Vorige aflevering
A Knight of the Seven Kingdoms
08x02
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_sarina86
16 apr 2018 20:51 -
Deze serie behoort bij de beste serie's die ooit gemaakt zijn!
Reageer
avatar_renzoroy
16 apr 2018 21:10
Dat ben ik helemaal met je eens :), laten we hopen dat de toekomstige spinoffs van dezelfde kwaliteit zijn.
Reageer