Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Gillian Flynn maakt nieuwe thrillerserie Utopia voor Amazon Prime

Gillian Flynn maakt nieuwe thrillerserie Utopia voor Amazon Prime

Gillian Flynn, de bekroonde auteur en scenarist van Gone Girl en Sharp Objects, wordt de maker, executive producer en showrunner van de negendelige thrillerserie Utopia.
Een groep jongvolwassenen die elkaar online ontmoet wordt in de serie genadeloos opgejaagd door een schimmige staatsorganisatie, nadat ze in het bezit komen van een bijna mythisch ondergronds stripboek. Ze ontdekken dat de complottheorieën uit het stripverhaal wel eens echt kunnen zijn en komen hierdoor in de gevaarlijke en unieke positie terecht om de wereld te redden.

Utopia zal beschikbaar zijn op Amazon Prime Video in meer dan 200 landen, waaronder Nederland. Utopia is gebaseerd op de gelijknamige Britse serie van Dennis Kelly. Utopia is een coproductie tussen Endemol Shine North America, Kudos, de Endemol Shine Group UK productiestudio, en Amazon Studios.

Embed from Getty Images
Gillian Flynn

"Utopia is voor mij pure creatieve catnip. Dennis Kelly’s werk heeft me de fantastische mogelijkheid geboden om van zijn wereld mijn eigen rare, ruige plek te maken. Utopia heeft alles te maken met het verkennen van resonerende vraagstukken binnen een duistere, bijna zieke manier van verhalen vertellen. Het is een serie die urgent en actueel is en een beetje holy-crap, maar bovenal gewoon heel erg leuk", zegt Gillian Flynn.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

tweemaalh
tweemaalh 19 april 2018, 17:12
Oeeeeehhhhhh!! HYPE HYPE HYPE!!! OHMYGOD YES!!

Oké, dat was mijn fanboymomentje. Maar ontzettend goed nieuws dit. De originele Britse versie is één van mijn favoriete series ooit. Toevallig was ik hem van de week opnieuw aan het kijken omdat ik ergens gelezen had dat die volgende maand van Netflix af zou gaan. Dus dit nieuws kan niet op een beter moment komen.

David Fincher zou eigenlijk een remake gaan maken voor HBO, maar dat project werd geannuleerd vanwege onenigheid over het budget en Flynn was toen ook betrokken bij het proces. Maar nogmaals, ontzettend gaaf!
rotthierpeter
rotthierpeter 19 april 2018, 23:30
je weet toch al op voorhand dat dit nooit zal kunnen tippen aan de Britse versie... Die was zo subliem dat verbeteren onbegonnen werk is.
Log in om een reactie achter te laten