Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Kijkers woedend op Net5

Kijkers woedend op Net5

Zit je net lekker naar mooie mannen en vrouwen in doktersjassen te kijken, besluit Net5 om midden in het seizoen van Grey's Anatomy te stoppen.
Zomaar zonder enige vooraankondiging is de veel bekeken en immens populaire medische dramaserie Grey's Anatomy van de buis gehaald door Net5. En niet omdat ze bij ABC een pauze hebben ingelast. Maar omdat Net5 naast MasterChef Holland ook het nieuwe klusprogramma Je droom achterna – een Frans kasteel op het tijdslot van Grey's Anatomy ging uitzenden.

Kijkers zijn woedend en dat is niet geheel onterecht daar de serie midden in het veertiende seizoen zit en er nog slechts vier afleveringen zijn in dit seizoen. De uitzending van Net5 loopt bijna gelijk aan die in Amerika. Kijkers vragen zich dan ook af of ze niet even vier weken hadden kunnen wachten.

Net5 reageerde wat vreemd door te zeggen op Facebook dat mensen nu naar knappe mannen in schorten kunnen kijken. Maar daar waren de kijkers het niet mee eens. Een zelfde lot staat ook de NCIS kijker te wachten, de misdaadserie gaat plaatsmaken voor MasterChef Holland en Samenwonen: de battle.






Inmiddels heeft Net5 bekendgemaakt dat de resterende afleveringen van Grey's Anatomy vanaf dinsdag 1 mei om 21.30 uur worden uitgezonden. De afleveringen van de ziekenhuisserie zijn straks vijf weken na de uitzending op de Amerikaanse televisie in Nederland te zien.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

rotthierpeter
rotthierpeter 19 april 2018, 10:49
Bij de SBS zenders in Vlaanderen (vooral Vier en Vijf) is deze tactiek al jaren schering en inslag bij heel wat Amerikaanse series die tot ongeveer halfweg het seizoen uitgezonden werden en dan pas hernomen werden zes maanden later. Een goed voorbeeld hiervan is The Blacklist waar we steeds een half seizoen kregen te zien en een half jaar later pas de rest. Die strategie werd ook toegepast op Blindspot, Grey's Anatomy en nog enkele andere reeksen. Door de komst van een derde SBS zender (ZES) waardoor bijna alle Amerikaanse reeksen van Vier verplaatst zijn naar die nieuwe zender werd dat doorbroken omdat zes vooral nieuwe seizoenen van heel wat reeksen op enkele weken tijde de ether ingooit.
renzoroy
renzoroy 19 april 2018, 11:13
Dit is dus 1 van de redenen dat ik al jaren geen tv meer kijk op de ouderwetse manier. Super irritant. Vooral als series gestopt worden voor dat soort lompe gaap programma's. Ik kijk alles lekker via streaming diensten, internet en youtube wanneer ik maar wil en zonder reclames :).
Log in om een reactie achter te laten