Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Makers Westworld werken aan dramaserie The Peripheral voor Amazon

Makers Westworld werken aan dramaserie The Peripheral voor Amazon

Lisa Joy en Jonathan Nolan, de makers van de populaire serie Westworld van HBO, gaan waarschijnlijk de futuristische dramaserie The Peripheral realiseren voor Amazon.
Momenteel zijn ze bezig om het boek The Peripheral van William Gibson tot een seriescript te verwerken.

Amazon heeft Lisa Joy en Jonathan Nolan een script-to-series order verstrekt. Dit betekent dat, als het script wordt goedgekeurd, er direct een opdracht tot het maken van een serie volgt, in plaats van het traditionele pilotproces.

Embed from Getty Images
Lisa Joy en Jonathan Nolan

The Peripheral gaat over Flynne Fisher, een vrouw in een toekomstig Amerika waar de technologie de maatschappij drastisch verandert. Flynne ontdekt een verborgen verbinding met een heel andere realiteit - en de donkere toekomst van zichzelf.

Scott B. Smith zal het script en de uitvoerende productie samen met Lisa Joy, Jonathan Nolan en Athena Wickham realiseren. Steven Hoban en zijn partner Vincenzo Natali (Westworld) zijn verantwoordelijk voor de productie, met Vincenzo Natali als regisseur van de dramaserie. The Peripheral is een coproductie van Warner Bros. Television en Amazon Studios.

Schrijver William Gibson wordt beschouwd als pionier in het sci-fi-genre en bedacht de term 'cyberspace' in zijn korte verhaal Burning Chrome uit 1982. Tot zijn werk behoren ook de boeken Neuromancer en The Difference Engine. The Peripheral, gepubliceerd in 2014, heeft deze maand een vervolg gekregen met de titel Agency.

Westworld geldt als de meest bekeken dramaserie van HBO ooit tijdens het eerste seizoen, en scoorde 22 Emmy-nominaties. Het tweede seizoen van de sciencefictionserie is in Nederland vanaf 23 april te zien bij Ziggo Movies & Series XL.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten