Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 26

Weekoverzicht 26

Weekoverzicht van 26 juni tot en met 2 juli

* Weetjes:
-Het is al een tijd stil rond het zevende seizoen van Once Upon a Time. ABC houdt de kaken stijf op elkaar, ook als het gaat om een startdatum. Maar er is een klein beetje broodkruim op internet verschenen. Een titel van de eerste aflevering van het zevende seizoen. Of dit betekent dat Once Upon a Time inderdaad een andere richting op gaat, kunnen we nog niet zeggen, maar de titel kan een teken aan de wand zijn.

Algemeen Serienieuws
Veep
- Het einde lijkt nabij voor de politieke komedieserie Veep. HBO heeft Veep al vernieuwd met een zevende seizoen, maar showrunner David Mandel zegt dat het weleens de laatste in de reeks zou kunnen worden. Op de vraag of het zevende seizoen de laatste is zei Mandel: “Ik wil daar nog niet aan denken. We moeten gaan zitten en nadenken of er nog drie, twee of één seizoen gaat komen. Alle opties zijn nog open.” Maar is met Selina, die weer voor president gaat, dan niet alles rond? Mandel: “Het is iets waar we heel gauw over gaan praten. We zijn begonnen om te denken aan het eind, omdat we uiteraard willen dat Veep eindigt op zijn eigen voorwaarden. We zullen er wel uitkomen en binnenkort met een aankondiging komen.” Hou MijnSerie in de gaten voor meer nieuws over Veep.

Datums Series
FX/FXX
- FX/FXX heeft startdatum aangekondigd van twee series. Het vierde seizoen van You're the Worst gaat op 6 september om 22.00 uur van start bij FXX. Het tweede seizoen van Better Things zal op 14 september om 22.00 te zien zijn bij FX.

Juli
- Welke series starten wanneer in en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het hier netjes op een rijtje gezet.

Penoza
- Het allerlaatste seizoen van de Nederlandse maffiaserie Penoza komt eraan.

SBS 6
- SBS is eerder dit jaar dan RTL met het herfstschema. De zender van John de Mol (SBS 6) start een week eerder dan de Erland Galjaard-zender (RTL 4). Al op 28 augustus start SBS 6 met een gloednieuw televisie-seizoen. Dan zullen er bij RTL voornamelijk nog herhalingen te zien zijn. SBS 6 start op maandag met Dokter Tinus en Mr. Frank Visser doet Uitspraak.

Startdatums series op de Vlaamse TV
- Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Gecancelde Series
Drifters
- E4 heeft de Britse komedieserie Drifters gecanceld na vier seizoenen. De sitcom, met Jessica Knappett in de hoofdrol, krijgt geen vijfde seizoen. In een interview zei Knappett: “Er is geen Drifters meer. De mensen bij Channel 4 zeiden dat ze pas de beslissing konden nemen in 2019, en ik denk dat ik niet zoveel tijd heb om daar op te wachten. Ik zou graag meer doen, maar het is op dit moment kennelijk heel erg turbulent bij Channel 4.” Drifters heeft in totaal 24 afleveringen gehad voordat het begraven gaat worden op de begraafplaats van gecancelde series.

The Carmichael Show
- Het zat er al een beetje aan te komen; NBC heeft besloten om The Carmichael Show te cancelen na drie seizoenen. Er zal geen vierde seizoen komen, ook niet ergens anders, want er wordt niet gekeken of een andere zender de serie wil overnemen. Jerrod Carmichael, bedenker en hoofdrolspeler zei: “Voor drie seizoenen (oké 2,5) heb ik een serie waarvan ik hou met mijn vrienden mogen maken. Het is iets wat ik al vanaf mijn dertiende wilde doen. Nu verheug me er nu op om iets anders te gaan doen waar ik van hou. Ik bedank iedereen die heeft meegewerkt of gekeken heeft naar The Carmichael Show.”

Nieuwe Series
FACE
- FACE is de nieuwe Japanse Amazon Prime Video-serie. De sciencefictionserie FACE: Cyber Crime Special Investigation Unit met Ayame Goriki (Mirai Nikki – Another World) in de hoofdrol gaat op 11 juli in première bij Amazon Prime Video. Er wordt wekelijks een aflevering uitgezonden. Goriki is een cyber-crime special agent in een, wat Amazon omschrijft als een meer leven op dood-gevecht tegen criminele hackers, dan geeks die tegen een scherm geplakt zitten.

Herbie
- Disney XD is bezig met een serie rond Herbie, een Volkswagen kever, waar al eerder films van zijn gemaakt.

Impulse
- De film Jumper uit 2008 was geen groot succes, maar dat weerhoudt Youtube Red er niet van om de film tot serie te bombarderen. Regisseur Doug Liman mag het nog eens over gaan doen. De serie zal net als de film gebaseerd worden op een van de boeken van Steven Gould. Om precies te zijn zal Liman zich gaan richten op het derde boek in de reeks. Het script wordt geschreven door Jeffrey Lieber, Jason Horitch en Gary Spinelli. Castleden zijn onder andere Maddie Hasson als Henry, vermoedelijk de dochter van Hayden Christensens personage in de boeken, Missi Pyle, Sarah Desjardins, Enuka Okuma, Craig Arnold en David James Elliott. Impulse volgt een rebellerend, zestienjarig meisje dat zich altijd anders heeft gevoeld dan haar vrienden en dat ernaar verlangt te ontsnappen uit het kleine stadje waar ze woont. Als een lokale drugsdealer haar probeert aan te randen, ontdekt ze dat ze kan teleporteren. Maar daarmee wordt ze ook de focus van mensen die het op haar voorzien hebben. De serie zal in 2018 te zien zijn bij Youtube Red.

Killing Eve
- Jodie Comer (The White Princes) heeft de hoofdrol te pakken in de nieuwe dramaserie Killing Eve van BBC America. De dramaserie van Phoebe Walker-Bridge centreert zich rond twee vrouwen; Eve (Sandra Oh, Grey's Anatomy), een ad rem verveelde beveiligingsambtenaar die vast zit aan haar bureau terwijl ze droomt over een leven als spion, en Villanelle (Comer), een elegante talentvolle moordenaar die zich vasthoudt aan alle luxe die haar baan haar geeft. Deze twee intelligente vrouwen, die beiden gelijkmatig geobsedeerd zijn van elkaar, nemen het tegen elkaar op in een episch spel van kat en muis.

Naamloze Das Boot sequel
- Het gaat heel veel geld kosten, maar dan heb je ook wat. De sequel op de filmklassiekerDas Boot.

Overzicht nieuwe series juli
- In Juli komen er nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, klik hier om de lijst te bekijken.

Star Trek Discovery
- Een oude bekende van de Star Trek-franchise komt een aflevering regisseren. Meer details over de serie Star Trek: Discovery bekendgemaakt en een oude regel wordt verbroken. Lees het hier.

Step Up: High Water
- Er komt een nieuwe serie gebaseerd op de films van Step Up. Zanger/acteur/producer Ne-Yo zal een rol gaan spelen in Step Up: High Water naast Naya Rivera, Lauryn McClain, Petrice Jones en Faizon Love. Step Up: High Water gaat over een groep ambitieuze jonge dansers van de High Water Performing Arts School, onder leiding van Sage Odom (Ne-Yo). Rivera speelt de rol van Collette, een voormalige danser, die nu werkt als een secretaresse en een verleden heeft met Sage. Naast de eerder genoemde acteurs zien we in Step Up: High Water ook Marcus Mitchell, Jade Chynoweth, Carlito Olivero, Terrence Green, R. Marcos Taylor, Eric Graise en Kendra Oyesanya. Step Up: High Water is een project van Youtube Red waar je een abonnement op moet nemen.

The Split
Samen met BBC One heeft Sundance TV de nieuwe dramaserie The Split aangekondigd. Van schrijver Abi Morgan komt een authentiek gelaagde en snedige ontdekking van het moderne huwelijk en de nalatenschap van een scheiding door de ogen van de Defoe’s – een familie van vrouwelijke advocaten in de snelle wereld van hartje Londen en de emotionele wereld van het scheidingscircuit. Naast Nicola Walker (foto L, Last Tango in Halifax) en Stephen Mangan (foto R, Episodes) spelen ook Fiona Button, Deborah Findlay, Annabel Scholey en onze eigen Barry Atsma een rol in The Spilt.

® Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Vanity Fair
- Olivia Cooke (Bates Motel) gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe zevendelige ITV dramaserie Vanity Fair. Vanity Fair is een adaptatie van William Makepeace Thackeray. Cooke (foto) gaat de Thackeray-heldin Becky Sharp spelen. Gwyneth Hughs gaat het script schrijven en het zal zich, net als de literaire klassieker, afspelen in de nasleep van de Napoleontische oorlogen. Hierin volgen wij Becky Sharp, die zich een pad probeert te banen uit de armoede en zich omhoog probeert te werken in de Britse society.

Vernieuwde Series
Ackley Bridge
- Ackley Bridge, de serie met ballen en een hart volgens Sam Wollaston van The Guardian, is vernieuwd met een tweede seizoen door Channel 4. In 2018 zullen de lessen weer beginnen met twaalf afleveringen van elk 60 minuten.

CBBC
- CBBC heeft een aantal kinder-/familieseries vernieuwd. The Worst Witch (2017) krijgt een tweede seizoen. Hetty Feather is vernieuwd met een tweede seizoen en 4 O'Clock Club is vernieuwd met twee seizoenen, seizoen zeven en acht.

Dear White People
- Netflix heeft aangekondigd dat de dramedy Dear White People een tweede seizoen krijgt. De productie van het tiendelige tweede seizoen van Dear White People start later dit jaar.

F Is for Family
- Netflix heeft de animatieserie F Is for Family vernieuwd met een derde seizoen. Bedenker Bill Burr heeft het nieuws aangekondigd via Twitter: “Erg blij om een derde seizoen aan te kunnen kondigen van F Is for Family. Bedankt aan iedereen die kijkt.” Het derde seizoen zal in 2018 van start gaan bij Netflix.

Greenleaf
- OWN heeft de dramaserie Greenleaf vernieuwd met een derde seizoen. Het is de bedoeling dat het derde seizoen begin 2018 van start gaat. OWN heeft ook aangekondigd dat seizoen 2B van Greenleaf op 15 augustus van start gaat.

Ransom
- De gecancelde CBS dramaserie Ransom is nieuw leven ingeblazen door Global. De productie van het tweede seizoen zal snel van start gaan.

Sense8
- Er komt geen heel seizoen, maar het is de bedoeling dat het verhaal van Sense8 in 2018 een waardig einde krijgt.

So Awkward
- CBBC heeft de sitcom So Awkward vernieuwd met een vierde seizoen, nog voordat het derde seizoen van start gaat later dit jaar. Het vierde seizoen zal in 2018 te zien zijn bij CBBC.

Treehouse Masters
- Ze blijven de prachtige boomhuizen (hutten zijn het allang niet meer) nog even bouwen, de Treehouse Masters. Animal Planet heeft de realityserie Treehouse Masters vernieuwd met een negende seizoen. Op 4 augustus zal het negende seizoen van start gaan. In het nieuwe seizoen zal er voor de allereerste keer internationaal een boomhuis worden gemaakt. En de boomhuis-kunstenaars gaan ook op bezoek bij singer-songwriter Grace Vanderwaal voor een hele speciale Treehouse Masters aflevering.

White Gold
- De Britse komedieserie White Gold is vernieuwd met een zesdelig tweede seizoen. De hitserie van BBC Two zal in 2018 terugkeren naar de jaren 80 in Essex.

Word of Dance
- NBC heeft aangekondigd dat World of Dance een tweede seizoen krijgt.

Afleveringen
The CW
- The CW heeft weer een superhelden cross-over voor de kijker in petto. The Originals krijgt weer een kort seizoen.

Pilots
Tremors
- Kevin Bacon keert terug in de televisie-remake van de film-franchise Tremors. Dit heeft Bacon (I Love Dick) zelf bevestigd: “Het is het enige personage dat ik heb gespeeld dat interessant genoeg is om 25 jaar later verder te verkennen. Tremors is echt een goede film. Ik kijk nooit mijn oude films, maar omdat we hier mee bezig zijn, moest ik deze wel bekijken. Het idee is geweldig, van die loser die een erg ongewoon leven leidt en een buitengewone ervaring heeft met de monsters en vervolgens, kort, de held wordt.” Er zou op dit moment, volgens Bacon, een pilot worden gemaakt bij de zender Syfy. Uiteindelijk zou die pilot tot serie moeten worden besteld met acht afleveringen. Bacon zou er niet alleen in meespelen, maar ook optreden als producent.

Casting Nieuws
Castle Rock
- Castle Rock is een fictief plaatsje in Maine die de King of Horror Stephen King regelmatig gebruikt in zijn boeken, en Hulu maakt er een serie van. UPDATE: Ook Melanie Lynskey voegt zich bij de cast van Castle Rock. Lynskey (Two and a Half Men) speelt Molly Strand, een vrouw met een zeldzame ziekte die maar net de eindjes aan elkaar kan knopen als makelaar in een stad waar elk derde pand iemand grootste nachtmerrie is.

Castlevania
- Over een week komt de nieuwe animatieserie Castlevenia uit op Netflix. Pas op 30 juni is er bekendgemaakt wie zijn stem aan de serie verleent. Graham McTavish is Dracula. Richard Armitage is vampierjager Trevor Belmont. James Callis is Alucard, Alejandra Reynoso is Sypha Belnades, Emily Swallos is Lisa Tepes, Matt Frewer is The Bishop en Tony Amendola zal de rol van The Elder inspreken. Vanaf 7 juli is de serie te zien bij Netflix.

Hawaii Five-0
- De CBS misdaadserie Hawaii Five-0 zegt gedag tegen twee originele castleden. Grace Park en Daniel Dae Kim zullen beiden niet terugkeren in het achtste seizoen van Hawaii Five-0. Er gaan geruchten dat ze vertrekken omdat ze hetzelfde salaris willen als de andere collega’s. Maar er zijn ook speculaties dat dit wel eens het einde kan zijn van de serie Hawaii Five-0. We houden de MijnSerie-lezer op de hoogte van de ontwikkelen rond Hawaii Five-0.

Law & Order: True Crime
- Josh Charles (The Good Wife) vult de castinglijst aan van de nieuwe serie Law & Order: True Crime. Charles zal Dr. Jerome Oziel gaan spelen, de psychiater van de gebroeders Menendez, die beschuldigd worden van de moord op hun ouders. Ook Julianne Nicholson, Anthony Edwards, Edie Falco, Gus Halper, en Miles Gaston Villanueva staan op de castinglijst van Law & Order: True Crime.

The Blacklist
- In het vijfde seizoen zal Enrique Murciano niet terugkeren als FBI agent Julian Gale. Het is niet duidelijk waarom Murciano niet terugkeert, maar hij gaf het zelf aan via Twitter: “Hi jongens, sorry maar Jon Bokenkamp heeft me zojuist verteld dat ik niet zal terugkeren in The Blacklist….ik zie jullie allemaal snel weer.”

The Oath
- In weekoverzicht 25 berichtte MijnSerie al over die nieuwe Crackle-serie The Oath, met onder andere Sean Bean in de hoofdrol. Nu is bekendgemaakt dat ook Ryan Kwanten (True Blood) een rol speelt in de nieuwe dramaserie. Kwanten speelt Steve Hammond in The Oath, de zoon van Tom (Sean Bean).

This Is Us
- Twee bekende karakters zullen terugkeren in het tweede seizoen van This Is Us. Alexandra Breckenridge (foto L) en Jon Huertas (foto R) zijn gepromoveerd tot reguliere castleden in de NBC-dramaserie. Eerstgenoemde speelt Sophie en laatstgenoemde Miguel in de ensemble dramaserie, samen met Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown, Chrissy Metz, Justin Hartley, Susan Kelechi Watson, Chris Sullivan en Ron Cephas Jones. Het tweede seizoen van This Is Us gaat op 26 september om 21.00 van start bij NBC.

Foto: ®Debby Wong / Kathy Hutchins / Shutterstock

True Detective
- Het derde seizoen van True Detective komt steeds dichterbij. Zeker nu blijkt dat Oscarwinnaar (Moonlight) Mahershala Ali in gesprek is voor de hoofdrol in het derde seizoen van de anthologie-serie. De geruchten zijn dat de gesprekken in het beginstadium zijn en dat er nog geen deal is gemaakt. Het derde seizoen van True detective heeft ook nog geen officieel groen licht gekregen van HBO, maar als Ali (Luke Cage, House of Cards (2013) al in gesprek is over een belangrijke rol, lijkt een derde seizoen steeds meer vaste grond onder de voeten te krijgen.

Columns
De Onbekende Seriekijker
- Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Pascalle Visser gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij dan kijkt.

Showtime, seizoen 2 aflevering 12
- Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


Kijkcijfers
Week 25
- Klik hier voor de kijkcijfers van 19 tot en met 25 juni.

Populairste series
Populairste series afgelopen week
- Welke series waren er in week 26 het populairst? Klik hier om het te lezen.


MijnSerie
Onderzoek nieuwspagina
- MijnSerie vraagt je hulp bij een onderzoek. Kijk hier waar je mee kan helpen om MijnSerie te verbeteren.

Recensies
- Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen
- Wist je dat de MijnSerie lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen, maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
ABC
- Marvel's The Inhumans hoort premièredatum en het laatste seizoen van Scandal hoort hoeveel aflevering het krijgt van ABC.

AMC
- AMC heeft de startdatum aangekondigd voor het vierde en laatste seizoen van Halt & Catch Fire. Hoewel we al wisten dat Better Call Saul vernieuwd was heeft AMC nu de officiële aankondiging gedaan. Klik hier om het nieuws te lezen.

Netflix
- De regisseur Spike Lee gaat voor Netflix zijn eerste film uit 1986 tot serie ombouwen. Fuller House heeft een startdatum gekregen en het derde seizoen zal in twee delen worden uitgezonden.

- Netflix heeft weer nieuws aangekondigd. Dit keer is het een nieuwe serie, casting nieuws en een serie is vernieuwd. Lees het hier.

Nominaties en Prijzen
Gouden Televizier Ring 2017
- Art Rooijakkers en Jan Smit hebben de datum van de uitreiking van de Nederlandse televisieprijzen bekendgemaakt. Op donderdag 12 oktober zullen de twee de Gouden Televizier Ring Gala presenteren.


Overlijdensberichten
Michael Nyqvist
- De Zweedse acteur Michael Nyqvist is 27 juni overleden aan de gevolgen van longkanker. Zijn woordvoerder liet weten: “Namens de familie van Michael Nyqvist bevestig ik dat een van de meest gerespecteerde acteurs van Zweden, omringd door familie, rustig is overleden, na een strijd van een jaar tegen longkanker. Michael’s vreugde en passie waren aanstekelijk voor degenen die hem kenden en van hem hielden. Zijn charme en charisma waren onontkoombaar en zijn liefde voor kunst was voelbaar voor iedereen die het geluk had met hem te mogen werken.” Nyqvist (foto) speelde in vele films en series als Millennium (2010), Zero Hour (2013), The Hundred Code en Madiba. Nyqvist wordt overleefd door zijn vrouw, zoon en dochter. Rolf Åke Mikael Nyqvist is 56 jaar geworden, R.I.P.

Prijsvragen
- Tot 4 juli kun je kans maken op de onderstaande serie:
Rebecka Martinsson
- Klik hier om kans te maken op het eerste seizoen van Rebecka Martinsson.

Antwoorden prijsvraag week 25
- Het antwoord op de prijsvraag van vorige week is:

* The Magicians
Vraag: Hoe heet de geest waarin de broer van Alice Quinn is veranderd?
Antwoord: Niffin

* Suits
Vraag: Mike moet worden toegelaten tot 'The Bar'. Welk personage geeft uiteindelijk de doorslaggevende goedkeuring aan Mike?
Antwoord: Anita Gibbs

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

* Wist je Dat?:
- Molly Greenwald terugkeert in het tweede seizoen van Riverdale? De actrice die in de jaren '80 een ware icoon was zal de rol van Archie’s moeder, Mary Andrews, weer op zich gaan nemen. In het eerste seizoen was Ringwald in drie afleveringen te zien. In hoeveel afleveringen ze te zien zal zijn in het tweede seizoen, is niet bekend.

Met overzichtelijke groet,

Mandy

Molly Ringwald

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

Arjensky
Arjensky 3 juli 2017, 12:31
Bij Drifters wordt gelinkt naar de verkeerde serie.
Mandy1966
Mandy1966 3 juli 2017, 12:51
Bedankt voor het doorgeven. het is gewijzigd ;-)
JanWillemK
JanWillemK 3 juli 2017, 15:49
Grace Park en Daniel Dae Kim die Hawaii Five-0 verlaten. Echt balen.
Het gekibbel tussen Danno en McGarrett ben ik al aardig zat.. Ik ben benieuwd hoe ze dit verlies oppakken. Dit betekent denk ik dan ook dat Julie Benz niet meer te zien zal zijn....
sarlottje
sarlottje 3 juli 2017, 20:05
Die wat dikkere mannen mogen van mij ook weg. Ik vond de eerste seizoenen ook ver uit het leukste! Veel actie en niet te veel gepraat!
renzoroy
renzoroy 3 juli 2017, 20:17
Julie Benz is ook uit de serie idd.
Log in om een reactie achter te laten