Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Groei Videoland zet door in 2018

RTL boekt in het eerste kwartaal van 2018 succes met aanhoudende groei van het video on demand platform Videoland. Het klantenbestand van Videoland groeide in de eerste drie maanden van 2018 fors met 40 procent.

MijnSerie heeft RTL gevraagd hoeveel klanten Videoland nu heeft. Het antwoord was: "We communiceren nooit aantallen abonnees." Maar naar verluidt had Videoland eind vorig jaar circa 400.000 klanten.

Per sessie kijken Videoland-abonnees gemiddeld 2,5 uur naar series, films en documentaires, een stijging van 30 minuten (2 uur in 2017). Videoland weet zijn abonnees ook steeds langer aan zich te binden. Het aantal betalende klanten dat het abonnement na registratie niet verlengt, daalde in het eerste kwartaal namelijk met 44 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Deze positieve impuls is onder andere toe te schrijven aan series als Nieuwe Buren seizoen 3 en The Handmaid's Tale. Maar ook het derde seizoen van Temptation Island (NL/BE), dat bij Videoland wekelijks vooruit kon worden gekeken, heeft veel kijkers naar het platform getrokken.

Lucien Brouwer, CCO bij RTL, licht toe: “Onze ambitie is om hard te groeien als de nummer 1 lokale VOD-speler. Content van eigen bodem is belangrijk voor ons platform, want Videoland is 100 procent gericht op de Nederlandse kijker. Dat het werkt, bewijzen we onder andere met Temptation Island (NL/BE). Het programma is niet alleen een groot succes op televisie, maar ondertussen ook groot online en op social."

"Daarom brengen we vanaf juni voor onze abonnees een extra seizoen van Temptation Island (NL/BE) dat alleen bij Videoland te zien is. Daarnaast hebben we twee formats waarin verleiders bekend van Temptation Island (NL/BE) een hoofdrol spelen, De Beste Verleiders en I Love You Tattoo. Niemand hoeft deze zomer dus door zonder zijn favoriete guilty pleasures. Zeker niet nu we vanaf 1 april overal in de Europese Unie te bekijken zijn."
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst